یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

نقش گردشگری فرهنگی در کارآفرینی


نقش گردشگری فرهنگی در کارآفرینی

در بسیاری از باورها چنین به نظر می رسد که هرجا سخن از فرهنگ به میان می آید، باید بعد اقتصادی موضوع کنار گذاشته شود اما در صنعت گردشگری تنها با اتکا به به کار بردن لفظ «گردشگری فرهنگی»، …

در بسیاری از باورها چنین به نظر می رسد که هرجا سخن از فرهنگ به میان می آید، باید بعد اقتصادی موضوع کنار گذاشته شود اما در صنعت گردشگری تنها با اتکا به به کار بردن لفظ «گردشگری فرهنگی»، دلیلی برای جدایی این مقوله از انتفاع و مسایل اقتصادی وجود ندارد.

گردشگری فرهنگی و به طور کلی، صنعت گردشگری علاوه بر این که یک امر روحی، روانی و فرهنگی به شمار می رود بلکه متناسب با سیستم های مختلف و وجود یا ایجاد عوامل جذب گردشگر، یک فعالیت اقتصادی سودآور بوده و امروزه سومین صنعت پردرآمد جهان محسوب می شود. در این میان گردشگری فرهنگی که به علت گستردگی و ظرافت خویش، آمیخته با باورهای گردشگر است می تواند ضمن درآمدزایی بسیار بالا در توسعه فرهنگی، ایجاد صلح بین الملل -که خود از لحاظ آسایش بشر و ابعاد اقتصادی آن قابل بررسی و قابل توجه است- در آموزش دوره های مختلف مورد توجه سیستم های آموزشی، استادان و دست اندرکاران قرار گیرد.

از سوی دیگر در دنیای امروز چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال رشد، بزرگ ترین امتیاز برای هر صنعت، سازمان، فرد، داشتن تفکر و خلاقیت برای کارآفرینی است. تفکر کارآفرینی موجب اشتغال زایی و در نهایت رفع بیکاری و کاهش ناهنجاری های اجتماعی می شود. تفکر کارآفرینی کلید رشد و توسعه اقتصادی هر کشور شناخته شده است. در سال های گذشته دولت های کشورهای مختلف به طور جدی به تشویق تفکر کارآفرینی پرداخته اند چرا که ارتقای کشور و رشد ملت در گرو کار، اشتغال و بهره وری نهفته است. یکی از شاخه های موثر در اشتغال زایی صنعت گردشگری- گردشگری فرهنگی- است چرا که گردشگران علاقه مند به فرهنگ ملل خود دارای فرهنگ های مختلف نیاز، سلایق و خصوصیاتی هستند که کشور میزبان باید برای ارایه خدمات گردشگری و معرفی فرهنگ خود، به گونه ای خود را با فرهنگ مهمان مطابقت دهد که جذابیت، حلاوت و اصالت فرهنگ خود را به صورت واقعی، کامل و هنرمندانه به گردشگر علاقه مند منتقل کند.هیچ گاه نمی توان برای رسیدن به این مقصود با تعداد معدودی از افراد جامعه به این سمت حرکت کرد. بلکه باید آموزش های عمومی در جامعه توسط استادان، رسانه های عمومی، ارگان ها، سازمان و وزارتخانه های مرتبط صورت پذیرد.

علاوه بر آموزش های عمومی ضرورت دارد جوانان علاقه مند زیادی را تحت آموزش های تخصصی قرار داده و به دلیل ظرافت، نظم، گستردگی و فنون روان شناختی و جامعه شناسی این رشته که قبلا هم اشاره شد باید کشور از یک استراتژی تعریف شده دقیق مبتنی بر یک مدیریت علمی، به روز و پویا در این زمینه برخوردار باشد. به دلیل تعدد شاخه های این رشته، افراد زیادی از اقشار جامعه به خصوص جوانان تحصیل کرده و علاقه مند در سطح کشور جذب شده و در حقیقت گام بزرگی در جهت تحقق تفکر کار آفرینی و اشتغال زایی برداشته خواهد شد.