سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آنچه باید در مورد بدبینی بدانید
شاید در خانواده شما هم افرادی باشند که به همه چیز بدبین هستند و نسبت به دیگران شک و تردید دارند، این مشکل می تواند خانواده را به خطر انداخته و مشکلات جبران ناپذیری را ایجادکند.
شخصی که دچار مشکل بدبینی است احساس می کند چیزی را که می بیند یا می شنود واقعیت ندارد و با چیزی که در پشت صحنه وجود دارد متفاوت است.
در ایجاد این بیماری، خانواده، الگوهای اجتماعی و زیست شناختی هر کدام به سهم خود نقش دارند. متاسفانه هیچ چیز مانند بدبینی در خراب کردن یک رابطه مخصوصا در زندگی مشترک قدرتمند نیست.
البته ما با دو گروه افراد بدبین مواجه هستیم؛ یکی افرادی که ممکن است در طول زندگی شان دچار بدبینی شوند و در حالت طبیعی دانستن و ندانستن قرار گیرند که فرد با آگاهی می تواند به قطعیت برسد اما گروه دوم شامل همان افرادی می شود که رگه شخصیتی بدبینی شان غیرقابل کنترل است و فرد در حالت ترس به سر می برد و به دلیل ترس و اضطراب دچار حالت توهم یا همان پارانویید می شود.
فرد بدبین به نکات منفی بسیار توجه دارد و نکات ریز و کوچک را خوب می بیند.همیشه دارای عدم اطمینان است و خودش را از همه مسائل مبرا می داند و حق به جانب است که گاهی ممکن است همراه باخودشیفتگی باشد و همچنین از مکانیسم های روانی بسیاری استفاده می کند به شدت پرخاشگر است.
وجود موارد ژنتیکی باعث آمادگی اختلال در فرد می شود و محیط محرک آن به شمار می رود.
افراد بد بین در زندگی مشترک ممکن است نسبت به یک امری شک کنند، آن ها باید دقت کنند در درجه اول سوالشان را بپرسند و با توجه به خودآگاهی آن را هضم می کنند و به واقعیت برسند.
افراد باید وقتی با مسئله ای مواجه می شوند که برایشان سوءظن یا بدبینی پیش می آید باید با شریک خود در میان بگذارد که بتواند به قطعیت برسد و نسبت به دانستن امری ناخوشایند خود را آماده کند.
تعصب در روان شناسی به معنای فکر غیرمنطقی است که با موقعیت متناسب نیست اما بدبینی به معنای آن است که من می ترسم آن اتفاقی را که دوست ندارم، بیفتد و دلیل واقعی و منطقی برای آن ندارم. البته فرد بدبین هیچ وقت خودش را با تعصب توجیه نمی کند بلکه همسر یا طرف مقابلش است که طرف بدبین را متعصب می نامد.
دو اختلال اگر در والدین وجود داشته باشد در آینده فرزندانش تاثیر مخربی به جا می گذارد که شامل شکاکیت و بدبینی و وسواس است. چون این دو اختلال، کنترل گر است و این تاثیرات در بزرگسالی فرزند نمود پیدا می کند. پس می توان گفت: خانواده در بدبین بودن فرزندش بسیار نقش دارد.
افرادی که در زندگی مشترک دچار بدبینی هستند باید نکات زیر را رعایت کنند:
- رفتارشان با همسرشان باثبات و بااقتدار باشد.
- بحث کلامی نداشته باشند.
- وارد بازی های طرف مقابل نشوند.
- حساسیت های خود را نشان ندهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست