جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
رشتهها و مقاطع تحصیلی در دانشگاه موسیقی گراتس
۱- آهنگ سازی و تئوری موسیقی
مدت تحصیل در مقطع كارشناسی (لیسانس)، ۶ ترم یا ۳ سال است. در این مقطع فقط یك رشته تحصیلی به نام آهنگسازی و تئوری موسیقی ارائه می شود. اما در مقطع كارشناسی ارشد (فوق لیسانس)، دانشجویان می توانند یكی از چهار گرایش تركیب و ساخت آهنگ، تئوری موسیقی، آهنگسازی و موسیقی برای تئاتر و آهنگسازی با گرایش موسیقی كامپیوتری را انتخاب كرده و به تحصیل بپردازند. مدت تحصیل در هر یك از این چهار گرایش ۴ ترم (۲ سال) است.
۲- رهبری اجراء (كنسرت، كر و ...)
این رشته تحصیلی در مقاطع كارشناسی و كارشناسی ارشد دارای دو گرایش، رهبر اركستر و رهبر كر است. مدت تحصیل در مقطع كارشناسی ۶ ترم (۳ سال) و در مقطع كارشناسی ارشد ۴ ترم (۲ سال) است.
۳- مهندسی موسیقی (مهندسی دستگاه های موسیقی)
مهندسی موسیقی یا مهندسی دستگاههای موسیقی شامل آشنایی و آموزش نحوه تركیب صدا، تكنولوژی موسیقی شامل تنظیم آهنگ، صدا، صدابرداری در زمان اجرای اركستر، ضبط موسیقی و ... است.
مدت تحصیل در این رشته ۱۰ ترم (۵ سال) است. دانشگاه موسیقی و هنرهای دراماتیك گراتس دارای مجهزترین استودیوهای ضبط و پخش موسیقی، دستگاهها و تجهیزات صدابرداری، تركیب صدا و ... بوده كه دانشجویان در طول تحصیل در رشته مهندسی موسیقی از این استودیوها استفاده می كنند.
۴- آلات موسیقی (تحصیل در زمینه سازهای مختلف)
دانشجویان می توانند یكی از سازهای آكاردئون، پیانو، ارگ، گیتار، سازهای سنتی و سازهای اركستر شامل ویلن، ویلن سل، دبل باس، چنگ، فلوت، كلارینت، باسون، ترمپت، ساكسیفون و پركاشن را انتخاب كرده و در مقطع كارشناسی ۸ ترم و در مقطع كارشناسی ارشد ۴ ترم به تحصیل و آموزش یكی از این سازها بپردازند.
در مقطع كارشناسی ارشد دو گرایش خاص برای پیانو شامل: نوازندگی تخصصی پیانو برای اركستر و نوازندگی تخصصی پیانو برای همنوازی با سازهای دیگر وجود دارد. مدت تحصیل در هر یك از این دو رشته ۴ ترم (۲ سال) است.
۵- استاد موسیقی
آموزگار موسیقی: برای كسب مدرك آموزگاری موسیقی، دانشجویان باید مدت ۹ ترم (۵/۴ سال) در زمینه موسیقی به تحصیل بپردازند و پس از پایان دوره و كسب مدرك آموزگاری موسیقی به تدریس در مدارس راهنمایی و دبیرستان اشتغال یابند.
كارشناس موسیقی:
علاوه بر ۹ ترم مقطع آموزگاری، دانشجو باید ۸ ترم نیز به تحصیل در رشته موسیقی پرداخته و موفق به كسب مدرك كارشناس موسیقی (IGP) شود.
كارشناسی ارشد: برای كسب مدرك كارشناسی ارشد موسیقی دانشجویان باید ۴ ترم دیگر نیز ادامه تحصیل بدهند. پس از كسب مدرك كارشناسی یا كارشناسی ارشد می توان به عنوان استاد موسیقی در دانشگاه تدریس كرد.
۶- موسیقی كلیسای كاتولیك و پروتستان
برای كسب مدرك كارشناسی در رشته موسیقی كلیسای كاتولیك و پروتستان دانشجویان باید ۸ ترم به آموزش موسیقی كلیسا (كلیسای كاتولیك و پروتستان) بپردازند. در مقطع فوق لیسانس دو گرایش ارگ كلیسای كاتولیك و پروتستان و كر و آموزش رهبری كر كلیسای كاتولیك و پروتستان وجود دارد كه مدت تحصیل در هر رشته ۴ ترم (۲سال) است.
۷- آواز
در مقطع كارشناسی فقط یك گرایش آن هم گرایش آواز ارائه می شود كه مدت تحصیل در این مقطع ۸ ترم (۴ سال) است. در مقطع فوق لیسانس سه گرایش آواز (۸ ترم)، رهبری و آواز برای كنسرت و آواز برای تئاتر هر یك ۴ ترم(۲ سال) ارائه می شود.
۸- طراحی صحنه
این رشته تحصیلی شامل طراحی صحنه تئاتر و سینما است كه مدت تحصیل در مقطع كارشناسی ۸ ترم (۴ سال) و كارشناسی ارشد ۴ ترم (۲ سال) است.
۹- موسیقی جز
در مقاطع كارشناسی و كارشناسی ارشد دانشجویان می توانند یكی از سازهای زیر شامل؛ گیتار، پیانو، دبل باس، ترومبون، ساكسیفون، پركاشن، ترومپت را انتخاب كنند. مدت تحصیل در مقطع كارشناسی ۸ ترم (۴ سال) و كارشناسی ارشد ۴ ترم (۲ سال) است. آواز برای موسیقی جز نیز یكی دیگر از گرایش های رشته موسیقی جز است. مدت تحصیل در مقطع كارشناسی این رشته ۸ ترم (۴ سال) و كارشناسی ارشد ۴ ترم (۲ سال) است.
۱۰- بازیگری
بازیگری شامل رشته های بازیگری تئاتر و بازیگری سینما است. مدت تحصیل در مقطع كارشناسی هر یك از این دو رشته ۸ ترم (۴ سال) و در مقطع كارشناسی ارشد ۴ ترم (۲ سال) است.
* برای كلیه رشته های نامبرده مدت تحصیل در مقطع دكترا ۸ ترم (۴ سال) است.
نكته جالب و مهم در ارتباط با تحصیل در این دانشگاه «انتخاب استاد» است. به این ترتیب كه دانشجویان به خصوص دانشجویان رشته های مختلف موسیقی و بازیگری پس از انتخاب ساز یا گرایش بازیگری خود، استادی را به عنوان استاد درس عملی انتخاب می كنند.
این استاد تا آخرین مقطع تحصیلی دانشجو در این دانشگاه همراه دانشجو است و امكان تعویض استاد وجود ندارد مگر آن كه دانشجو دلیل منطقی برای تعویض استاد داشته و دلایل دانشجو مورد تأیید دانشگاه قرار بگیرد. این مسأله باعث می شود تا استادان به نقایص و نقاط قوت هر دانشجو آگاه شده و آنها را به بهترین نحو راهنمایی كنند. معمولاً هر استاد مسئول ۱۰ تا ۵ دانشجو است.
منبع: .guitar۴all.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست