چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

دم‌دست نباشد


هرچقدر که هم بخواهیم به حرف دکترها گوش بدهیم و بدون تجویز آنها دارو مصرف نکنیم اما به هر حال در هر خانه‌ای باید چند داروی ضروری و مورد نیاز برای لحظات اضطراری وجود داشته باشد.
این …

هرچقدر که هم بخواهیم به حرف دکترها گوش بدهیم و بدون تجویز آنها دارو مصرف نکنیم اما به هر حال در هر خانه‌ای باید چند داروی ضروری و مورد نیاز برای لحظات اضطراری وجود داشته باشد.

این بار در این ستون به شما می‌گوییم که این داروها را چگونه در خانه نگه دارید تا کمتر زیان داشته باشد.

چند نکته در نگهداری دارو در منزل:

۱) تا جای ممکن دارو در منزل نگهداری نشود.

۲) داروهای بدون برچسب و یا داروهای فله‌ای را هرگز در منزل یا در محل کار نگه نداریم و آنها را دور بیندازیم.

۳) حداقل هر سه ماه یک بار همه داروهای موجود در منزل را از نظر تاریخ مصرف بررسی کنیم و داروهای تاریخ گذشته را در سطل آشغال بیندازیم.

۴) هرگز دارویی را در جعبه داروی دیگری نگذاریم.

۵) به شرایط نگهداری دارو که روی جعبه دارو یا در بروشور آن ذکر شده توجه کنیم.

۶) باقیمانده محلول سرم، قطره و شربت‌هایی که به طور ناقص مصرف شده‌اند قابل نگهداری نیست و بایستی حتماً دور ریخته شوند.

۷) داروها را حتماً در محلی مناسب و دور از گرما، رطوبت و نور مستقیم آفتاب قرار دهید. این محل باید دور از دسترس کودکان کنجکاو باشد.

۸) بهتر است لیستی از داروهای موجود در منزل تهیه شود و در محل نگهداری داروها نصب شود هر چند وقت یک بار این لیست بازبینی شود. می‌توان تاریخ انقضای هر دارو را هم در این لیست نوشت.

۹) دارویی را که نمی‌شناسید، در منزل نگه ندارید. این‌گونه داروها را می‌توان به هلال‌احمر یا موسسات خیریه اهدا کرد. داروها را به افراد فقیر و محتاج ندهید؛ زیرا ممکن است آنها خودسرانه مصرف کنند و خطراتی متوجه آنها شود.

۱۰) به یاد داشته باشیم که مصرف خودسرانه دارو و یا تجویز دارو برای دیگران مجاز نیست، برای استفاده از داروهای موجود در منزل، هر بار با پزشک خود مشورت کنیم.

۱۱) سرنگ و یا دستکش استریل نیز تاریخ انقضای مصرف دارند، پس از پاره شدن کاغذ پوشش سرنگ و یا دستکش در صورت عدم استفاده، آن را دور بیندازید.

چند نکته کوتاه مفید

۱) برای مطبوع کردن فضای اتاق چند قطره اسانس روغن معطر را به دستگاه بخور اضافه کنید تا فضای اتاق شما خوشبو و مطبوع شود.

۲) برای زدودن چربی‌هایی که راه آب دستشویی را مسدود کرده، یک فنجان آب نمک و یک فنجان جوش‌شیرین را در فاضلاب ریخته و روی آن یک قابلمه آب جوش بریزید. چربی بلافاصله حل شده و راه آب باز می‌شود.

۳) برای پاک کردن دوده از آجرهای شومینه یک لایه نازک سرکه غلیظ را روی آجرها بمالید، سپس کاملاً با آب تمیز کنید و سطح آجرها را با اسفنج پاک کنید.