جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

۱۲ اکتبر ۱۴۹۲ ـ ورود اروپاییان به قاره آمریکا - روز کلمبوس - انتشار کتابی تازه درباره بومیان آمریکا


۱۲ اکتبر ۱۴۹۲ ـ ورود اروپاییان به قاره آمریکا - روز کلمبوس - انتشار کتابی تازه درباره بومیان آمریکا

کریستف کلمب (کریستوفر کلمبوس) که برای یافتن راه دریایی به هند از طریق دریاهای غرب، اروپا را ترک کرده بود ۱۲ اکتبر ۱۴۹۲ (روزی چون امروز در ۵۱۶ سال پیش) به جزایر آنتیل («باهاما» واقع …

کریستف کلمب (کریستوفر کلمبوس) که برای یافتن راه دریایی به هند از طریق دریاهای غرب، اروپا را ترک کرده بود ۱۲ اکتبر ۱۴۹۲ (روزی چون امروز در ۵۱۶ سال پیش) به جزایر آنتیل («باهاما» واقع در آبهای شمال کوبا) رسید که سالروز رسیدن او به قاره ای است که بعدا از سوی یک نقشه کش آلمانی «آمریکا» شهرت یافت و سر آغاز نابودی بیشتر بومیان این قاره شد. کلمبوس با سرمایه اسپانیا و ازجانب پادشاه این کشور و در جریان رقابت با پرتغال بر سر تصرف سرزمین های دوردست به این مسافرت دست زده بود. پرتغالی ها قبلا راه دریایی به آسیا از طریق جنوب آفریقا را یافته بودند و پادشاه اسپانیا می خواست که راه دیگری به دست آید. در اسپانیا ۱۲ اکتبر به همین مناسبت روز ملی است و به همین گونه در کشورهای آمریکایی از جمله ایالت متحده.

در سال ۲۰۰۵ یک پژوهشگر آمریکایی به نام چارلز مان Charles C. Mann کتابی درباره رسیدن اروپاییان به قاره غربی منتشر کرد که در آن مطالب تازه ای به دست داده شده است ازجمله این که مولف ثابت کرده که هنگام ورود کلمبوس به قاره آمریکا، این قاره ۹۰ تا ۱۱۰ میلیون جمعیت داشت (بیش از اروپای آن زمان). دارای شهرهای بزرگ، صنعت و کشاورزی، فرهنگ، تمدن چشمگیر و حتی تقویم بود. بومیان یا بر اثر میکربهایی که از اروپا با مهاجران و حیوانات اهلی اروپا از جمله مرغ و اسب وارد آنجا شده بودند درگذشتند و یا به خاطر طلا و تصاحب اراضی شان کشته شدند.