پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

گام مهم حضور صنعت برق در دیگر كشورها


گام مهم حضور صنعت برق در دیگر كشورها

در سالهای اخیر, توانمندی مهندسی, فنی صنعت برق ایران كه با استانداردهای بین المللی مطابق بوده در اختیار بسیاری از كشورهای منطقه خاورمیانه, آسیایی و آفریقایی قرار گرفته است

شروع مطالعات و تحقیقات متخصصان و كارشناسان ایرانی در گامبیا برای اصلاح و توسعه شبكه‌های برق این كشور بار دیگر نقش مهم و اساسی صنعت برق ایران را برای انجام امور فنی و مهندسی در كشورهای در حال توسعه جهان به معرض نمایش گذاشت.

از سالها قبل تاكنون صنعت برق كشور توانسته است كه در دو حوزه مختلف صادرات تجهیزات برق و صدور خدمات فنی – مهندسی فعالیت كند.

در حال حاضر بسیاری از تجهیزات صنعت برق كه در داخل كشور ساخته می‌شود به خارج از كشور صادر می‌شوند این تجهیزات شامل الكتروموتور، انواع ترانسفورماتور، تجهیزات كامل ایستگاههای برق، خط انتقال، كابل، كلید و كنتور هستند و علاوه بر آنها مطالعات و پژوهش و مشاوره فنی و خدمات مهندسی در تمامی زمینه‌های مربوط به برق و كارهای پیمانكاری در كشورهای دیگر انجام می‌شود.

در سالهای اخیر، توانمندی مهندسی، فنی صنعت برق ایران كه با استانداردهای بین‌المللی مطابق بوده در اختیار بسیاری از كشورهای منطقه خاورمیانه، آسیایی و آفریقایی قرار گرفته است به طوری كه صنعت برق ایران دامنه فعالیتهای خود را درمورد توسعه بازارهای منطقه و صدور تجهیزات فنی- مهندسی به كشورهای پاكستان، ارمنستان، سوریه، لبنان، یمن، آذربایجان و كشورهای آسیای میانه و ... از جمله ازبكستان و تركمنستان تثبیت كرده است. در حال حاضر نزدیك به ۴۰ شركت ایرانی در مناقصات بین‌المللی حضوری جدل و فعال دارند.

صنعت برق ایران همچنین با برپایی سمینارهای تخصصی و نمایشگاههای مختلف در كشورهای گوناگون جهان، موقعیت بین‌المللی خویش را در ارتباط با صدور امور فنی – مهندسی گسترش می‌دهد.

براساس بررسی‌های انجام شده صنعت برق كشور توانسته است در منطقه عربی خاورمیانه موقعیت خود را مستحكم و تثبیت كند و همانگونه كه گفته شد در كشورهای آفریقایی نیز برای صدور خدمات و تجهیزات فنی شروع مطلوب و خوبی داشته است.

صنعت برق كشور برای توسعه صنعت برق كشور آفریقایی گامبیا به توافق نهایی رسیده و در آینده نزدیك این همكاری آغاز خواهد شد. این در حالی است ك از لحاظ صدور تجهیزات و انجام مطالعات و امور پژوهشی و تحقیق نه تنها در كشورهای آفریقایی آغاز خوبی داشته بلكه در شرق آسیای میانه و اروپا نیز سهم مناسیی از بازار را به خود اختصاص داده است.

در سالهای اخیر بسیاری از صنعتگران و مهندسان ایرانی و همچنین شركت‌های مشاوره پیمانكاری برای انجام امور مهندسی به كشورهای مختلف جهان از جمله كشورهای آفریقایی سفر كرده‌اند. این مساله در برنامه چهارم توسعه اقتصادی- اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و از سال ۱۳۸۴ تاكنون تولیدكنندگان داخلی ضمن آنكه نیازهای داخلی كشور را تامین كرده بر تلاش خود برای حضور بیشتر و افزایش سهم برق در بازارهای بین‌المللی افزوده‌اند.

گسترش شبكه سراسری برق كشور و اتصالات جدید برون مرزی سیاست دیگری كه در همین زمینه از سوی صنعت برق دنبال شده است و نزدیك به شبكه برق كشور متصل هستند در سطح ولتاژ اتصال با كشورهای پاكستان، افغانستان و عراق، انرژی الكتریكی مبادله می‌شود.

بدون تردید حضور فنی- مهندسی صنعتگران و مهندسان و كارشناسان صنعت برق كشور در بازارهای جهانی گام مؤثرتر و پویاتری برای توسعه این صنعت و شناسایی آن در جهان خواهد بود...