شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

استیو جـابز...


استیو جـابز...

با وجود اینکه استیو الگویی برای موفقیت به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد تاکنون اشتباهی از او رخ نداده است اما گاهی اوقات قول‌هایی داده و حرف‌هایی زده که در عمل اتفاق نیفتاده …

با وجود اینکه استیو الگویی برای موفقیت به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد تاکنون اشتباهی از او رخ نداده است اما گاهی اوقات قول‌هایی داده و حرف‌هایی زده که در عمل اتفاق نیفتاده یا خلاف آن حرف به وقوع پیوسته است.

هشت سال پیش استیو جابز با اطمینان کامل اعلام کرد که اپل قصد تولید تبلت ندارد. او گفت: «بازار تبلت ارزش آن را ندارد که اپل بخواهد سرمایه‌اش را درگیر آن کند. خریداران تبلت، افراد ثروتمندی هستند که قبل از تبلت لوازم کامپیوتری دیگری خریده‌اند.» سال ۲۰۱۰ اپل تبلت خود را با نام آی‌پد معرفی کرد. اوایل امسال نیز نسخه دوم آن را ارایه کرد و گمانه‌زنی می‌شود که تا اواخر سال آی‌پد ۳ نیز وارد بازار شود. تبلت اپل هم‌اکنون پرفروش‌‌ترین و محبوب‌ترین تبلت در جهان است. ‏در سال ۲۰۰۳ جابز با جدیت اعلام کرد که اپل قصد دارد از فضای تولید گوشی‌های موبایل دور بماند. او گفت: «تصور نمی‌کنم ما بتوانیم در تجارت گوشی موبایل موفق باشیم.» در سال ۲۰۰۷ شرکت اپل آی‌فون را معرفی کرد. در ۲۰۰۸ آی‌فون ۳G، در ۲۰۰۹ آی‌فون ۳Gs و در ۲۰۱۰ آی‌فون ۴G را نیز وارد بازار کرد و سهم بسیار عظیمی از بازار موبایل را به خود اختصاص داد. سیستم‌عامل iOS به همراه سیستم‌عامل اندروید گوگل باعث شدند امپراتوری سیمبین فرو بریزد.‏

در ۲۰۰۷ تقاضای زیادی برای عرضه کیت توسعه نرم‌‌افزاری (SDK) سیستم‌عامل iOS وجود داشت و جابز در پاسخ به درخواست آنها اعلام کرد: «در دنیای امروزه نیازی به عرضه چنین کیتی برای توسعه‌دهندگان بیرون از شرکت اپل نیست.» در کمتر از یک سال بعد از این حرف، کیت توسعه نرم‌افزاری ارایه شد و توسعه‌دهندگان بی‌شماری شروع به نوشتن و توسعه نرم‌افزار بر اساس iOS کردند.

‏‏یکی از بزرگ‌ترین ایرادهایی که بر آی‌فون گرفته می‌شد، عدم وجود قابلیت پردازش همزمان برای اجرای چندین دستورالعمل در یک لحظه بود. در سال ۲۰۰۸ و در کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل (WWDC) اعلام شده بود که اپل به هیچ‌وجه خواستار پردازش همزمان در آی‌فون نیست اما با معرفی نسخه چهارم سیستم‌عامل iOS اپل از قابلیت پردازش همزمان به عنوان مهم‌ترین مزیت آن یاد می‌کرد. این اشتباهات باعث شد تا استیو جابز در مورد مشکل آنتن‌دهی آیفون چهار به صراحت این نقص را بپذیرد و از کاربران عذرخواهی کند. او با برگزاری یک کنفرانس خبری ضمن ابراز تاسف به‌خاطر این مشکل در مورد راه‌‌حل‌های آن توضیحاتی ارایه کرد و ضمن قبول اعتراض کاربران ناراضی اعتراف کرد: «آی‌‌فون چهار با آنتن‌دهی مشکل دارد اما این مشکل در تمام گوشی‌های تلفن‌ همراه وجود دارد؛ به‌طوری که اگر آی‌فون ۳Gs از هر یکصد تماس x تماس را از دست می‌دهد، آی‌فون ۴G از هر یکصد تماس بین x و x+۱ تماس را از دست می‌دهد.»

استیو جـابز در ایـن کنـفرانـس خـبری که آنتن گـیت نـام داشت و جـمعی از خـبرنگاران، نمایندگان، کاربران و وبلاگ‌نویسان مختصص را دعوت کرده بود، گفت: «شاید آی‌فون ۴G بهترین محصولی باشد که ما ساخته‌ایم. ما تاکنون بیش از سه‌میلیون دستگاه از این گوشی جدید را فروخته‌ایم اما به هر حال نه ما کامل هستیم و نه تلفن همراه‌ تولیدی ما.»



همچنین مشاهده کنید