چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

غزه, کربلای امروز است


غزه, کربلای امروز است

سیدحسن نصرالله, دبیرکل حزب الله لبنان شامگاه یکشنبه طی سخنانی در باره حملات جاری ارتش اسرائیل به نوار غزه تاکید کرد جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه حقیقت ماجرای کربلا در دنیای امروز است و غزه نشینان در دو راهی تسلیم شدن با ذلت و مبارزه نابرابر, گزینه مقاومت و شهادت را انتخاب کرده اند

سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان شامگاه یکشنبه طی سخنانی در باره حملات جاری ارتش اسرائیل به نوار غزه تاکید کرد جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی در غزه حقیقت ماجرای کربلا در دنیای امروز است و غزه‌نشینان در دو راهی تسلیم شدن با ذلت و مبارزه نابرابر، گزینه مقاومت و شهادت را انتخاب کرده‌اند.

به گزارش فارس،‌ نصرالله در سخنان خود با انتقاد از مواضع اعراب در قبال این حملات خواستار اقدامات عملی جهان اسلام در حمایت از غزه شد. بخش‌هایی از سخنان نصرالله در ادامه آمده است.

این مایه تاسف است سال جدید میلادی را به صورتی آغاز کنیم که در برابر یک فاجعه انسانی قرار گرفته‌ایم، فاجعه‌ای که به مرگ بیش از سیصد نفر و زخمی شدن هزار نفر انجامیده است.

ما بار دیگر در برابر تکرار واقعه کربلا قرار گرفته‌ایم. حوادث امروز به ما کمک می‌کند حقیقت ماجرای کربلا را دریابیم، که گروهی از مومنان بودند که به عزت و شرف و کرامت و حقوق امت خود پایبند بودند و زیر بار ظلم و تجاوز زورگویان نمی‌رفتند و با آنها مقابله می‌کردند.

آنها در دو راهی تسلیم شدن با ذلت و مبارزه نابرابر، گزینه مقاومت و شهادت را انتخاب کردند. اینان گروهی هستند که با گرسنگی و تشنگی و تهدیدات مواجه شدند اما از راه خود بازنگشتند. این امری بود که در کربلا روی داد.

جنگ لبنان نیز مقاومت و ملت آن را در برابر این دوراهی قرار داد؛ دو راهی تسلیم شدن با ذلت و قبول شرایط آمریکا و اسرائیل و رویارویی با دشمنان. اما شما گزینه مقاومت را انتخاب کردید و پیروزی را در لبنان به دست آوردید.

شما با منطق کربلایی و حسینی با ذلت مخالفت کرده و بر مقاومت پافشاری کردید، هر چند که هزاران نفر از شما شهید و هزاران خانه ویران شد و هیچ کمکی به شما نرسید و همراهی غریبی با متجاوز صورت می‌گرفت.

ما در لبنان می‌توانیم به خوبی درک کنیم که در غزه چه می‌گذرد چرا که دقیقا چنین تجربه‌ای را پشت سر گذاشتیم. اکنون گزینه‌ها ، همان گزینه‌ها هستند و به همان شکل با متجاوز همراهی می‌شود و انشاءالله نتیجه هم همان خواهد شد.

اکنون می‌بینیم که مردم در غزه با گرسنگی و تشنگی و آهن و موشک محاصره شده‌اند ولی هنوز مقاومت کرده و ابراز ضعف نمی‌کنند و اسماعیل هنیه از زیر آتش بلند شده و می‌گوید اگر غزه را به طور کامل از بین ببرید ما تسلیم نشده و از حقوق خود دفاع می‌کنیم.

این همان کربلای واقعی است؛ هنگامی که انسان با ذلت مخالفت کرده و آتش و تاریکی و مرگ را تحمل می‌کند. آنچه در جنگ لبنان روی داد نسخه برابر با اصل آن چیزی است که الان در غزه روی می‌دهد. کم‌کاری ها همان است و درگیری ها نیز همان است، ان‌شاالله نتیجه نیز همان می‌شود.

آنچه در غزه می‌گذرد به شکل روشنی شبیه رخدادهای لبنان است. طرحی آمریکایی و اسرائیلی در منطقه وجود دارد که قصد دارد حل و فصلی ذلت‌بار با شروط خود را بر اعراب تحمیل کنند.

پس از خروج مصر و اردن و صلح آنها با اسرائیل ، مردم فلسطین و لبنان و سوریه باقی ماندند. آمریکایی‌ها و صهیونیست ‌ها قصد دارند مشکلات خود با اعراب را حل و فصل کنند ولی بر اساس شروط خود و بدین ترتیب سوریه و لبنان و فلسطینیان باید این شروط را بپذیرند.

از دید آمریکا و صهیونیست‌ها ما گزینه دیگری نداریم و این گزینه‌ها با زور بر ما تحمیل می‌شوند و در این راه از جنگ و فتنه‌های داخلی و نبرد رسانه‌ای و روانی و ترورها استفاده می‌شود.

برخی از رژیم‌های عربی در این پروژه [اسرائیلی] شریک هستند بویژه آنهایی که پیمان‌های صلح با اسرائیل را به امضا رسانده‌اند و سعی دارند شرایط تسلیم را برای کسانی که با پروژه آمریکایی- صهیونیستی مقابله می‌کنند ، به وجود آورند.

اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها می‌خواهند اوضاع را به این صورت پیش ببرند و لبنانی‌ها و سوری‌ها و فلسطینی‌ها را برای قبول این شرایط مجبور کنند.

آنها می‌خواهند کسانی را که تاکنون تسلیم نشده‌اند تسلیم کنند و به همین دلیل، ما امروز به این نیاز داریم که تمام امت اسلامی مسوولیت آنچه اتفاق می‌افتد را بپذیرند.

دشمنان اسلام می‌خواهند حماس و جهاد اسلامی را نابود کنند و سرهای نیروهای مقاومت را ببرند. برخی از اسرائیلی‌ها می‌گویند میزان حمایتی که اسرائیل الان از سوی کشورهای عربی برخوردار است بیش از آن چیزی است که در جنگ لبنان از آن برخوردار بود.

کسی از رژیم‌های عربی نمی‌خواهد که جبهه‌ها را به روی اسرائیل بگشایند، آنچه از آنان خواسته می‌شود این است که موضع رسانه‌ای و سیاسی منصفانه‌ای اتخاذ کنند.

دیدیم که یک مقام مصری، حماس را مسوول حوادث غزه دانسته بود. آیا ممکن است که انسانی باور کند که این، موضع یک مسوول کشور عربی است.

آنها از حماس می‌خواهند که آتش‌بس را تمدید کند تا محاصره و گرسنگی مردم غزه در آرامش ادامه یابد. این سخنی بود که در جنگ لبنان نیز شنیده بودیم و برخی مقاومت را مسوول این جنگ دانستند.

برخی شبکه‌های تلویزیونی نیز اصرار دارند که شهدای غزه را کشته شده بدانند و نام شهید را بر آنها ننهند.

مردم غزه تصمیم خود را گرفته‌اند و اقدامات خود را در زمینه مقاومت و پایداری ادامه می‌دهند و حجم قربانی‌ها و اشک‌ها آنها را از پای در نمی‌آورد. ما در مقابل یک هدف اساسی قرار داریم. باید برای توقف جنایات غزه تلاش کرد و به آنها اجازه نداد که اهداف خود را پیاده کنند.

این به تنهایی مسوولیت مردم غزه نیست بلکه همه دولت‌های جهان عرب و اسلام باید این مسوولیت را بپذیرند. این مسوولیت کشورها و دولت‌هایی است که هیچ تحرکی نمی‌کنند، ملت‌ها باید آنها را مجبور به تحرک کنند.

ما باید به خیابان‌ها رفته و به دولت‌هایمان فشار بیاوریم تا مسوولیت‌های خود را بپذیرند. ملت‌ها می‌توانند کارهای بیشتری انجام دهند. ما در زمانی هستیم که آمریکا در آن از بحران‌های مهمی رنج می‌برد. مردم قادر هستند که این درگیری‌ها را متوقف کنند.

ملت‌های عربی و اسلامی باید در مقابل رژیم مصر قیام کنند تا گذرگاه رفح را باز کرده و غذا، دارو و سلاح به غزه ارسال کنند.