چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 5 June, 2024
مجله ویستا

ویژگی های یک آشپزخانه رژیمی


ویژگی  های یک آشپزخانه رژیمی

رژیم گرفتن برای کاهش وزن طولانی مدت و خسته کننده است. بیشتر افراد در این دوران کم حوصله می شوند و نیاز به تغییرات کوچکی در زندگی دارند. یکی از تغییرات لازم که باید به آن توجه شود، …

رژیم گرفتن برای کاهش وزن طولانی مدت و خسته کننده است. بیشتر افراد در این دوران کم حوصله می شوند و نیاز به تغییرات کوچکی در زندگی دارند. یکی از تغییرات لازم که باید به آن توجه شود، مربوط به آشپزخانه است که در این مطلب از «Readers digest» به آن اشاره شده است.

آشپزخانه را تمیز نگه دارید:

برای ایجاد انگیزه بیشتر برای پخت غذای سالم لازم است آشپزخانه تمیز و مرتب باشد. رعایت این موضوع به همه افراد خانه تاکید می شود.

در یخچال آب قرار دهید:

یک پارچ آب با یخ و چند برش لیمو در یخچال قرار دهید تا در معرض دیدتان باشد. تحقیقات نشان می دهد، ۱۰دقیقه پس از نوشیدن نیم لیتر آب، متابولیسم بدن، ۳۰درصد بیشتر می شود و این اثر ۳۰ تا ۴۰دقیقه باقی می ماند.

ظرف میوه را روی میز آشپزخانه قرار دهید:

ظرف میوه را در جایی قرار دهید که پس از بازگشت به منزل بعد از یک روز کاری سخت، اولین چیزی باشد که نظر شما را جلب کند. این امر باعث می شود به سمت هله هوله نروید.

ادویه های متعدد خریداری کنید:

ادویه کمک می کند تا بدون نیاز به افزودن چربی یا کالری بیشتر غذا را خوش طعم کنید. ادویه ها شامل زنجبیل، زردچوبه، سیرتازه، پودر کاری، ریحان، آویشن، رزماری و ... است که دارای خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدان است که با بیماری دیابت مقابله می کند.

چوب دارچین فراموش نشود:

بعضی از پزشکان معتقدند که دارچین یکی از ادویه هایی است که باید به طور روزانه مقدار کم آن مصرف شود. بررسی های اخیر نشان می دهد: دارچین میزان قند و چربی خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

از روغن زیتون استفاده کنید:

چربی های غیراشباع موجود در این روغن برای قلب بسیار مفید است. از آن جایی که نور و حرارت در طولانی مدت باعث فاسدشدن این روغن می شود بهتر است، ظرف آن در یخچال نگهداری شود. دمای یخچال موجب کدرشدن روغن زیتون می شود. روغن زیتون تصفیه نشده دارای میزان بالای نوعی آنتی اکسیدان به نام فنول است که از کلسترول بالا، فشار خون بالا و بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

از بخارپز استفاده کنید:

بخارپز کردن سبزی ها مانع از بین رفتن مواد مغذی آن ها می شود.

مصرف روغن ذرت را محدود کنید:

نسبت به روغن ذرت، روغن زیتون دارای خاصیت بیشتری است. روغن زیتون حاوی ۷۲ درصد چربی غیراشباع شده است درحالی که میزان این نوع چربی در روغن ذرت تنها ۲۴درصد است. روغن زیتون با التهاب موجود در بدن که با بیماری های دیابت و ناراحتی های قلبی مرتبط است مقابله می کند درحالی که روغن ذرت باعث ایجاد التهاب در بدن می شود.

از سرکه های مختلف استفاده کنید:

از سرکه سیب، سرکه سفید، سرکه برنج و ... استفاده کنید. بررسی ها نشان می دهد افزودن مواد اسیدی مانند سرکه و آبلیمو به غذا قند خون را کم می کند.

میان وعده های سالم در معرض دید خود قرار دهید:

به جای بیسکویت و شیرینی، بادام، گردو، بادام زمینی، ماست کم چرب، برش های هویج، کرفس و گوجه فرنگی در یخچال قرار دهید.

در منزل مصرف هله هوله را ممنوع کنید:

منع کردن استفاده از چیپس، پفک، شکلات ، نوشابه و... به نفع همه اعضای خانواده خواهد بود.

از مخلوط کن استفاده کنید:

همه ما می دانیم که خوردن صبحانه نقش مهمی در سلامت هر فرد دارد. اگرچه غذای جامد نسبت به مایعات ارجحیت دارد اما در روزهایی که فرصت خوردن صبحانه ندارید، میوه های نرم و کم کالری را در مخلوط کن بریزید و بخورید. این صبحانه فوری، کربوهیدرات و فیبرلازم برای شروع روز را تامین خواهد کرد.

مقداری غذای آماده در فریزر داشته باشید:

سوپ، خورشت و گوشت پخته را با بسته بندی درست می توان به مدت ۳ماه در فریزر نگهداری کرد. در مواردی که حوصله و وقت آشپزی ندارید، خوب است در فریزر غذای آماده داشته باشید.