پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

برپا سازی کلاسترهای OpenMosix


برپا سازی کلاسترهای OpenMosix

جهت برپا سازی یک کلاستر, شما به حداقل دو دستگاه مبتنی بر لینوکس که به یک شبکه داخلی متصل بوده و قادر به کامپایل کردن و اجرای هسته های سری ۲ ۴ باشند, نیاز دارید

جهت برپا سازی یک کلاستر، شما به حداقل دو دستگاه مبتنی بر لینوکس که به یک شبکه داخلی متصل بوده و قادر به کامپایل کردن و اجرای هسته‌های سری ۲.۴ باشند، نیاز دارید. همچنین شبکه شما باید دارای حداقل سرعت ۱۰۰ مگابیت باشد. این سرعت به شما سرعت بسیار خوبی را اعطا خواهد نمود. سرعت اترنت استاندارد یعنی ۱۰ مگابیت به شما سرعت چندان جالب توجهی نخواهد داد. البته در صورتی که شبکه شما از این نوع است و مایل هستید تا فقط OpenMosix را تجربه نمایید، پاسخ‌گو خواهد بود. استفاده از اترنت‌های گیگابیت مفید بوده ولی انتخابی است. البته ممکن است واقعا به آن نیاز نداشته باشید و اترنت ۱۰۰ مگابیت امور شما را به خوبی انجام دهد.

اتصال گره‌های کلاستر به یک سوئیچ پرسرعت سیستم‌های شما را قادر خواهد ساخت تا در حالت Full Duplex عمل نموده و پهنای باند شما دو برابر گردد. همچنین می‌توانید در یک کلاستر ۲ یا ۳ گره‌ای از سیم کشی مخصوص جهت اتصال مستقیم گره‌ها به هم استفاده نمایید.

داشتن فضای Swap کافی قویا توصیه می‌شود. به این صورت شما قادر خواهید بود تا گره‌ها را بصورت دینامیک از کلاستر خارج نمایید بدون اینکه با کمبود حافظه مواجه شوید. این موضوع نیز انتخابی بوده و ممکن است در شرایط خاصی که کلاستر تحت فشار کاری بالایی قرار دارد، به شما کمک کند.

در کنار مطالب بالا، باز هم اضافه می‌کنم که امکان ایجاد یک کلاستر مبتنی بر فقط دو دستگاه لینوکس و یک اترنت استاندارد نیز وجود دارد.

لازم نیست که تمام کامپیوترهایی که در یک کلاستر قرار می‌گیرند قوی باشند و یا مهم نیست که دارای سخت‌افزارهای متنوعی باشند. هر قدرت پردازشی می‌تواند به سرعت جمعی کمک کند!

● شروع کار

فرایند برپاسازی کلاسترهای لینوکس بسیار ساده می‌باشد. ابتدا باید هسته‌هایی که OpenMosix روی آنها فعال شده‌اند را روی گره‌های کلاسترها نصب کرده و سپس ابزارهای کاربری را روی همه آنها نصب کرده و یک تنظیم کوچک در یک فایل پیکربندی انجام دهیم.

به عنوان نخستین مرحله از کار، باید ابزارهای نرم‌افزاری لازم را فراهم آورید. نخستین چیزی که به آن نیاز دارید، کد منبع هسته‌ای است که مایلید روی آن کار کنید. کد منبع هسته خود را می‌توانید از http://kernel.org دریافت نمایید. من برای اجرای پروژه، از هسته ۲.۴.۲۳ استفاده کرده‌ام. در قدم بعدی باید وصله‌های هسته OpenMosix و سپس ابزارهای نرم‌افزاری OpenMosix را دریافت نمایید. برای دانلود وصله‌های هسته OpenMosix می‌توانید به سایت رسمی آن در آدرس http://openmosix.sf.net یا http://openmosix.org مراجعه کنید و یا از لینک‌های زیر برای هسته‌های مورد نظرتان استفاده کنید:

هسته ۲.۴.۲۱:http://tab.tuxfamily.org/download/openmosix/releases/patch-۲.۴.۲۱-om-۲۰۰۳۰۸۲۵.bz۲

هسته ۲.۴.۲۲:http://tab.tuxfamily.org/download/openmosix/releases/patch-۲.۴.۲۲-om-۲۰۰۳۱۲۱۵.bz۲

هسته ۲.۴.۲۳:http://tab.tuxfamily.org/download/openmosix/stable/patch-۲.۴.۲۳-om-۲۰۰۳۱۲۱۵.bz۲

هسته ۲.۶.۰ (آزمایشی):http://tab.tuxfamily.org/download/openmosix/unstable/patch-۲.۶.۰-om-۰.۲۰۰۳۱۲۰۲.۱.bz۲

ابزارهای نرم‌افزاری:http://umn.dl.sourceforge.net/sourceforge/openmosix/openmosix-tools-۰.۳.۵.tar.bz۲

فراموش نکنید که همیشه می‌توانید جدیدترین نسخه‌های وصله هسته و ابزارهای نرم‌افزاری OpenMosix را از سایت رسمی آن دریافت نمایید. پس از اتمام دریافت تمامی اقلام مورد نیاز (تنها کد منبع هسته دارای حجم زیادی است و بقیه ابزارها همگی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوبایت ظرفیت دارند!) باید تجهیز گره‌‌های کلاستر را شروع کنید. ابتدا لازم است در شبکه محلی خود کامپیوترهایی را که مایلید به عنوان گره‌های کلاستر استفاده کنید، تعیین نمایید. من در دفتر کار خود دو دستگاه را برای این منظور انتخاب کردم. (تصویر زیر)

همانطوری که قبلا اشاره کردم، لازم نیست که گره‌های کلاستر حتما قویترین ایستگاه‌های کاری روی شبکه باشند. دستگاه‌های انتخابی من دارای مشخصات زیر هستند:

Node No.۱ : Debian (LAN SERVER)

CPU : P-III ۸۰۰ MHz

RAM: ۱۲۸ MB SD-RAM

NIC : SIS ۱۰۰ Mbps

HDD: ۲x۴۰GB

Distro : Debian GNU/Linux ۳.۰ (woody)

Kernel: ۲.۴.۲۳ (will be ۲.۴.۲۳-om)

Node No.۲ : Cyber (Workstation)

CPU : Celeron ۳۳۳ MHz

RAM: ۱۶۰ MB SD-RAM

NIC : D-Link ۱۰۰ Mbps

HDD: ۱x۶.۴GB

Distro : Libranet GNU/Linux ۲.۸.۱

Kernel: ۲.۴.۲۱ (will be ۲.۴.۲۳-om)