چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بیاختیاری ادرار
این مشکل در زنان جوان بسیار شایع است، به طوری که در بسیاری از زنان میزان اندک دفع ادرار بخصوص به دنبال ورزش یا دویدن یا سرفه شدید طبیعی است و بیماری تلقی نمیشود. در صورتی که دفع ادرار گاهی به مقدار کم است، در زندگی روزمره اختلالی ایجاد نمیکند و نیازی به درمان هم ندارد. اما در صورت ایجاد مشکل میتوان از درمانهای مختلف استفاده کرد و تنها راه درمان جراحی نیست.
بیاختیاری ادرار اورژانسی
نوع دیگر بیاختیاری ادرار اورژانسی است که به صورت دفع ادرار حین احساس ادرار و قبل از رسیدن به توالت رخ میدهد که بیشتر در خانمهای مسن دیده میشود. این شکل از بیاختیاری ادرار میتواند همراه با تکرر ادرار و دفع ادرار متعدد در شب باشد. یک بیماری به نام مثانه نوروژنیک هم همین علائم را ایجاد میکند. یعنی بیمار در طول روز تکرر ادرار دارد (بیش از ۱۲ بار در روز) و شبها چند بار از خواب بیدار میشود و به توالت میرود و گاهی به صورت اورژانسی بیاختیاری ادرار دارد. البته برخی بیماران با مثانه نوروژنیک هم بیاختیاری ادرار ندارند. بیماری دیابت یکی از شایعترین عوامل مثانه نوروژنیک است.
بیاختیاری ادرار مختلط
در این نوع بیاختیاری ادرار بیماران علائم هر دو بیاختیاری ادرار را دارند، البته خانمهای جوانتر بیشتر بیاختیاری ادرار استرسی دارند و مسنترها هر دو نوع بیاختیاری ادرار را با هم دارند.
بیاختیاری ادرار عملکردی و گذرا
این بیماری اغلب در زنان سالخورده رخ میدهد. علت آن شرایط و بیماریهای مربوط به سن بالاست. مثل اختلالات و دردهای مفاصل پاها یا سکتههای مغزی در گذشته که منجر به فلج نیمهبدن شده باشد و بیمار نتواند بسرعت خود را به توالت برساند. همینطور بیماری دیابت از دیگر علل این بیماری است که به دلیل دفع قند در ادرار حجم ادرار بیش از حالت عادی میشود. از علل دیگر این نوع بیاختیاری، داروهاست؛ بخصوص داروهای خوابآور و ضدافسردگی که به واکنش کند بیمار منجر میشود. همینطور برخی داروهای ضدفشارخون که مدر بوده و حجم زیادی از ادرار تولید میکند و موجب این نوع بیاختیاری ادرار میشود. عفونتها علت دیگر این نوع بیاختیاری است. همینطور از بینرفتن تدریجی بافت سیستم ادرار (آتروفی مجاری ادرار) که در سنین بالا رخ میدهد هم علت دیگر است.
بیاختیاری ادرار به علت آسیب به مجاری ادرار در اثر تصادفات یا جراحیها یا اختلالات مادرزادی هم رخ میدهد.
دکتر ثریا عالمی
جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست