شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

خواص غذایی و دارویی شلغم


خواص غذایی و دارویی شلغم

شلغم را به صورت پخته می توانید مصرف کنید ولی خام آن سودمند تر است چرا که پختن سبب از بین رفتن «گلوکوسینولیت» آن می شود.برای این منظور شلغم ها را پوست گرفته و حلقه حلقه بریده، روی …

شلغم را به صورت پخته می توانید مصرف کنید ولی خام آن سودمند تر است چرا که پختن سبب از بین رفتن «گلوکوسینولیت» آن می شود.برای این منظور شلغم ها را پوست گرفته و حلقه حلقه بریده، روی آن کمی آبلیموی تازه و نمک بریزید و در کنار غذا به عنوان سالاد یا پیش غذای خوشمزه میل کنید.توصیه می شود که در فصل زمستان حتما از شلغم استفاده کنید تا در طول سال در برابر بیماری ها بیمه شوید.برای پختن شلغم بهتر است آن را با حرارت بخار آب بپزید تا خواصش کمتر از بین برود.خواص شلغم آن قدر زیاد است که می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است.افرادی که دچار گواتر هستند لازم است از خوردن شلغم خودداری کنند زیرا شلغم به علت داشتن «تیوسیانات»، مولد گواتر است.شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.از انواع سبزی های نادری است که نقش مهمی در جلوگیری از «جذام» دارد.شلغم تاثیر نیکویی در سلامتی دارد و جوانی را پایدار می کند.

افرادی که مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند چنانچه هر روز مقداری شلغم خام بخورند، جوش صورتشان تا حد زیادی از بین خواهد رفت.شلغم از معدود سبزی هایی است که فسفر دارد به طوری که اعصاب را تسکین می دهد و تقویت می کند.شلغم برای کسانی که استعداد چاقی دارند و نباید مواد قندی و نشاسته ای زیاد مصرف کنند بسیار خوب است و می تواند برایشان یک وعده غذایی باشد زیرا با خوردن آن سیر شده ولی چاق نمی شوند.