چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
دست رد به سینه پیری بزنید
تا به حال به دستهای مادربزرگ یا پدربزرگتان دقت کردهاید؟ احتمالا تصور میکنید این دستهای استخوانی و پر از رگ و لکه، فقط مخصوص آنهاست و دستهای شما قرار است همیشه همین طور زیبا و جوان بمانند، اما واقعیت چیز دیگری است. با بالا رفتن سن، چین و چروک و لکهها سراغ پوست دستهای شما هم خواهد آمد. پس بهتر است از همین حالا به فکر زیبایی و جوانی آنها باشید.
۱ ـ زیر نظر متخصص لایهبرداری کنید
وقتی پوست راه پیری را در پیش میگیرد، خشنشده و سر و کله لکههای قهوهای روی آن پیدا میشود. لایهبرداری پوست یکی از بهترین روشهای جوانسازی و احیای سلولهای پوست است. متخصصان پوست و جراحان زیبایی بیشترین کمک را به شما میکنند. به این ترتیب که لایهبردارهای مناسب را با توجه به نوع پوستتان روی آن زده و بعد از حدود پنج دقیقه شستوشو میدهند. در این صورت پوست نرم و صاف میشود. توجه داشته باشید که پیش و پس از لایهبرداری نباید به مدت چهار هفته در معرض نور خورشید باشید. معمولا سه جلسه لایهبرداری کافی است.
۲ ـ با جوز هندی جور پوست را بکشید
مراقبت از پوست دست خیلی راحت است و هزینه زیادی هم نمیخواهد و تنها به مقداری شکر قهوهای، عصاره نیشکر و جوز هندی نیاز دارید. این مواد را با هم مخلوط کنید. داخل ظرف دیگری یک لیوان شیر گرم و سه تا پنج قطره افشره خوراکی دارچین بریزید. ابتدا سه دقیقه دستها را داخل شیر ولرم قرار دهید سپس ترکیب آماده شده را به آرامی روی پوست بمالید تا تمام پوستهای مرده و کثیفیها از بین برود. توجه کنید بعد از این کار، کرم مرطوبکننده و ضدآفتاب فراموش نشود. یکی از اصلیترین رازهای داشتن دستهای زیبا استفاده منظم از کرم مرطوبکننده است.
۳ ـ هر شب روغن گل گاوزبان بزنید
روغن گل گاو زبان سرشار از امگا ۶ است که غشای سلولهای پوست را تغذیه میکند، به همین دلیل نیز برای درمان پوستهای خشک و پیشگیری از پیری زودرس بافتهای پوستی موثر است و میتواند لکههای قهوهای را از بین ببرد. شبها مقداری روغن یا کرم حاوی روغن گل گاوزبان را به دستها زده و به آرامی ماساژ دهید تا جذب شود.
۴ ـ با سیبزمینی به جنگ لکهها بروید
یکی دیگر از روشهای مقابله با لکههای قهوهای استفاده از سیبزمینی است. به یک عدد سیبزمینی پخته نیاز دارید. سیبزمینی را لهکرده و با یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین یا روغن زیتون مخلوط کنید. ترکیب را روی دستها بگذارید و بعد از ۱۵ دقیقه شستوشو دهید. هفتهای یک بار این کار را انجام دهید.
۵ ـ با دستکش دوست شوید
نور آفتاب، مواد شوینده یا محصولات نامناسب آرایشی به پوست دستها رحم نمیکنند. رادیکالهای آزاد ناشی از این عوامل در لایههای پوستی نفوذ کرده و باعث پیری پوست میشوند. توجه داشته باشید وقتی کارهای یدی میکنید، برای مثال ظرف میشویید، کار خانه انجام میدهید یا باغبانی میکنید، حتما دستکش بپوشید. وقتی از خانه خارج میشوید، دستها را فراموش نکرده و کرم ضدآفتاب با اس.پیاف مناسب بزنید.
۶ ـ گیاه دماسبی را به چنگ آورید
ناخنهای شکسته، بدشکل و پوستهپوسته شده به زیبایی دستها لطمه میزنند. در واقع، بدون داشتن ناخنهای سفید، سالم و محکم نمیتوان امید چندانی به زیبایی و شادابی دستها داشت. برای داشتن ناخنها و دستهای زیبا به مقداری برگ گیاه دماسبی نیاز دارید. این گیاه حاوی ۵ تا ۱۰ درصد سیلیس و همچنین اسید سیلیسیک، فلاونوئیدها، اسید مالیک، اوگالیک و سینامیک، اسیدهای چرب، ویتامینC وE، تانین، رزین و مواد معدنی مختلفی ماند پتاسیم، کلسیم، آلومینیوم، منگنز، آهن و... است. یک مشت برگ گیاه دماسبی را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. محلول را صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. دستهایتان را ۱۵ دقیقه داخل این محلول قراردهید. در این صورت با یک تیر دو نشان میزنید. هم دستها و هم ناخنهایتان از خواص این گیاه بهرهمند میشوند. اگر فقط به فکر ناخنهایتان هستید کمی پنبه را به این محلول آغشته کرده و روی ناخنهایتان بمالید و بگذارید خشک شود. بهتر است هر هفته سه تا چهار بار این کار را تکرار کنید.
۷ ـ مراقبت با اسطوخودوس
برای مراقبت از ناخنها میتوانید نصف قاشق چایخوری افشره خوراکی بادام شیرین و نصف قاشق چایخوری افشره خوراکی گیاه اسطوخودوس را با هم مخلوط کنید. کمی پنبه را به این ترکیب آغشته کرده و به ناخنهایتان بمالید و به آرامی ماساژ دهید. ۱۵ تا ۲۰دقیقه صبر کنید سپس دستهایتان را با آب ولرم شستوشو دهید.
۸ ـ روغن آفتابگردان را فراموش نکنید
مواد دیگری که برای جوانسازی دستها و استحکام ناخنها لازم دارید، سیبزمینی و روغن آفتابگردان است. سیبزمینی را رنده کنید و آب آن را بگیرید سپس دو قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان را به آن اضافه کرده و هم بزنید. دستهایتان را ده دقیقه در این ترکیب قرار دهید سپس با آب ولرم شستوشو دهید.
۹ ـ ناخنهایتان را مرطوب نگهدارید
دلیل اصلی شکستن ناخنها خشکی آنهاست. برای پیشگیری از این مساله ناخنها را مرطوب نگهدارید. برای این کار به انتهای ناخنها کرم مرطوبکننده بزنید و ماساژ دهید. با این کار علاوه بر تحریک جریان خون باعث تغذیه و افزایش مقاومت آنها در برابر آسیبهای خارجی شدهاید.
۱۰ ـ از شستوشوی افراطی دستها بپرهیزید
هر چه بیشتر دستها را بشویید بیشتر به ناخنها آسیب میزنید زیرا آب، ناخنها را نرم میکند و در نتیجه باعث شکنندگی آنها میشود. دستهایتان را با صابونهای ملایم بشویید و هنگام شستوشوی ظروف از دستکش استفاده کنید.
۱۱ ـ تغذیه مناسبی داشته باشید
برای اینکه ناخنهای زیبا و سالمی داشته باشید، به تغذیه مناسب و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارید. مواد غذایی سرشار از ویتامین B از قبیل (جوانه گندم، زرده تخممرغ و..) ویتامین C (میوههای تازه، مرکبات و...) سیلیسیوم و پروتئین میل کنید.
۱۲ ـ در مانیکورکردن زیادهروی نکنید
تصور نکنید برای داشتن مانیکوری خوب باید ناخنها را تراشید و تمیز کرد زیرا با این کار ناخنها را در معرض بیماری قرار میدهید.
۱۳ ـ کمتر لاک بزنید
درست است که لاک در مقابل ضربههای بیرونی از ناخنها حفاظت میکند، اما باید اجازه دهید ناخنهایتان هر از گاهی بدون لاک نفس بکشند. برای جلوگیری از خشکی ناخنها از یک حلال بدون استون استفاده کنید. از لاکهایی که رنگ تیره دارند استفاده نکنید زیرا به ناخنها رنگ (زرد ـ نارنجی) میدهند. از ناخنهای مصنوعی در مناسبتهای خاص استفاده کنید زیرا استفاده دائم از آنها باعث ایجاد حساسیت میشود.
۱۴ ـ از رطوبت دوری کنید
برای پیشگیری از پیدایش قارچهای ناخن، دستها و پاها را بعد از شستوشو با دقت خشک کنید. رطوبت زمینهساز رشد قارچهاست. ناخن پا نباید از گوشت انگشت بلندتر باشد زیرا به محل تجمع میکروبها بدل میشود. کرمهای موضعی یا لاکهای مخصوص، قارچهای تازه رشد را درمان میکنند، اما در صورت پیشرفته بودن بیماری باید دارو مصرف کنید.
فاطمه مهدیپور
دل ناخنتان را نشکنید
دکتر همایون مژدهیآذر/ متخصص پوست و مو
درست است که ناخن از جنس ماده کراتین سخت است، با وجود این اگر از ناخنهایتان بخوبی مراقبت نکنید، به سرنوشت لبها و پاهای ترکخورده دچار خواهند شد. بافت ناخن از چینهایی در اطراف ناخن، یک صفحه سخت و بستر ناخن تشکیل شده و در حاشیه پایینی ناخن، ماهک ناخن (ناحیه سفید هلالی شکل) دیده میشود. در ماهک ناحیهای به نام ماتریکس وجود دارد و سلولهای این منطقه که به سلولهای زاینده ناخن معروف هستند، وظیفه تولید سلول و رنگ ناخن را به عهده دارند. از بین رفتن یا آسیب دیدن سلولهای زاینده باعث به وجود آمدن اشکال در رشد و قوام ناخن میشود. چرا؟ به این دلیل که این سلولها مانند سلولهای سیستم عصبی خاصیت ترمیمپذیری ندارند و به همین دلیل بشدت از این ناحیه باید مراقبت کنید.
هر چند باید از ماهک ناخنتان بخوبی مراقبت کنید با این حال خیلی نگران نشوید زیرا این ناحیه به وسیله لایه نازکی به نام کوتیکول درزگیری شده است. اگر جزو افرادی هستید که عادت دارند مدام به ناخنهایشان ور بروند و مدام مانیکور کنند یا دست و ناخنهایشان را بشویند بدون اینکه آنها را دوباره چرب کنند، یا اینکه لاک بزنند و پاک نکنند یا از چسب مخصوص برای چسباندن ناخن مصنوعی استفاده کنند، باید بگوییم که با انجام این کارها کوتیکول از بین میرود و با از بین رفتن این ماده، سلولهای مهم زاینده در دسترس انواع آسیبهای محیطی قرار میگیرد. در صورت انجام این کارها احتمال آسیب رسیدن به سلولهای زاینده بیشتر از هر زمان دیگری میشود. در صورت وقوع این آسیب، ناخنها شکل و قوام مناسبی نداشته و با کوچکترین فشار و ضربهای دچار گسستگی میشوند. شکل ناخن تولید شده نیز شیار شیار، موجدار، لایهلایه و بد رنگ خواهد بود. ذکر این نکته ضروری است که مواد شوینده، مواد حلالی مانند آستون، چسبهای چسباننده ناخن مصنوعی به طور مستقیم باعث آسیبدیدن صفحه و بافتهای اطراف ناخن میشود. به طوری که ناخن شکننده و پوستهپوستهشده و یک بافت پوستی متورم و ریش ریش در اطراف ناخن پیدا میشود. در صورتی که آسیب وارد شده به ریشه ناخن شدید باشد، به افتادن و از بین رفتن کل صفحه ناخن منجر میشد و جبران آن با درمانهای موجود بسیار مشکل است. بنابراین برای سالم نگه داشتن لایه کوتیکول، چرب کردن مکرر دستها، مانیکور نکردن و پوشیدن دستکش در زمان کارکردن با مواد شوینده یا آسیبرسان، میتوان مانع وقوع تغییرات نامناسب در ناخنها شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست