شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
بدن فرزند شما تغییر میكند
بخشی از این آمادگی ها به صورت رشد بدن و سایر تغییرات بدنی آشكار می شود مرحله قبل از بلوغ ممكن است برای دختر در حدود سه سال طول بكشد .
با درك برخی از نشانه های اصلی مرحله پیش از بلوغ می توانید به فرزند خود كمك ارزنده ای بكنید در هنگامی كه در این مورد اطلاعاتی بدست می آورید . بخشی از دانش خود را با پسران و دختران خود در میان بگذارید زیرا آنها در این مرحله دچار آشفتگی و اضطراب می شوند و احتیاج به كمك و راهنمایی صحیح دارند .
اگر دختر شما از نظر رشد جسمی دختر متوسط و متعادلی باشد ، اولین عادت ماهانه اش در ۱۳ سالگی اتفاق می افتد . در هر حال سنین بین ۱۰ تا ۱۶ سالگی برای شروع عادت ماهانه كاملا طبیعی است . تغییرات شیمیایی در بدن دختر موجب بروز مرحله قبل از بلوغ شده و سپس او را به مرحله بلوغ كامل رهنمون می گردد . زمان وقوع این مرحله بستگی تام به نحوه رشد او از نظر ژنتیك سلامت جسمانی و نوع غذاهای مصرفی دختر در دوران رشد دارد . گرچه شما دقیقا نمی توانید حدس بزنید كه دخترتان چه موقع به حد رشد كامل می رسد ولی نشانه های بسیاری به شما و دخترتان پیش آگهی می دهند . سه سال قبل از شروع عادت ماهانه رشد جسمی دختر سریعتر شده و به خصوص بر طول دست و پاهای او افزوده می شود . همراه این تغییرات جسمی ، دختر به مرحله خودآگاهی قدم می گذارد . یكسال قبل از عادت ماهانه ، قد دختر به سرعت بلند می شود بر رویش موهای بدن افزوده می شود و هیكل او شكل زنانه بخود می گیرد . همراه با این تغییرات شكل چهره و حتی برخورد و رفتار او تغییر می كند . در حدود شش ماه قبل از عادت ماهانه ، موهای عمومی و زیر بغل شروع به روییدن می كنند . همزمان با شروع اولین نشانه های عادت ماهانه . ترشح شیری رنگی از مجرای واژن خارج یم شود . این ترشحات معمولا نشانه های طبیعی تغییرات بدن در این مرحله هستند ولی برای اطمینان خاطر از عفونی نبودن ترشحات بهتر است دخترتان را نزد پزشك ببرید . این قبیل عفونت ها تقریبا عام هستند و علل بسیار دارند و معالجه آنها با مراقبت های صحیح پزشكی بسیار ساده است . كودكان در دوران بلوغ بیش از حد چاق و درشت می شوند . شما باید در این مورد بسیار هشیار باشید و با راهنمایی های خود او را در برازنده شدن هیكل و پیدا كردن تناسب و تعادل یاری نمایید . اگر چه برخی چنین تصور می كنند كه چاقی در دوران بلوغ امری طبیعی و دلیلی بر رشد كودك هست ولی پزشكان با این نظر موافق نیستند . نوجوانان چاق بزرگسالان چاق آینده هستند كه همین مسأله می تواند سلامتی آنها را در سنین بالا به خطر بیندازد . البته برخی از كودكان درشت اندام هستند كه این مسأله ربطی به چاقی ندارد . اگر فرزند شما در این دوران به سرعت وزن اضافه می كند . ممكن است دلایل گوناگونی وجود داشته باشد . مشتاق آن است كه در باند بچه های پرخور عضو باشد و پا به پای آنها تنقلات می خورد تا نشان دهد كه مثل آنها پسر بزرگی شده است .
شاید در خارج از خانه به نوعی غذاهای مخصوص علاقمند شده كه در خانه كمتر مصرف می شود . احتمال دارد غذاهای پر كالری چون نوشابه ، كیك ، شكلات ، شیرینی ، چیبس و ذرت بو داده مورد علاقه خاص او و دوستانش باشد . برخی از كودكان در سنین قبل از بلوغ دچار هیجان واضطراب شدید می شوند و به پرخوری روی می آورند . اگر زندگی برای آنها راحت و دلپذیر نباشد ، به طور طبیعی به لذت های زمان خردسالی خود رجوع می كنند و از جمله آنكه دلشان می خواهد مدام چیزی در دهانشان بگذارند و بخورند . این عمل سیكل بسته غم آوری را تشكیل خواهد داد . كودكی كه زیاد می خورد وزن اضافه می كند ، هر چه چاقتر شود ، جذابیتش كمتر می شود و همین مساله در او احساس بدبختی و اندوه ایجاد می كند و اضطراب ناشی از آن ، او را به پرخوری و در نتیجه چاق بیشتر وادار می سازد و آن وقت فرزند ۱۱ـ۱۲ ساله شما خموده و تنبل می شود . این مساله بخصوص در مورد دخترانی كه به غلط چنین تصور می كنند كه قهرمان های زن رفتارشان زنانه نیست ، صدق می كند .
اگر فرزند شما وزن زیادی دارد بهتر است بهمراه او نزد پزشك بروید . شاید لازم باشد از پزشك متخصص زنان كمك بگیرید او می تواند راههای صحیح كمك به نوجوان را به شما بیاموزد تا این تنش و گرفتاری در وجود او كاهش یابد . جلوگیری از اضافه وزن غیر از مساله سلامتی نوجوان شما در ظاهر و هیكل او در نتیجه اعتماد به نفسش اثر مستقیم دارد . اجتناب از رژیم هیا غلط هم بسیار حائز اهمیت است . دخترها بخصوص علاقه زیادی به پیروی از دستورات لاغری دوستانشان دارند . اگر بتوانید دخترتان را متقاعد كنید كه رژیم غذایی غلط و فقر غذائی می تواند لطمات جبران ناپذیری به زیبایی و سلامت او بزند قادر خواهید بود رژیم منطقی و صحیح را به او یاد بدهید .
اینك كه تصمیم گرفته است به شیوه مسئولانه با مسائل خود برخورد كند ، بهتر است او را نزد پزشك ببرید و راهنمایی های دقیق را از او بخواهید .
موضوع اضافه وزن نوجوان باید با همدردی ، دلسوزی ، صمیمیت و تدبیر حل شود . حتی اگر ظاهرا هم ناراحتی خودش را پنهان می كند ، مطمئن باشید كه نسبت به اندازه های بدنش فوق العاده حساس است و از اینكه دوستانش سر به سر او می گذارند سخت رنج می برد .
یكی از علل مشكلات موجود در كنترل شخصی می تواند ناشی از تغییرات جسمی فرزند باشد . غدد او تركیبات شیمیایی را درون جریان خونش ترشح می كنند . این تركیبات موجبات رشد جنسی و بلوغ او را فراهم می آورند . عمل غدد ، رشد سریع و ناموزون جسمی ممكن است در بهم زدن تعادل روحی و احساسی جوان مؤثر باشد .
یكی دیگر از فراز و نشیب های روحی فرزند شما میتواند به این علت باشد كه او احساس می كند بیشتر از زمانی كه كوچكتر بود نسبت به شما حالت تهاجمی دارد . این حالت می تواند ریشه در تمایل فزاینده او برای استقلال داشته باشد . او در لحظه هم استقلال می خواهد و هم نمی خواهد . از آنجا كه مطمئن نیست بتواند امور خود را بخوبی اداره كند ، تردیدهای درونی اش را با سر و صدا و لاف زدن دربارهٔ اطمینان به خود لاپوشانی می كند . فرزند شما هر چه بیشتر به سوی استقلال گام بر می دارد ، آرزویی برای بدست آوردن خلوت و تنهایی پیدا می كند . تغییرات جسمی كه او را به آرامی به دنیای بزرگترها می برد در عین حال كه باعث غرورش می شود گهگاه شرمنده اش هم می كند . احساسات پیچیده یك كودك در مورد رشد بدنی اش موجب می شود كه كه او بتدریج آرام و متعادل گردد .
افراد صغیر ، از تصرف در اموال خود ممنوعند تا وقتی كه به حد بلوغ و رشد برسند . بلوغ با چند چیز شناخته می شود :
اول روئیدن موهای خشن بالای عورت ، دوم خروج منی در پسران و شروع عادت ماهانه در دختران ، سوم رسیدن به پانزده سال كامل برای پسر و نه سال كامل برای دختر .(۳)
برخی از نوجوانان در سنین قبل از بلوغ پیش از سایر همسالان خود میل به تنهایی پیدا می كنند این تنهایی نه تنها از نظر فیزیكی كه از نظر احساسی نیز آنها را در بر می گیرد و به انزوا و گوشه نشینی روی می آورند و از جنبه عشق و غریزه جنسی نیز منزوی می گردند . در مورد این گونه مسائل ، فرزند شما ترجیح می دهد احساساتش را با همسن و سال هایش در میان می گذارد . در این دوران ممكن است شما از شنیدن آشكار این گونه مطالب از زبان او متعجب و نگران بشوید در صورتی كه مطرح كردن این گونه مسائل با بچه های همسن و سال در برخی از موارد بسیار ضروری است و بسیار بهتر از آن است كه با مخفی كردن افكار درونیسش درباره تغییراتی طبیعی و عادی ، بیهوده دچار ابهام و نگرانی بشود .
دختر شما برخلاف پسر خود دارتر است و غالباً در مورد مسائل جنسی به جنبه های عاشقانه و رومانتیك توجه بیشتری دارد . سیر فیزیولوژیك تحولات جسمانی كه فعالیت غدد جنسی هم از آن جمله است تاثیر مستقیمی بر دنیای روانی نوجوان می گذارد و این امر باعث بیداری تمایلات جنسی گشته و كشش نوجوان به سوی جنس مخالف خویش آشكار می گردد .
در آغاز تحولات روانی ، روابط نوجوان با اطرافیان و به ویژه با والدین سست تر شده ، رفتارهای اجتماعی آنها دستخوش دگرگونی عمیقی میگردد . حالت شیطنت و شادمانی دوران كودكی تبدیل به افسردگی ، اضطراب و پریشانی خاطر می شود . در حالیكه نوجوان ، احساس غرور می كند به همان اندازه نیز احساس خجالت و كمرویی در وی بروز می كند . از طرفی نیز ، نوجوان ، خودخواهی و حالت بی قید بودن از خود نشان می دهد و احساس نوع دوستی و مسئولیت پذیری در وی انگیخته می شود . در این دوره ، نوجوان با وجود داشتن دوستان متعدد مایل است كه پیشتر وقت خود را در تنهایی بگذراند . كنجكاوی نوجوان در این مرحله به شدت تحریك شده و تمایل وی به حل مسائل افزایش می یابد .
بنابراین مرحله ای از رشد انسانی است كه بسیار حساس است چرا كه با تحولات روانی و جسمانی خاص خود ، قالب شخصیت آینده نوجوان طرح ریزی می شود ، به بیان گویاتر می توان اظهار نمود : دورهٔ بلوغ دوره ای از رشد انسانی است كه در واقع فلسفه زندگی بزرگسالان فردا را آشكار می سازد .
نوجوان ، از تغییرات ناگهانی اندام خویش متعجب و نگران است تا بدان حد كه به عوارض روانی و جسمانی متعددی مبتلا می گردد . از جمله اضطراب ، سردرد ، بی اشتهایی ، احساس درد در ناحیه معده و روده ها ، افسردگی كه افسردگی و بی اشتهایی روانی در دخترها شیوع بیشتری دارد .
حضرت علی (ع) می فرماید : « ما نحل والد نحلا افضل من ادب حسن » هیچ پدری به فرزندش تفضّل و بخششی ننموده است كه عالی تر و شریفتر از تربیت خوب باشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست