یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

تمبر هندی


تمبر هندی كه از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند كه منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد …

تمبر هندی كه از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند كه منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .

برگهای آن متناوب و مركب شامل ۱۰ تا ۲۰ جفت برگچه فشرده و نزدیك بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شكل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .

میوه آن شبیه باقلا به شكل غلاف و نیام و با كمی خمیدگی است . این غلاف به طول ۱۰ سانتیمتر می باشد كه در آن بین ۳ تا ۱۰ دانه قرار درد .

برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شكافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشك می كنند .

خشك كردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می كند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت

گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی كه دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می كنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ كرده و آنرا حل كند .

تركیبات شیمیایی:

قسمت گوشتدار میوه دارای كمی قند و پكتین و همچنین اسید سیتریك ، اسید مالیك ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه B می باشد.

خواص داروئی:

تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .

۱)خوردن تمب هندی باعث پائین آمدن تب می شود .

۲) به هضم غذا كمك می كند .

۳)تمبر هندی خنك كننده بدن است .

۴)برای رفع تشنگی مفید است .

۵)دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می كند .

۶)پوست تمبر هندی قابض و رفع كننده اسهال است .

۷)پوست تمبر هندی قابض ور فع كننده اسهال است .

۸)بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است كه این ماده را درآب خیس كنید و سپس آنرا صاف كرده و با نبات بخورید .

۹)دم كرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم كرده یك قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت یك ساعت بگذارید بماند سپس این دم كرده را در طول روز مصرف كنید .

۱۰)تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست كنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناك بدن بگذارید .

مضرات :

تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی كه ریه و طحال ضعیف دارند ممكن است تولید اشكال كند . اینگونه اشخاص بهتر است كه تمبر هندی را با كتیرا و یا خشخاش بخورند.