جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
جوش دشمنی برای زیبایی
بیماریهای پوست یکی از مورد توجهترین بیماریها در بین بیشتر افراد به ویژه خانمها و همچنین قشر جوان و نوجوان جامعه است. یکی از شایعترین مشکلات پوستی، جوشهای پوستی هستند. در این مقاله سعی بر آن داریم در ابتدا به بررسی تخصصی جوش از دیدگاه طب سنتی و سپس به روشهای درمانی جوشها از دیدگاه طب سنتی بپردازیم.
ماهیت جوش
از دیدگاه حکما پوست به عنوان یک اندام دفعی محسوب میشده است همچنین بدن دارای یکسری اعضای داخلی است (اعضای داخلی بدن به اعضای رئیسه و اعضای غیر رئیسه تقسیم میشوند) و همه این اعضا از دیدگاه طب ایرانی دارای یکسری فضولات هستند که باید از طرق مختلف مانند مدفوع، عرق یا ادرار دفع شوند.
به همین دلیل اگر فردی دارای مشکلات داخلی باشد بهطور مثال دارای یبوست باشد. راه دفعی ساده طبیعت (از راه مدفوع) بسته شده است، در این زمان طبیعت بدن ما بهدنبال راههایی دیگر برای دفع میرود و شاید بتواند مقدار کمی از این دفعیات را از راه ادرار دفع کند، اما به کرات دیده میشود افرادی که دارای یبوست هستند به مشکلات پوستی نیز مبتلا می شوند و بهنظر میرسد طبیعت دارد دفعیات را به سمت پوست منحرف میکند. پس ارتباط بین پوست و اعضای داخلی بدن مشخص است و ما باید جهت درمان، ابتدا اعضای داخلی را درمان کنیم، اگر فردی یبوست دارد باید ابتدا آن را برطرف کند، اگر فردی دچار اختلالات رحمی و تخمدان مانند پی سی او باشد ابتدا باید به درمان اینها پرداخته شود و بالطبع پس از درمان این موارد، پوست به سلامت کامل خود خواهد رسید.
دقیقا به همین دلیل است که پزشکان پس از مشاهده اختلالات پوستی ابتدای امر به بررسی شرح حال اعضای داخلی بدن میپردازند. پس طبیب و درمانگری که میخواهد به درمان بیماریهای پوستی بپردازد باید ابتدای امر به بررسی مسائل داخلی بدن بپردازد.
جوش دموی
در جامعه ما به علت پرخوری و رژیم نامناسب غذایی افراد بعضا دچار جوشهایی میشوند که اصطلاحا به آنها «جوش دموی» میگویند. افراد با جوشهای دموی حجامت میشوند و به حجامت پاسخ خیلی خوبی میدهند. این نکته بسیار حائز اهمیت است که مبتلایان به جوش باید بدانند درمان جوش صرفا حجامت نیست و حجامت تنها یک روش درمانی برای رفع جوش است که حتما باید با تجویز پزشک معالج انجام شود.
علت جوش از دیدگاه طب سنتی
در کتب مختلف طب سنتی و طب ایرانی از جوش بنام ورم نام برده شده است. ورم دارای انواع مختلفی است که میتواند در نواحی مختلفی از بدن نمایان شود. همچنین در طب سنتی طیف گستردهای از نسخههای درمانی را جهت فرو نشاندن ورم بیان کردهاند. علت ورم را به اخلاط نسبت میدهند و علاوهبر این از دیدگاه طب ایرانی میتواند دارای علتهای مختلف دیگری نیز باشد و دقیقا به همین دلیل است که برای همه افراد دارای جوش ما نمیتوانیم از یک نسخه واحد استفاده کنیم.
تغذیه
یک بحث مهم و اساسی در زمینه جوش تغذیه است و زمینه درمانی گستردهای را برای پزشک معالج باز میکند. باید توجه شود که جوش یک بحث طولانیمدت است و اکثر بیماران مراجعهکننده به این مساله اشاره دارند که یکی دو سال است اسیر جوش هستند و معمولا آخرین روش درمانی را که برای رفع و درمان جوشهای خود انتخاب میکنند طب سنتی یا طب ایرانی است. در بحث غذا درمانگر باید با اصلاح رژیم غذایی بیمار شرایطی را فراهم آورد که خیال بیمار را برای همیشه از عارضه جوش آسوده کند اما این کار باید آرام آرام صورت گیرد. معمولا افرادی که دارای تعداد زیادی جوش هستند دچار پرخوری اند و این افراد گرایش زیادی به گوشت و شیرینیها دارند. در مانگر باید بهعنوان توصیه از بیمار بخواهد که میزان مصرف گوشت و شیرینیها را کاهش دهد. توصیه میشود که یک روز در هفته، آش گشنیز (گشنیز طبع سرد و خشک دارد، و التهاب پوست را میگیرد) درست کرده و میل نمایند (در این آش از گوشت و مرغ نباید استفاده کرد و باید آن را با گشنیز زیاد، درست کرده و مواد دیگری مانند شنبلیله، تره، جعفری و با توجه به فصل سال از برگ چغندر و یا برگ اسفناج نیز استفاده شود). همچنین چون از این آش بهعنوان یک وعده غذایی استفاده میشود میتوان مقداری برنج نیز به آن افزود. بیمار یک روز در هفته را باید بهعنوان روز رژیم خود انتخاب کرده و در آن روز یک پیاله از این آش را بهعنوان صبحانه، یک پیاله میان وعده، یک پیاله نهار، یک پیاله عصرانه و یک پیاله به عنوان شام میل نماید. این عمل و این رژیم غذایی باعث پاکسازی روده میشود. پس از پاکسازی روده، طبق قانون خلا، مواد میتوانند از سایر سطوح به سمت روده کشیده شوند یعنی طبیعتی که مواد را دارد به سمت پوست دفع میکند (و جوش ایجاد میشود) حال مواد را به سمت روده دفع میکند. این دسته افراد پس از مدتی آش را بهعنوان یک رژیم غذایی میپذیرند و از این سبک زندگی و تبعات مفید درمانی پس از آن لذت خواهند برد.
خواب و بیداری
در مبحث خواب مهمترین نکتهای که باید در مورد افراد دارای جوش لحاظ شود میزان خواب کافی است و این دسته افراد باید موقع طلوع آفتاب بیدار شوند. برای اغلب خانمها رنگ چهره بسیار مهم است، این دسته از خانمها باید به این نکته توجه کنند زمانی که صبح میشود و هنگام طلوع آفتاب روح انسان چون از جنس نور است به سطح بدن میآید و سفارش بسیار شده است که انسان در این زمان از خواب بیدار شود و افرادی که در این زمان بیدار میشوند معمولا افرادی هستند که برق چشم زیادی دارند، عدم خواب در زمان مناسب و به میزان کافی منجر به حس کسالت در طی روز میشود. به این دسته افراد توصیه میشود تا به آرامی به اصلاح عادت خواب خود بپردازند. توصیه میشود شبها پیش از خواب مقداری کاهو میل شود چون با خوردن کاهو خون انسان خوشرنگ میشود (کاهو مرقق است و سبب رقیق شدن خون میشود). کاهو میتواند در قالب یک سالاد کاهو میل شود. این سالاد شامل مقدار زیادی کاهو، هویج پخته رنده شده، مقداری پودر نعناع، مقداری پودر سیر، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و اگر میخواهید حالت رژیمی نیز به این سالاد بدهید بهتر است تکههای نان جو نیز به آن اضافه کنید.
احتباس، یبوست و استفراغ
جهت درمان جوش این قبیل افراد باید ابتدا اجابت مزاج سهل صورت گیرد. توصیه میشود صبحها یک قاشق غذاخوری خاکشیر در یک فنجان آب داغ به صورت ناشتا میل شود. این سبب اجابت مزاج و خوشرنگی پوست میشود و همچنین میتواند مواد زائد تجمع یافته در زیر پوست را به سمت بیرون بکشد.
ماسکهایی برای پوستهای جوشدار
اسپری گلاب: یکی از سادهترین و در دسترسترین ماسکها اسپری گلاب است.گلاب منافذ پوستی را میبندد، از شل بودن و افتادگی پوست جلوگیری میکند و هم اینکه نمیگذارد پوست دوباره دچار جوش شود. اسپری گلاب از آن جهت که گلاب قابض است برای درمان منافذ باز پوستی بسیار کارآ است.ماسک شوید و بابونه: یک قاشق غذاخوری از شوید و بابونه در یک لیوان آب دم شود و بعد این را صاف کرده و روزی دو سه بار پوست با این مایع شستوشو داده شود. این ماسک بیشتر برای جوشهای سرسفید و سرسیاهی که هنوز عمیق و فراگیر بر روی سطح پوست نشدهاند، توصیه میشود.ضماد آرد گندم و سکنجبین: قطره قطره سکنجبین (در صورت نبودن سکنجبین از سرکه میتوان استفاده کرد اما سرکه را باید با آب مخلوط کرده چون ضماد با سرکه خالص بسیار تند و تیز میشود) را بر روی پودر آرد گندم اضافه کرده تا حدی که به قوام ماسک برسد. این ماسک را میتوان برای پوستی استفاده کرد که خیلی التهاب ندارد.ضماد حنا: برای افرادی است که پوست آنها دارای التهاب است یک توصیه ساده این است که حنای بیرنگ را تهیه کرده و در آن روغن زیتون قطره قطره اضافه کرده تا به قوام ماسک برسد و این را بر روی نواحی دارای جوشهای قرمز رنگ بگذارند. توصیه کلی در استفاده از ماسکها این است که جهت جلوگیری از بروز هرگونه آلرژی پوستی بهتر است پیش از استفاده از ماسکها افراد آنها را روی پوست نواحی دست و بازوی خود تست کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست