جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

مزایای شیردهی برای مادر


مزایای شیردهی برای مادر

تغذیه انحصاری و مکرر شیرخوار با شیر مادر در شب و روز، عادت ماهیانه مادر و امکان تخمک گذاری وی را به تعویق می اندازد و در نتیجه حاملگی های زودرس بندرت و کمتر اتفاق می افتد. استفاده …

تغذیه انحصاری و مکرر شیرخوار با شیر مادر در شب و روز، عادت ماهیانه مادر و امکان تخمک گذاری وی را به تعویق می اندازد و در نتیجه حاملگی های زودرس بندرت و کمتر اتفاق می افتد. استفاده از شیر کمکی و سایر مواد غذایی قبل از پایان سن ۶ماهگی و مصرف آب و آب قند و حتی پستانک و سر شیشه و بطری می تواند به این ویژگی مهم لطمه بزند.

جمع شدن و برگشت رحم به اندازه طبیعی در مادرانی که به نوزادشان شیر می دهند سریعتر انجام می گیرد. برگشت سریع رحم به حالت طبیعی و دیرتر شروع شدن عادت ماهیانه،به دلیل تداوم شیردهی،باعث جلوگیری از کم خونی مادر می شود.

مادرانی که به نوزادشان شیر می دهند چون از چربی ذخیره شده دوران بارداری برای ساخته شدن شیر استفاده می کنند وزن اضافه خود را زودتر از دست می دهند و به همین دلیل اندامشان زودتر به حال اولیه و طبیعی خود برمی گردد و زیبایی قبلی خود را به دست می آورند.

احتمال ابتلا به سرطان پستان و تخمدان در زنان شیرده بسیار کم است.مادر به دلیل تماس های مکرر کودک با بدنش در جریان شیردهی، احساس آرامش و رضایتی که از این تماس حاصل می کند،وضع روحی و عاطفی بهتری خواهد داشت که این حالت را به نوزاد خود از این طریق منتقل می کندکه فرزند خود هم در آینده از ثبات فکری و روحی و سلامت روانی خوبی برخوردار باشد که این مسئله مهم نمی تواند با تغذیه مصنوعی و یا بطری در فرزند و مادر پدید آید.

مادران سزارین شده دردهای کمتری همراه با شیردهی احساس می کنند.

چند قلویی و شیردهی : مادرانی که فرزند دوقلو به دنیا می آورند به راحتی می توانند به هر دو نفر آنها شیر بدهند این کار مستلزم شرایط خاص شیردهی می باشد.ولی تکنیک صحیح شیردهی و حمایت های خانواده و مخصوصا شوهر و اطرافیان می تواند به این کار کمک کند.مقدار شیری که از پستان این مادران خارج می شود زیاد است.علل آن را می توان با در نظر گرفتن عوامل زیر بیان نمود:

۱) فرزندان دو قلو نسبت به یک قلو ، تماس های پوستی زیادتر و مکیدن های مکرر تری با مادر خود دارند.

۲) هورمون های پرولاکتین و اکسی توسین که تولید و خروج شیر مادر را به عهده دارند بیشتر ساخته و ترشح شده و مقدار شیر زیادتری در پستان مادر تولید می کنند. اگر مادر شرایط صحیح شیردهی را داشته باشد و باورهای غلط خود را اصلاح نماید می تواند به دو فرزند تا سن ۴ الی ۶ ماهگی به طور انحصاری شیر خود را بدهد و پس از این سن همراه با غذای کمکی می تواند تا سن دو سالگی به هر دو فرزند شیر دهی خود را ادامه دهد.

مهدی کاظم زاده

کارشناس تغذیه

www.mehdikazemzadeh.ir