شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
اعتراف یك روزنامه صهیونیستی
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در واكنش به سخنان دكتر محمود احمدی نژاد اعتراف كرد كه ایران توانایی تقویت جایگاه خویش را دارد و نگرانی خاصی از تحریمهای اقتصادی یا نظامی ندارد متن كامل این مقاله كه در ندای قدس وابسته به جهاد اسلامی فلسطین، ترجمه شده است، در پی میآید: دادهها و اطلاعاتی كه در پی میآید میتواند به فهم دشواری اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران كمك كند:
در اوایل ۲۰۰۶ حجم مبادله بازرگانی بین ایران و چین حدود ۸ میلیارد دلار میرسید و تا پایان این سال حجم آن به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
خط لوله انتقال گاز از ایران به هند ۱۰ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت و حجم زیادی از نیازمندی هند را از گاز تأمین خواهد كرد.
روسیه هم تا چندی دیگر آخرین مراحل عقد قرار داد یك میلیارد دلاری فروش سلاح به ایران را به پایان خواهد رساند.
افزایش قیمت نفت هم ایران را به یكی از كشورهای ثروتمند تبدیل كرده است كه میتواند مبالغ قراردادهایش را نقداً بپردازد و كشور را به سوی شكوفایی اقتصادی پیش ببرد.
رهبران این كشور معتقدند كه در وضعیت بسیار خوبی به سر میبرند به نحوی كه میتوانند پیشنهاد میانیجگرانه روسیه را در مورد پرونده هستهای نادیده بگیرند. زیرا میتواند روی وتوی چین علیه هر نوع قطعنامه بین المللی كه منجر به تحریم ایران گردد، اعتماد كند.
در جبهه داخلی نیز ایران میتواند از آزادی عمل خویش لذت ببرد. انتخابات ریاست جمهوری توانست راهی را كه از سه سال پیش آغاز شده بود به پایان رساند. و محافظه كاران اكثریت در این كشور از شورای شهر گرفته تا قوه مقننه و مجریه را به دست گیرند.
با توجه به این قدرت ـ كه اصلاحگرایان در به وجود آمدن آن سهیم مقصر هستند ـ احمدی نژاد میتواند به راحتی اسرائیل و آمریكا را به باد ناسزا بگیرد، كورههای آدم سوزی را زیر سؤال ببرد، و پیشنهاد بازگشت یهودیان را به اروپا بدهد بدون آنكه این سخنان تأثیری در جایگاهش در ایران به وجود آورد.
در حقیقت رئیس جمهور ایران اكنون داخل چارچوبی از حكومت قرار گرفته كه رهبر انقلاب آنرا تعیین میكند.
جایگاه ایران از دید كشورهایی چون روسیه و چین كه صاحب حق وتو هستند و نیز از نگاه كشورهایی دیگر همچون ژاپن، هند و پاكستان كه از این حق برخوردار نیستند این حقیقت را به اثبات میرساند كه غرب از گزینههای حقیقی برای تهدید ایران و جلوگیری از دستیابی این كشور به تسلیحات اتمی نیست. و این تهدیدها چه حقیقی باشند و چه ساختگی راه به جایی نمیبرند.
این طرز تلقی كاملاً واقعی است و تا زمانی كه سازمانهای بین المللی مانند آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل در دو نوع اتفاق نظر و تفاهم در مورد نحوه حل و فصل مسئله اتمی ایران محصور و گرفتار هستند راهی از پیش نخواهند برد.
یكی از دو تفاهم دور از ذهن باقی گذاردن رهبرد نظامی است، نبود یقین كامل در مورد تلاشهای هستهای ایران و درس گرفتن از جنگ علیه عراق مهمترین انگیزهها و دلایل حامیان این نظریه هستند.
دومین تفاهم موجود در چارچوب حمایت چین و روسیه از ایران است زیرا با توجه به روابط ویژه اقتصادی تهران با این دو كشور نمیتوان روزنهای برای موفقیت تهدید به تحریم اقتصادی پیدا كرد.
البته در این چارچوب نباید تجربه آمریكا در استفاده و همكاری با ایران در آرام كردن اوضاع عراق برای فراهم كردن زمینه خروج خود از این كشور را فراموش كرد.
طی دو هفته گذشته زلمای خلیل زاد تلاش فراوانی برای یافتن یك مذاكره كننده ایرانی كرد اما نتوانست راهی به جایی برد و این خود نشان از احساس قدرتی است كه میان ایرانیان است.
اگر از تمامی این مسایل هم بگذریم تسلیحات اتمی ایران از نگاه اروپا، روسیه و چین تنها به عنوان ناقض توازن جهانی نگریسته میشود نه یك تهدید مستقیم و آنی.
این موضع دقیقاً در نقطه مقابل مواضع اسرائیل است كه از نقص و برهم خوردن توازن قوا چندان متأثر نمیگردد همانطور كه در مورد مسابقه تسلیحات اتمی هند و پاكستان متأثر نشد و اصولاً معاهده منع انتشار تسلیحات اتمی را امضا نكرده است، اما فعالیتهای اتمی ایران را تهدید مستقیمی علیه خود و تنها علیه خود میداند.
اینجا علت دیگری هم برای پشت كردن جهان به خواستهای اسرائیل وجود دارد، زیرا جامعه جهانی به پرونده اتمی ایران به عنوان یك مشكل تنها برای اسرائیل مینگرد، این حقیقت دشواریها را برای بسیج جهانی مشترك علیه ایران افزایش میدهد، و هرگاه كه اسرائیل این مسئله را پیش كشید، پرداختن به مسئله ایران دورتر شد.
دام مضاعفی هم در این میان وجود دارد دام آمریكا كه برای دو شریكش روسیه و چین انداخته شده است و دام دوم دامی است كه اسرائیل برای قانع ساختن جهان در مورد تهدیدهای ایران با آن مواجه است كه هر دو به شكل جالبی به نفع ایران عمل میكنند.
به هر شكل باید گفت كه حتی اگر ایران واقعاً هم سلاح امتی تولید نكند بازهم خواهد توانست از آن به عنوان حربهای تهدیدآمیز استفاده كرده و با تكیه بر اختلاف نظر افكار عمومی برای پیشبرد این راهبرد سود برد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست