چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

انفجار ستارگان


انفجار ستارگان

ابر نواختر های دور دست نشانه هایی از تاریخ عالم را موجب می شوند.
تئوری گرانشی انیشتین به ما می گوید که انبساط عالم به آرامی رو به کاهش است. اما دلیل چیست؟ متاسفانه ما نمی توانیم …

ابر نواختر های دور دست نشانه هایی از تاریخ عالم را موجب می شوند.

تئوری گرانشی انیشتین به ما می گوید که انبساط عالم به آرامی رو به کاهش است. اما دلیل چیست؟ متاسفانه ما نمی توانیم برای سالها منتظر بمانیم و دوباره نگاه کنیم. تغییر به شکل نامحسوسی بیش از زندگی یک فرد می باشد. اما یک روش جدید هیجان انگیز توسعه یافته است و موجب نتایجی عجیب شده که نظریات ما را درباره’ جهان بالا و پایین می کند!

راز در استفاده از یک تلسکوپ بمثابه یک ماشین زمان است. ما آینده نزدیک را نظاره می کنیم؛گذشته را می بینیم؛ زیرا که فواصل در فضا بسیار عظیم هستند,به طوریکه می تواند میلیون ها سال برای رسیدن نور به ما طول بکشد.ما عالم را آنطور که بوده می بینیم نه آنطور که هست.

اختر شنا سان توانایی رصد انفجار ستارگانی که ابر نو اختر نامیده می شوند را در کهکشانهای دور داشته اند. بوسیله’ اندازه گیری رنگ این ابر نو اختر ها ما می توانیم یگوییم آنها با چه سرعتی از ما دور می شوند. و بوسیله’ اندازه گیری روشنایی آنها می توانیم بگوییم که چقدر از ما دور هستند.بوسیله’ رصد ابر نو اختر ها در فواصل گوناگون و همینطور زمانهای گوناگون در گذشته, اخترشناسان می توا نند یک مدرک شناسایی از اینکه عالم با چه سرعتی در زمانهای دور منبسط می شده بسازند.بدور از منظره عادی که عالم به تدریج سرعتش کم می شود, نتایج دو گروه از دانشمندان به نظر می رسد که انبساط در حال افزایش را نشان می دهد. اما چرا؟

یک توضیح این ا ست که فضا خود ممکن است دارای یک شکل از انرژی باشد. نظریه’ گرانشی انیشتین نشان داد که اگر فضا خودش دارای انرژی باشد, بایستی انبساط عالم با سرعت بالا باشد. اما هیچکس

نمی داند این شکل جدید رمز آلود انرژی چیست؟

نتایج ابر نو اختر هنوز بحث انگیز هستند. زیرا آنها توضیح دیگری برای اینکه چرا ابرنو اختر ها بیش از حد دور به نظر می رسند هستند.

برای مثال بین کهکشانها می توانست خاک باشد که نور این ابر نو اختر ها را کاهش میدهد. اما اگر نتایج درست باشند, یک چالش مهم در درک ما از عالم ارائه خواهد کرد.