چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
قبل از انجام تاتو بیشتر فکر کنید
عوارض و خطرات تاتو
هزاران سال است که انسانها به دلایل مختلف تاتو انجام میدهند اما در دهه اخیر استفاده از این روش به شدت گسترده شده است. انسان با وجود همه پیشرفتها و فناوریها، هنوز سوراخهایی پر شده با جوهر در روی بدن حک میکند. این روش در برخی افراد مشکلاتی ایجاد میکند از واکنش آلرژی گرفته تا عفونت و غیره.
واکنش آلرژی
برخی انواع تاتو به خصوص نوع قرمز آن ممکن است واکنش آلرژی به دنبال داشته باشند. ناحیه اطراف تاتو ممکن است دچار خارش یا تورم شده و یا تحریکات پوستی و جوش ایجاد نماید. این اتفاق بلافاصله پس از تاتو و یا سالها بعد از آن ممکن است اتفاق بیفتد. اگر وضعیت خفیف باشد، ( خارش پوست و تعدادی جوش) آن را با کرم استروئید درمان کنید. اگر واکنش آلرژی شدید است یا ظرف چند هفته رفع نشد، به پزشک مراجعه کنید.
واکنش به نور
برخی از جوهرها به نور واکنش میدهند به ویژه نور آفتاب. بنابراین اگر تاتوی جدید را به مدت چند هفته نپوشانید، پوست ممکن است قرمز یا متورم شود. به خصوص در مورد رنگ زرد این رویداد بسیار شایع است اما در مورد رنگ قرمز نیز اتفاق می افتد. موارد خفیف به مرور زمان با کرمهای آنتی هیستامین یا استروئید بهتر میشوند اما اگر چنین نشد، به پزشک نشان دهید.
عفونت پوست
اگر فردی که برایتان تاتو انجام میدهد تجهیزات و لوازم را به درستی نشسته باشد یا برای بیش از یک فرد استفاده کرده باشد ممکن است دچار عفونت شوید. اگر پوستتان متورم، قرمز و یا حساس شد یا متوجه ترشحات چرک مانند از محل تاتو شدید، به پزشک مراجعه کنید. برای از بین بردن عفونت ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک داشته باشید.
گرانولوم
گاهی اوقات دستگاه ایمنی شما فکر میکند رنگ دانه موجود در جوهر تاتو، تهدیدی برای بدن است و سلولهایی را به ناحیه مورد نظر اعزام میکند تا با این تهدید مبارزه کنند. این سلولها به هم میچسبند و گرهک هایی به نام گرانولوم تشکیل میدهند. اگر چنین چیزی دیدید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پزشک آزمایشهایی را برایتان تجویز کند که از عدم وجود عامل دیگری برای آن اطمینان حاصل نماید. همچنین استروئیدهای خوراکی یا تزریقی برایتان تجویز میکند.
کلوئید
کلوئیدها ناحیه بافت همبند هستند ( رشد بیش از حد بافت همبند) که از پوست بیرون آمده و برجسته میشوند. کلوئید ممکن است زیر تاتو شروع شده و گسترش پیدا کند. کلوئیدها در یک خانواده ممکن است در چند نفر ایجاد شوند و بیشتر در افراد با پوست تیره دیده میشود. درمان کلوئید با استروئیدها شروع میشود اما ممکن است پس از آن پیچیده شود، کلوئید ممکن است دوباره بازگردد. اگر شما یا فردی در خانواده تان کلوئید دارد بهتر است از انجام تاتو اجتناب کنید.
بیماریهایی که از طریق خون منتقل میشوند
سوزن تاتو وارد خون میشود بنابراین اگر برای بیش از یک نفر استفاده شود، ممکن است در معرض بیماریهایی قرار بگیرید که توسط خون گسترش می یابند مانند هپاتیت ب، هپاتیت ث، کزاز یا ایدز. برای تاتو به کسی مراجعه کنید که مجرب بوده و بهداشت را کامل رعایت کند. مطمئن شوید سوزن و ابزارهای دیگر استریل باشند و فرد حتما از دستکش استفاده کند.
عوارض ام آر آی
ممکن است متوجه شوید ناحیه تاتو در هنگام ام آر آی متورم شده یا دچار سوختگی شده است. به تکنسین یا رادیولوژیست بگویید که تاتو دارید تا احتیاطهای لازم انجام شود. پوست ممکن است واکنش نشان ندهد اما دستگاه ام آر آی ممکن است بر کیفیت تصویر تاثیر بگذارد.
مشکل پاک کردن تاتو
اگر واکنش آلرژی یا عفونت تان رفع نشده یا اگر به هر دلیل از تاتوی خود راضی نیستید، میتوانید آن را پاک کنید. تکنولوژی لیزر برای پاک کردن تاتو ممکن است بهتر شده باشد اما بی نقص نیست. جای زخم ممکن است در موارد نادر باقی بماند اما ممکن است بافت یا رنگ پوست آن ناحیه تغییر کند (به خصوص اگر رنگ پوستتان تیره باشد) و ممکن است واکنش موضعی را گسترش دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست