دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مارماریس
مترماریس گوشه ای از بهشت است که در طول سال می توان همنشینی همه طیف های رنگهای سبز و آبی را در آن مشاهده نمود . فراوانی گردشگاههای موجود در کناره سواحل طولانی ، وجود بنادر طبیعی ، نزدیکی به شهرهای آنتیک ، زیبایی های طبیعی ، امکانات تور آبی ، بنادر مدرن کشتیهای تفریحی ، امکانات مناسب خلیج برای هر نوع ورزشهای آبی ، از هتلهای ۵ ستاره تا پانسیونهای بسیار خوب ، شهری بهشتی را بوجود آورده است که هم گردشگران با هر نوع سلیقه می توانند تعطیلات دلخواه خود را در آنجا بگذرانند. ماماریس که تا چندی پیش با ماهیگیری ، صنایع ابری و گیاهان معطر خود مشهور بود امروز بصورت یک شهر و مرکز توریستی بزرگی در آمده است . علاوه بر جاده های زمینی با فرودگاه دالامان و کشتی رودوس نیز بسهولت با دنیای خارج ارتباط داشته و به جهت واقع شدن بروی جاده داتچا و نزدیکی به جاده فتحیه ، اهمیت فراوانی یافته است .
علاوه بر اینکه بواسطه بنادر طبیعی برای کشتی های تفریحی دریای مدیترانه ، در کتارخانجات کشتی سازی خلیج یالانجی نیز تعمیر و نگهداری کشتی های تفریحی انجام می پذیرد . ماماریس بواسطه داشتن آب و هوای مدیترانه ای در زمستان نیز دارای هوای معتدل بوده و امکان شنا کردن وجود دارد . همچنین کوههای مرتفع و بهم فشرده و جنگلهای کاج اطراف خود و درختان کمیاب Liquidamber Orientalis و درختان چنار پهن برگ ، پوشش گیاهی مارماریس را تشکیل می دهد.
● تاریخ :
سکونت اولیه در مارماریس که تاریخ آن به ۳۴۰۰ سال پیش از میلاد می رسد با آمدن قومی که نام رئیس آن کار بود آغاز میشود . نام منطقه کاریا که مشتقی از نام رئیس قبیله بود داده شده است . برکت سواحل دریای اژه و مدیترانه ، این منطقه را جذاب نموده است . و بدین جهت مارماریس در طول قرون تحت حاکمیت تمدنهای بسیاری قرار گرفته است . در تورهای تفریحی در مارماریس می توان آثار تمدنهای کاریا ، رودوس و آدا ، مصر آشور ، ایون ion ، دورDOR ، پرس ، مقدنیه ، سوریه ، روم ، بیزانس ، سلجوقیان و عثمانی را مشاهده نمود. نام اولیه این شهر Physkos بوده است .
● آب و هوا :
مارماریس که تحت تاثیر آب و هوای مدیترانه ای می باشد دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهایی معتدل و بارانی است .
● راه ارتباطی :
▪ جاده زمینی : از مارماریس بوسیله اتوبوس میتوان به دورترین نقاط ترکیه رفت و آمد نمود. همچنین سرویس های منظم اتوبوسرانی به شهر های نزدیک از قبیل بودروم ، داتچا و فتحیه نیز برقرار است. ترمینال اتوبوس در فاصله ۲ کیلومتری مرکز شهر قرار دارد.
تلفن ترمینال : ۴۱۲۳۰۳۷ (۰۰۹۰۲۵۲)
▪ مسیر هوایی :
فرودگاه دالامان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری این شهر قرار دارد . در بین ساعات ۳۰/۷ الی ۲۲ سفرهای منظم برقرار می باشد. همچنین می توان از سرویسهای فرودگاه استفاده نمود.
فرودگاه میلاس - بودروم نیز در فاصله ۱۴۷ کیلومتری قرار دارد ، فرودگاه نزدیک دیگری به این شهر میباشد.
تلفن فرودگاه دالامان : ۷۹۲۵۲۹۱ (۰۰۹۰۲۵۲) تلفن فرودگاه میلاس- بودروم ۵۲۳۰۱۰۱(۰۰۹۰۲۵۲)
● اماکن دیدنی :
▪ قلعه مارماریس :
این قلعه که به نظر می رسد از سوی ion ها ساخته شده باشد در دوره اسکندر کبیر بازسازی شده و از طرف سلطان سلیمان قانونی در اثنای مسافرت به رودوس در سال ۱۵۲۲ به وسعت زیادی توسعه یافته و تعمیر گردیده است . از بالای قلعه می توان در شب و روز مناظر بدیع مارماریس را مشاهده نمود.
▪ تاشهان و پل کانالی :
تاشهان در کیلومتر ۱۰ جاده موغلا و در محله اسکله باشی همراه با پل کانالی کاه گلی طبق لوح بجای مانده در دوره سلطان سلیمان قانونی ساخته شده است.
● شهرهای آنتیک :
▪ پیسکوس Pyskos :
خرابه های پیسکوس که یک شهر بندری بسیار مهم در منطقه باستانی کاریا بوردا میتوان از بالای تپه Asar در شمال مارماریس مشاهده نمود. دیوار حصارها هنوز هم پابرجاست .
▪ لوریما Loryma (بوزوک کاله ) :
در منطقه ای که قبلا" بنام Oplosika ( توپخانه ) نامیده میشد و اکنون در منتهی الیه جنوب غربی شبه جزیره بوزبورون قرار دارد قصبه لوریما ساخته شده است. جالب ترین بنا در محوطه مسکونی ، استحکاماتی است که بروی بورونباشی واقع شده و بخوبی حفاظت گردیده می باشد. در این استحکامات که در کناره جزیره رودوس و از سنگهای تراشیده شده منظم ساخته شده ۹ برج مربعی وجود دارد. امروزه فقط برج شمالی آن قابل مشاهده است .
▪ آموس Amos :
به خرابه های آموس باستانی میتوان از شمال غرب گردشگاه کوملوبوک و از تپه ای آثارجیک نامیده میشود رفت و آمد نمود. آموس از یک تئاتر ، پرستشگاه و پایه چند مجسمه بروی یک تپه تشکیل شده است . اطراف آموس به حصارهایی متعلق به همان دوران محصور شده است . تئاتر آموس که دومین تئاتر از ۳ تئاتر ساحل مقابل رودوس است امروزه در وضعیت خوبی می باشد و کی توان جایگاه ها ، دیوارهای کناری و ۳ اتاق صحنه را از یکدیگر تفکیک نمود. در حفاریهای انجام شده توسط پروفسور Bean در سال ۱۹۴۸ ، شرایط ۳ اجاره نامه متعلق به حدود سال ۲۰۰ پیش از میلاد در چهار لوح سنگی بدست آمده است .
▪ Cedrea ( کلئوپاترا و یا جزایر شهری ) :
شامل جزیره کاخ ( جزیره کلئوپاترا ) جزیره میانی و جزیره کوچک می باشد. در جزیره کاخ که از دوران روم بجای مانده تفریحگاه Cedrea قدیم دیده میشود . از دور دست ها نیز خرابه های حصارها بسهولت دیده میشود. در گردشگاه کوچک سمت شمال غربی جزیره ، یک پلاژ جالب وجود دارد که بنا به روایات محل شنا کردن کلئوپاترا بوده است. طبق افسانه ها این پلاژ کوچک محل شنا کردن کلئوپاترا و مارک آنتونیوس بوده و شن های ساحل آن بوسیله کشتی از آفریقا آورده شده است . طبق روایات این شن هم اکنون فقط در مصر دیده می شود.
خرابه های بناهای محصور با حصارها که در بخش شرقی جزیره کاخ قرار دارد متعلق به دوره روم می باشد. بنای تئاتر کوچک وضعیتی بهتر از سایر دارد. بروی پایه های پرستشگاه آپولون متعلق به DOR ها ساخته شده در قرون بعدی یک معبد مسیحی ساخته شده است . در سمت غربی جزیره کاخ یک آگورا وجود دارد . طبق بعضی کتیبه ها در این محل جشنواره دو میدانی به افتخار آپولون Apollon برگزار می شده است. آثار نکروپول جزیره کوچک و سر ستونها نیز قابل مشاهده است .
▪ هیداس Hydas :
خرابه های حصار هیداس در ۳۵ کیلومتری مارماریس و بروی جاده Erine-Bybassion قرار دارد . در جنوب این خرابه ها یک آرامگاه دیده میشود. در ۳ کیلومتری هیداس نیز یک برج نگهبانی ساحلی و چند گور بروی این برج قرار دارد . قصبه باستانی هیداس در تفریحگاه سلیمیه واقع در شمال جزیره بوزبورون قرار دارد.
▪ ارینه Erine :
در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی مارماریس و بروی جاده راتچا راهی بسمت بوزبورون قرار دارد که پس از طی حدود ۲ کیلومتر جاده اسفالته به روستای حصار اونو می رسیم .
تفریحگاه باستانی در ۳ کیلومتری جاده جنگلی این روستا قرار دارد . در ارینه آثار باقیمانده از دوران روم قرار دارد .
▪ کاستابوس Castabus :
این تفریحگاه باستانی در منطقه پازارلیک در نزدیکی روستای حصارلیک قرار دارد به این مکان مقدس که در کوه ارن Eren قرار دارد با یک صعود یک ساعته می توان رسید . پرستشگاه به روی محوطه متعلق به خود ساخته شده است . این بنا که متعلق به قرن ۴ پیش از میلاد بوده و به سبک ایون ion ساخته شده دارای علائمی از تمدن DOR ها نیز می باشد. در اینجا پایه های پرستشگاه قابل مشاهده است . دیوارهای بسیار جالب این محوطه تا به امروز پابرجا مانده است . تئاتر خرابه ای که در جنوب قرار دارد همراه با پرستشگاه تنها اثر موجود در منطقه است .
▪ ساراندا Saranda :
در ۴۵ کیلومتری مارماریس و در نزدیکی روستای سووت امروزی قرار دارد. در ساراندا که در دوران روم و بیزانس یک منطقه مسکونی دائمی بوده است آثار چند بنای متعلق به بیزانس دیده میشود.
▪ بایباسیوس Bybassios :
چنانچه از جاده ارینه بطرف بوز بورون حرکت نمائیم با خرابه های شهر باستانی بایباسیون برخورد می کنیم . روستای اورهانیه امروزی در دامنه تپه ای که این آثار بروی آن قرار دارد ساخته شده است . آثار حصار شهر بطور پراکنده در داخل جنگل قرار دارد.
▪ Euthenna
در این منطقه که در غرب امتداد مارماریس- سدرال قرار دارد ، دو روستای آنتیک تحنت حاکمیت روداس در عصر آنتیک دیده میشود . استحکاماتی که اکنون مناطق مسکونی را محصور نموده در وضعیت خوبی قرار دارد . در سال نیز با امتداد یک اسکله آنتیک که به سبک دیوار سنگی است دیده میشود . به این منطقه می توان از جاده Karacasogut تردد نمود.
● مساجد و آرامگاهها :
▪ آرامگاه ساریانا Sariana :
در محله ساریانا و در کنار یک مسجد قرار دارد . سلطان سلیمان قانونی پیش از سفر رودوس در این مکان به زیارت فاطمه آنا که کهانت وی مشهور بود می رود . و پس از جواب مثبت گرفتن اقدام به محاصره رودوس می نماید. پیش از حرکت از مارماریس هزاران سرباز عثمانی با شیر دوشیده شده از گاو فاطمه آنا صبحانه خورده و عازم سفر میشوند.
▪ مسجد ابراهیم آقا :
این مسجد از طرف ابراهیم آقا در سال ۱۷۸۹ در محله کمر آلتی ساخته شده است . گنبد بزرگ آن از نظر معماری بسیار جالب است.
● پلاژها :
▪ جزیره جنت ( بهشت ) :
با یک سفر ۳۰ دقیقه ای می توان به این جزیره که در واقع یک شبه جزیره است و کاملا" از جنگل پوشیده شده می توان رفت و آمد نمود. در جزیره جنت که دارای رستوران و خدمات رفاهی است در طول فصل گردشگری تورهای قایقرانی برگزار شده محل مناسبی برای شنا و تفریح است .
▪ غار فسفری :
این غار طبیعی که یکی از مقاصد تورهای قایقرانی تورونچ و کوملو بوک است در آبهایی به رنگ فیروزه ای و سبز که یاد آور آکواریوم است امکان شنا کردن وجود دارد.
▪ ایچلر :
در ۱۰ کیلومتری شهر قرار داشته و با تاسیسات گردشگری ، پلاژ و اماکن تفریحی ، علاوه بر آنکه یکی از مناطق ویژه گردشگری است با آب آشامیدنی خود که برای دستگاه گوارش مفید است نیز جلب توجه می کند.
▪ تورونچ :
در ۲۱ کیلومتری مارماریس قرار داشته و هم از طریق جاده زمینی و هم از طریق دریا قابل رفت و آمد می باشد که این روستا قبلا" یک دهکده ماهیگیری بود امروزه با تاسیسات گردشگری بسیار مدرن گردشگری ، پانسیون و غذا خوری های خود توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را بخود جلب نموده است .
▪ کوملوبوک :
در ۶ کیلومتری تورونچ قرار داشته و از طریق دریا نیز می توان به آنجا تردد نمود. در این منطقه رنگهای آبی و سبز در هم ادغام شده با دریای تمیز و ساحل شنی بسیار عالی خود ، یکی از پلاژهای مورد توجه اکثر گردشگران است .
▪ چیفتلیک :
به این روستا با یک مسافرت ۲ ساعته می توان رفت و آمد نمود. همچنین می توان از طریق باکیرکوی نیز تردد نمود. پلاژ ماسه ای و رستورانهای نمونه آن محل مناسبی برای اسکان کشتیهای تفریحی است . این روستا که دارای یک جزیره کوچک نیز می باشد مورد توجه تورهای اتومبیلرانی با جیپ میباشد.
▪ گونوجک :
در ۲ کیلومتری مارماریس قرار داشته و دارای جنگل درختان بسیار کمیاب Liquidamber می باشد. روغنی که از شیره این درختان گرفته میشود در صنایع داروسازی و آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد.
▪ تنگه یالانجی :
این قطعه خشکی که در ۸ کیلومتری شهرستان قرار دارد پس از آنکه کاپیتان یک کشتی در یک هوای طوفانی به گمان اینکه این راه به خلیج متصل می شود قصد عبور از آنجا را داشت ولی به گل نشست به تنگه یالانجی ( دروغین ) مشهور شد. این منطقه که دارای کارگاه قایق سازی چوبی است از مکانهایی است که حتما" باید در آن گردش نمود.
● گردشگاهها :
▪ آبشار تورگوت :
از جاده روستای تورگوت که در ۳۵ کیلومتری مارماریس قرار دارد با یک پیاده روی ۱۵ دقیقه ای می توان به این آبشار که از ارتفاع ۱۰ متری سرازیر می شود رسید.
▪ بوزبورون :
در ۵۰ کیلومتری غرب مارماریس قرار داشته و یکی از استراحتگاه و توقف اتوبوسها است . عسل کاج و گل آویشن این منطقه بسیار مشهور است . یک درخت کهنسال ۱۰۰۰ ساله در این روستا قرار دارد. در این روستا در بین تاریخ های ۲۸-۲۶ اکتبر یک فستیوال بین المللی برگزار می شود.
▪ قایقرانی :
خلیج مارماریس که یک بندر طبیعی است دارای ۳ گذرگاه با ظرفیت ۱۱۰۰ قایق می باشد و یکی از کانونهای تور آبی بوده و جهت توسعه توریزم قایق سواری در منطقه ، همه ساله جشنواره های مختلفی برگزار میشود. فستیوال بین المللی قایق های تفریحی و مسابقات بین المللی قایقرانی مارماریس مهمترین این جشنواره می باشد.
● موزه
▪ موزه مارماریس :
موزه مارماریس که در داخل قلعه واقع در پشت بندر کشتی های تفریحی قرار دارد ، با بازسازی قلعه در بین سالهای ۹۰-۱۹۸۰ در سال ۱۹۹۱ برای بازدید عموم آماده و افتتاح شده است . از ورودی آن که سقفی با معماری ضربی دارد وارد حیاط شده و با پلکانهای سمت چپ و راست محوطه می توان به حصارها رفت و آمد نمود . دو مکان بعنوان سالن باستان شناسی آماده شده است . در این سالنها قندیلهای خشتی ، آثار شیشه آی ،سکه ها و اشیاء تزیینی متعلق به دوران هلینیستی Hellenisti ، روم و بیزانس که در حفاریهای نواحی کنیدوس ، بورگاز ، حصار اونو به دست آمده به نمایش در آمده است. در سالن Etnografy نیز ، کالاهای مورد استفاده روزانه ، بافتنی ، فرش ، گلیم ، مبلمان ، لوازم مسی آشپزخانه ، سلاح ها و لوازم زینتی متعلق به سالهای آخر دوران عثمانی به نمایش گذاشته شده است. در حیاط نیز انواع مختلفی از آثار سنگی وجود دارد.
● خوردنی ها :
طرهانه ، بستنی و نوعی خوراکی بنام سورا مارماریس مشهور است . طرهانه که از لوبیای چشم بلبلی و آب گوشت تهیه میشود در ماههای تابستان و برای آذوقه زمستانی تهیه میشود . Sura سورا که از مخلوط برنج و گوشت تهیه میشود در ایام عید قربان در همه خانه ها پخته میشود.
● خریدنی ها :
در بین صنایع دستی زنان ، مشهورترین آنها انواع سوزن کاری را می توان در مارماریس پیدا نمود. در مغازه های بندر و اطراف آن ، در داخل قلعه و در جاده منتهی به قلعه نیز کالاهای دکوری مسی و چوبی که از سایر نواحی ترکیه آورده شده است و نیز لباسهای محلی به گردشگران عرضه می شود. خریدن مربا و عسل محلی را هم فراموش نکنید.
▪ بدون دیدن برنگردید
- بدون شرکت در تور آبی
- بدون دیدن مناظر بی نظیر مارماریس از قبیل تورونجو ، جزیره جنت (بهشت) بوزبورنو ، آبشار تورگوت ، تنگه یالانجی ( خیالی ) گون نوجگی
- بدون دیدن موزه مارماریس
- بدون خوردن بستنی و طرهانه
- بدون دیدن شهرهای آنتیک بی شمار برنگردید .
▪ تلفنهای ضروری :
ـ اطلاعات گردشگری : ۴۱۲۷۲۷۷ - ۴۱۲۱۰۳۵ (۰۰۹۰۲۵۲)
ـ بیمارستان : ۴۱۲۱۰۲۹ (۰۰۹۰۲۵۲)
ـ مدیریت بندر : ۴۱۲۱۰۱۳ (۰۰۹۰۲۵۲)
ـ اداره گمرک : ۴۱۲۰۳۵۴ (۰۰۹۰۲۵۲)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست