دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

درباره آلو


درباره آلو

برگه زردآلو، آلوچه یا سایر میوه‌های خشک‌شده جزو مواد غذایی تغلیظ ‌شده یا به اصطلاح کنسانتره هستند که در اثر فرآیند خشک شدن، آب موجود در بافتشان را از دست می‌دهند. وقتی میوه‌ای …

برگه زردآلو، آلوچه یا سایر میوه‌های خشک‌شده جزو مواد غذایی تغلیظ ‌شده یا به اصطلاح کنسانتره هستند که در اثر فرآیند خشک شدن، آب موجود در بافتشان را از دست می‌دهند. وقتی میوه‌ای به صورت صحیح و اصولی خشک می‌شود تراکم املاح موجود در آن در واحد وزن افزایش می‌یابد.

همچنین در طی خشک شدن، مقدار ویتامین‌های مهمی مانند ویتامین C افت پیدا می‌کند. پس برخی مواد مغذی موجود در میوه به نسبت کاهش و برخی دیگر افزایش می‌یابند و به نسبت واحد وزن، دارای تراکم کالری بالایی خواهند شد. به عنوان نمونه ۱۰۰ گرم میوه تازه به دلیل اینکه آب بیشتری در بافتش دارد، در مقایسه با میوه‌های خشک کالری کمتری خواهد داشت.

زردآلو میوه‌ای است که به مقدار قابل توجهی حاوی بتاکاروتن و پتاسیم است و خاصیت ضدسرطانی دارد و به کنترل فشارخون کمک می‌کند. یکی از علت‌های پرفشاری خون به دلیل مشکلات قلبی – عروقی و دریافت سدیم به میزان بالا است که به نوعی باعث به هم ریختن تعادل بین آب و الکترولیت در بدن می‌شود. با مصرف متعادل میوه‌های خشک و برگه‌های زردآلو - که به مقدار قابل توجهی پتاسیم و منیزیم دارند- بین آب و الکترولیت تعادل برقرار می‌شود و احتمال ابتلا به فشارخون پایین می‌آید اما بهتر است در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید زیرا مصرف بیش از اندازه‌شان به معنای دریافت کالری اضافه است و ممکن است به دلیل دریافت کالری بالا از طریق مکانیسم‌های دیگر که در بدن صورت می‌گیرد احتمال افزایش قندخون، کلسترول یا حتی ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی در شما افزایش یابد. پس نتیجه اینکه در طول روز یک تا سه عدد از آنها را استفاده کنید.

آلوچه نیز از منابع بتاکاروتن و پتاسیم به حساب می‌آید و به دلیل داشتن اسیدهای آلی باعث تحریک حرکات دودی روده و در نتیجه باعث بهبود و پیشگیری از یبوست می‌شود. به علاوه مصرف میوه‌هایی چون آلوچه در درازمدت از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری می‌کند. استفاده از این نوع میوه‌ها همراه با غذا به دلیل وجود ویتامین C جذب آهن را بیشتر می‌کند البته افرادی که دچار اضافه وزن هستند بهتر است که حد تعادل را رعایت کنند تا کالری بیشتری نگیرند. در ضمن، بهتر است کسانی که به بیماری زخم‌معده، زخم دوازدهه و التهاب روده مبتلا هستند از مصرف این میوه‌ها که فیبر فراوانی دارند، اجتناب کنند.

دکتر محمدرضا وفا

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه