شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
رسیدن به شرایط مطلوب مصرف برق؛ نیازمند عزم ملی
روزهای گرم تابستان ۸۵ یكی پس از دیگری سپری میشوند و آنچه كه میتواند برای عموم مردم خوشایند باشد، استمرار و تداوم تامین برق مطمئن و پایدار در طول شبانهروز است.
اامروز صنعت برق كشور با معضـلی روبروست كه بهتر است نام آن را بگذاریم ”سوء مصرف“ و یا ”عدم وجود تدبیر در مصرف برق“، چرا كه روند لجام گسیخته افزایش مصرف برق به ویژه در این روزهای گرم تابستانی سرعت بیشتری میگیرد و امر تولید و تامین برق مطمئن را با مشكلاتی مواجه میكند.
امروز اگر قطعیهای مقطعی برق وجود داشته باشد در واقع باید به روش مصرف برق در منازل، اماكن تجاری و ... نگریست و نسبت به اصلاح این روشها اهتمام ورزید.
در حالی كه در یكی دو سال اخیر تمام تلاشهای دولت، مجلس و مسوولان صنعت برق كشور بر عقب نماندن شبكه تولید برق از نیاز مصرف معطوف شده و حتی بخشی از كمبودهای مالی صنعت برق نیز با تزریق اعتبارات لازم تامین شده است، اما متاسفانه هر میزان كه نیروگاه جدید ساخته میشود باز هم رشد غیرمنطقی مصرف برق مانع از آن میشود تا ضریب ذخیره انرژی به رقم قابل قبولی برسد و تولید برق از یك ضریب اطمینانی برخوردار باشد. باید راهكارهای اساسیتری برای جلوگیری از رشد بیرویه و غیرمنطقی مصرف برق در نظر گرفت كه این كار نیازمند یك نگرش همه جانبه و فرابخشی و عزم ملی است.
براساس بررسیهای انجام شده، با این روند مصرف كه در حال حاضر حدود چهار برابر متوسط جهانی آن (متوسط رشد مصرف در جهان حدود ۳ درصد است)، باید تا ۸ سال آینده بخش عمده ای از گاز تولیدی در كشور صرف سوخت نیروگاههای برق شود، در حالیكه كشور به این سوخت در سایر بخشهای حیاتی از جمله بخش خانگی هم نیاز جدی دارد.
به گفته كارشناسان صنعت برق، افزایش بیش از حدود ۱۳ درصد مصرف برق در روزهای اخیر نگرانیهایی را درخصوص عدم وجود یك تناسب درست میان تولید و مصرف موجب شده است.
در این میان قطعاً اصلاح ساختار تعرفههای برق، نظارت جدی دستگاههای ذیربط به واردات تجهیزات برقی پرمصرف و نیز كنترل و نظارت بر ساخت لوازم برقی در داخل كشور، تغییر نگرش ملی به برق از آن رو كه برق یك كالای اقتصادی است تا یك خدمت دولتی، ایجاد فضای رقابتی در راه تولید برق و فراهمكردن حضور پررنگتر بخش غیردولتی در آن، بازسازی و بهینهسازی شبكههای توزیع با هدف بالابردن ضریب اطمینان شبكه برق، استفاده از تجهیزات ذخیرهای و بالاخره مهندسی مجدد شبكه انتقال و توزیع به منظور پایداری شبكه ، تغییر نگرش بخش رسانهای كشور با هدف فرهنگسازی و آشنا كردن مصرف با روشهای صرفه جویی در مصرف برق“، میتواند راهكارهایی اساسی برای خروج از این وضعیت باشد تا صنعت برق به شرایط مطلوب و مورد انتظار همگان برسد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست