سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

برج میلاد از آغاز تا اوج


برج میلاد از آغاز تا اوج

میلاد ۴۳۵ متری چهارمین برج مخابراتی دنیاست و قرار گرفتن در این مرتبه حساسیت و توجه به اتمام کار آن را صد چندان می کند سال۱۳۷۰وقتی بنا شد برجی بلند به عنوان نماد جدید شهر تهران با کاربری های مخابراتی و گردشگری در این شهر احداث شود حدود دو سال برای انتخاب مکان مناسب برای انجام این پروژه از میان ۱۷ مکان مورد نظر توسط تیمی از کارشناسان زمان سپری شد

میلاد ۴۳۵ متری چهارمین برج مخابراتی دنیاست و قرار گرفتن در این مرتبه حساسیت و توجه به اتمام کار آن را صد چندان می کند. سال۱۳۷۰وقتی بنا شد برجی بلند به عنوان نماد جدید شهر تهران با کاربری های مخابراتی و گردشگری در این شهر احداث شود حدود دو سال برای انتخاب مکان مناسب برای انجام این پروژه از میان ۱۷ مکان مورد نظر توسط تیمی از کارشناسان زمان سپری شد.کارشناسان به بررسی گزینه های مختلف پرداختند و نهایتا تپه های گیشا برای این منظور انتخاب شد. کلنگ احداث برج میلاد در سال ۷۶ به زمین خورد و حالا در آغاز نیمه دوم سال ۸۷ در آستانه افتتاح فاز اول این پروژه قرار داریم، پروژه ای که از آغاز تا امروز چندین شهردار را به خود دیده است.

● دو سال و نیم مدیریت، ۵۸ درصد پیشرفت

از سال ۷۲ همزمان با آغاز اولین قدمهای اجرایی تا اوایل سال ۸۴ و در حدود ۱۲ سال، پیشرفت فیزیکی فاز اول پروژه ۳۹/۷ درصد بود که بعضی شهرداران در این بین سهم ناچیزی از پیشرفت کار را نصیب خود کردند. هرچند که دوره مدیریت برخی از آنان که به عنوان سرپرست شهرداری مشغول بودند بسیار بسیار کوتاه بود.نیمه دوم سال ۸۴ و همزمان با انتخاب محمد باقر قالیباف به عنوان شهردار تهران و سپردن مدیریت این کلان شهر به وی پروژه برج میلاد و فاز یک آن روند صعودی به خود گرفت به گونه ای که از سال ۸۴ تا امروز بعد از گذشت حدود ۲ سال و نیم از مدیریت قالیباف نمودار کنترل پروژه عدد ۵۸/۴۸درصد را نشان می دهد.شهردار تهران بعد ار آغاز فعالیتش یکی از استراتژیهای خود را اتمام پروژه های معوقه عمرانی تهران که بعضا بیش از یک دهه از شروع به کار آنها گذشته است عنوان کرد چرا که به گفته وی یکی از اصلی ترین محلهای هرز رفتن اموال عمومی و تحمیل هزینه های اضافی وگزاف بر مدیریت به تاخیر افتادن پروژه هاست. برج میلاد با توجه به حساسیت، اهمیت و کاربرد آن از مهمترین این پروژه های شهری است که شاید در قالب یک شهر و با هزینه مردم یک شهر و با مدیریت یک شهردار و تیم همراهش ساخته می شود اما نگاهی ملی و فراملی را به خود معطوف می سازد. برج میلاد چهارمین برج مخابراتی دنیاست و قرار گرفتن در این رتبه حساسیت و توجه به اتمام کار آن را صد چندان می کند.

● راه دشوار

برج میلاد بعد از تونل رسالت، دومین پروژه شهری بود که به ابتکار دکتر قالیباف مجهز به نصب روز شمار شد اما در زمانی که این برج اوج فعالیت را شاهد بود به دلیل محدودیتهای ایجاد شده و تحمیلی و مسائلی از جمله وارد آمدن خلل در تحویل شیشه های برج توسط شرکت سازنده خارجی، فسخ یک طرفه قراردادها توسط برخی شرکتهای خارجی، اعمال تحریم اقتصادی علیه ایران، افت استاندارد و افزایش قیمت مصالح و سرمای بی سابقه زمستان گذشته که حتی در یک روز دمای ۳۷ درجه زیر صفر در برج میلاد به ثبت رسیده بود کار را با تاخیر مواجه و شهردار تهران را ملزم به اطلاع رسانی همگانی و عذرخواهی از شهروندان کرد. با وجود این قالیباف و مجموعه همکارانش با سخن همیشگیشان مبنی بر این که افزایش قیمت مصالح و مشکلات اقتصادی پیش رو، پروژه های در دست شهرداری را متوقف نخواهد کرد کار را دنبال کرده و بر مسایل پیش آمده فایق آمدند. چنانچه بروز برخی از این مشکلات تحمیلی، عرصه بروز خلاقیت و توان مهندسی ایران را بیش از پیش نمودار ساخت به گونه ای که برخی اقدامات انجام شده در عملیات احداث برج برای اولین بار در دنیا صورت پذیرفت. اقداماتی نظیر نصب شیشه های سبد راس سازه بدون استفاده از سیستم پروازی و و تنها با توان مهندسی و کارگران کارآمد که خوشبختانه بدون هیچگونه تلفات جانی به پایان رسید و اقدامی نظیر نصب دکل آنتن برج که برای اولین بار در دنیا به شیوه بالابری سنگین در جای خود نصب شد که تعجب مهندسان خارجی را به دنبال داشت.اکنون فاز یک برج میلاد با پیشرفت ۹۸/۱۸ درصدی روزهای پایانی احداثش را می گذراند و ۱/۸۲ درصد باقیمانده برای رفع نواقص احتمالی و نصب تجهیزات بهره برداران در نظر گرفته شده است.

● حمایت شورا

شهرداری تهران با مدیریت استراتژیک و پشتوانه مالی و اهمیتی که پروژه در میان اعضای شورای شهر سوم داشت به سرعت و جدیت کار خود را دنبال کرد تا بتواند جبران عقب ماندگیهای پیش آمده را نماید که خوشبختانه به رغم تمام مشکلات این مهم رخ داد و پیشرفت ۵۸/۴۸ درصدی در طول دوره ۲ و نیم ساله مدیریت دکتر قالیباف حاصل این عملکرد است.فاز دوم پروژه برج میلاد نیز به گفته شهردار تهران و معاون فنی و عمرانی شهرداری بعد از افتتاح فاز اول و بعد از انتخاب سرمایه گذار آغار خواهد شد و همچنان جزو اولویتهای شهرداری تهران در پیشبرد پروژه های در دست اجرا قرار خواهد داشت. زمانی که این پروژه کلید خورد جزو پروژه های اولویتدار شهرداری تهران بوده و هرماه ۱ تا ۱/۵ درصد پیشرفت داشته است اما به دلیل عدم اعتقاد شورای اول به این پروژه یکباره پروژه برج میلاد از اولویت خارج شده و بودجه ای که به آن اختصاص یافت حتی پاسخگوی هزینه مشاور نیز نبود.

● برجی با استاندارد مقبولیت اجتماعی

همچنین ابتدای سال جاری و در آستانه سومین سال مدیریت قالیباف برای اولین بار در ایران شرکت یادمان سازه مجری پروژه برج میلاد استاندارد مقبولیت اجتماعی را دریافت کرد.این استاندارد به این معنی است که شرکت یادمان سازه کلیه مسایل اجتماعی مربوط به کار را تقبل کرده و هیچگونه کار اجباری، کار کودک، رفتارهای سختگیرانه، تبعیض و مسایلی از این قبیل در مجموعه وجود ندارد و این مجموعه با کلیه قوانین و مقررات سازمان جهانی کار و حقوق بشر فعالیت می کند. این جدای از دریافت استانداردهای کیفیت، خدمات و تاثیرات زیست محیطی است که این پروژه دریافت کرده است.