پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
رد پای خود را پاک کنید
![رد پای خود را پاک کنید](/web/imgs/16/162/6g9341.jpeg)
با رهگیری حریم خصوصی شما، شرکتها میتوانند پولهای هنگفتی به دست بیاورند. پولهای قابل توجهی پرداخت میشود تا به عادات وبگردی شما پی ببرند، بنابراین کسانی که سرویس میدهند، همه تلاششان را به کار میگیرند تا بیشترین اطلاعات به دست بیاورند. چه کار باید کرد تا اطلاعاتمان به دست دیگران نیفتد؟ با انجام مراحل زیر علاو ه بر مرور وب میتوانید امنیت اطلاعات شخصیتان را حفظ کنید.
به این عبارت توجه کنید: اگر شما برای استفاده از سرویسی پول پرداخت نمیکنید، در نتیجه شما خود محصول هستید و مشتری به شمار نمیروید. امروزه اخبار زیادی را میشنویم که یک شرکت، اطلاعات دفتر تلفن شما را دزدیده است یا اطلاعات وبگردیتان را بهطور مداوم ذخیره میکند تا عادات و فعالیتهای تحت وب شما را تا حد امکان بفهمد و یاد بگیرد.
● چرا باید مواظب بود؟
اطلاعات شخصی شما بیشتر از آنکه حتی فکرش را بکنید، ارزشمند است. ممکن است وقتی این مطلب را میخوانید با خود بگویید، خب که چه؟ من نه آنقدرها مهم هستم و نه چیزی برای پنهان کردن دارم. هدف این سایتها نشان دادن تبلیغاتی خاص است که برای من بیفایده خواهد بود. بهعنوان مثال، وبسایت Lifehacker بر مبنای اطلاعات به دست آورده کار میکند و کارش تبادل این اطلاعات است. مشتریان اصلی این وب سایت، شرکتهای دیگری هستند که بهدنبال جذب اطلاعات از مردم هستند. اطلاعات آماری، درآمدها، عادات وبگردی و ... . به وسیله این اطلاعات، آنها میتوانند فرد را راضی به خرید یکی از محصولاتشان کنند، حتی در مواردی یک وبسایت و برنامه تبلیغاتی راهاندازی شده است تا در ازای دریافت کوپن یا حق عضویت مجانی، اطلاعات بیشتر و جزئیتری از کاربران دریافت شود.
پول اصلی را شاید شرکت مخاطب شما (که مسوول جمعآوری اطلاعات است) بهصورت مستقیم کسب نکند، بلکه با فروش این اطلاعات به شرکتهای دیگر و همچنین متقاعدکردن کاربران و جهتدهی آنها به خرید یا نخریدن یک محصول بپردازد و اینگونه درآمد کسب کند. فرض کنید شما روزانه ایمیلی از طرف وبسایتهایی دریافت میکنید مبنی بر این که به جای پرداخت وجه برای محصولی خاص، فرمهایی را پر و کوپن تخفیف دریافت کنید. کافی است برای ورود به چنین سیستم فوقالعادهای! اطلاعات شخصیتان اعم از نام، سن، درآمد و ... را وارد کنید.
اگر مصمم هستید این اطلاعات را برای دریافت این کوپنها ارسال کنید، بجز دریافت کوپنهای بیمصرف یا تبلیغات، چیز دیگری دریافت نخواهید کرد. اگر متقاعد شدید که حریم خصوصی مهم است، در مرورگر کروم خود عملیات زیر را انجام دهید. این افزونهها را میتوانید روی فایرفاکس نیز نصب کنید:
● متوقفکردن رهگیرها از طریق کروم
اگر کاربر گوگل کروم هستید، میتوانید افزونهها و ابزارهایی را به کار ببرید که کارشان شناسایی وبسایتهایی است که اطلاعاتتان را در اختیار سایتهای دیگر میگذارند. این فهرست مخصوص یک شبکه اجتماعی یا شرکت خاصی نیست، بلکه این افزونهها، محیط فضای مجازی را برایتان در مقابل بیشتر آنها امن خواهند کرد.
● AdblockPlus
این افزونه میتواند در شبکههای اجتماعی معروف فعال شود و پس از ترک این وبسایتها، دیگر اطلاعات خاصی به جای دیگر ارسال نکند.
● Ghostery
این افزونه کوکیهای رهگیر را هدف قرار داده و همه آنها را به شما نشان میدهد و بعد از شما میپرسد آیا میخواهید این کوکی را حذف کنید یا خیر. از بهترین ویژگیهای این افزونه این است که محدود به شبکههای اجتماعی نیست و میتواند شبکههای تبلیغاتی و ناشران تحت وب را هم تحت پوشش خود قرار دهد.
● ScriptNo
این افزونه همانند گوستری عمل میکند، با این تفاوت که هدفش بررسی اسکریپتهای در حال اجرای روی صفحه است. هدف گوستری بررسی نوع اطلاعات جابهجا شده است؛ اما این افزونه تقریبا برای جابهجایی تمامی اطلاعات هشدار میدهد. هرچند اگر حوصله نداشته باشید، شاید این افزونه خیلی به کارتان نیاید، زیرا خیلی از وبسایتها را غیرفعال میکند و شما باید یکی یکی این اسکریپتها را فعال کنید تا بالاخره وبسایت به کار بیفتد.
● Do Not Track Plus
بیشتر مرورگرها ویژگیای بهنام Do Not Track دارند، اما برای استفاده مفید از آن، بهتر است این افزونه را نصب کنید تا جلوی اطلاعات ناخواسته را بگیرید. فرض کنید وارد وبسایتی میشوید که دکمههای پلاسوان و لایک فیسبوک را در خود دارد. بهصورت پیشفرض این وبسایت به این شبکههای اجتماعی اطلاع میدهد که شما در چه وبسایتی هستید. بعد از نصب این افزونه میتوانید جلوی ارسال اینگونه اطلاعات را بگیرید، مگر آنکه روی گزینه پلاسوان یا لایک و ... کلیک کنید (که خب این انتخاب شماست).
از میان افزونههایی که گفتیم، شاید سادهترینشان همین Do Not Track Plus باشد. افزونه Script No کمی پیشرفته است و برای یادگیری و کارکردن با آن به کمی زمان نیاز دارید.
علاوه بر این افزونهها، به تنظیمات مرورگر خود در بخش Privacy بروید و آنها را خوب بررسی کنید. توجه داشته باشید که کوکیهای Third Party را بلاک کردهاید. بعد از استفاده از شبکههای اجتماعی بهتر است از آنها LogOut کنید و هر موقع نگران حریم خصوصی خود بودید (خانه دوستان، رایانههایی غیر از سیستم خودتان و ...) از حالت Incognito Mode کروم استفاده کنید.
● مرورگر موبایل
مرورگرهای موبایل پدیده نوینی هستند. این مرورگرها که تعدادشان زیاد است، معمولا یکی از آنها در گوشی بهصورت پیشفرض نصب شده است. در مقایسه با مرورگرهای دسکتاپ، ابزارهای کمتری در این زمینه وجود دارد تا نگهبان حریم خصوصیتان باشد. توصیههایی در این باره وجود دارد؛ نخست آنکه تلاش کنید از نرمافزارهای توسعهیافته مخصوص شبکههای اجتماعی تلفن همراه استفاده کنید و از مرورگر موبایل برای ورود به این شبکهها استفاده نکنید. همچنین بهطور مرتب دادههای شخصی خود را از تاریخچه مرورگرها حذف کنید.
برخی مرورگرهای موبایل حالتی بهنام شخصی دارند که بعد از هر بار استفاده، اطلاعات دریافت شده از وب را حذف میکنند. از میان این مرورگرها میتوان به فایرفاکس برای اندروید، اتمیک و دالفین اشاره کرد که برای iOS و اندروید نسخه بیرون دادهاند. دالفین شاید بهترین گزینه برای اندروید باشد و از طرف دیگر، اتمیک بهترین گزینه برای iOS.
● ماجرای مته و خشخاش
اگر هیچیک از این افزونهها بهاندازه کافی برایتان مناسب نبود، یا اگر میخواهید مراقبت از حریم خصوصی وب خود را در مرحله پیشرفتهتری انجام بدهید، بهتر است از فیسبوک، شبکههای اجتماعی و سرویسهایی مجانی که باید در آنها لاگین کنید در یک مرورگر، و عملیات دیگری همچون بانکداری، خرید اینترنتی و فعالیتهای دیگر شخصی خود را در مرورگر دیگری انجام دهید.
منبع: LifeHacker
محمدرضا قربانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست