چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چای زرشک


چای زرشک

زرشک یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که به دلیل خواص دارویی فراوان آن هنوز مورد توجه مردم است.
بوته‌های این گیاه که در فصل بهار گل‌های زردرنگ می‌دهد و در فصل پائیز میوه تولید …

زرشک یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که به دلیل خواص دارویی فراوان آن هنوز مورد توجه مردم است.

بوته‌های این گیاه که در فصل بهار گل‌های زردرنگ می‌دهد و در فصل پائیز میوه تولید می‌کند، بی‌خاصیت نیست و در تهیه نوعی نوشیدنی به نام چای زرشک به‌کار برده می‌شود.

چای زرشک در اکثر نقاط اروپا، آسیا، آفریقا و امریکا برای چند منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد و از مخلوط یک تا دو قاشق غذاخوری ریشه و یا بوته زرشک در دوسوم فنجان آب‌جوش و دم کردن آن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تهیه می‌شود.میوه زرشک حاوی مقادیر فراوانی ویتامین ب، ویتامین ث، بتاکاروتن، کبالت و آنتی کواگوالانت‌هایی است که به عنوان آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند و باعث تنظیم فشار خون می‌شود. چای زرشک التهاب‌های ناشی از عفونت گوش را از بین برده و عفونت‌های حلق و بینی را بهبود می‌بخشد. این نوشیدنی عفونت‌های مجاری ادراری و روده‌ای را نابود کرده و در درمان اسهال و سوزش معده مفید است.تحقیقات نشان داده است، بیماری پوستی پسوریازیس در اثر مصرف روزانه چای زرشک بهبود پیدا می‌کند و عملکرد کیسه صفرا و سیستم ایمنی تقویت می‌شود.دم‌کرده بوته زرشک با بهبود گردش خون، ضربان قلب را تنظیم کرده و فشار خون را کنترل می‌کند. مصرف منظم و روزانه چای زرشک، کبد را از هرگونه مواد مسمومیت‌زا پاک کرده و در حالی که برای درمان سرماخوردگی، سرفه و تب مفید است، دردهای دوران قاعدگی را کاهش می‌دهد.