پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
خرید چاپگرهای همهکاره صرفه اقتصادی بیشتری دارد!
شرکتهای سازنده از اسامی مختلفی برای معرفی چاپگرهای همهکاره استفاده میکنند. منظور دستگاهی است که قادر به انجام چاپ، اسکن و کپی باشد. دستگاههای همهکاره شامل دو گونه اصلی سهکاره و چهارکاره هستند که گونه دوم امکان ارسال و دریافت فکس را نیز مهیا کرده است. درباره تنوع تکنولوژیهای مورد استفاده در این قبیل دستگاهها به تفضیل صحبت شده است و از ذکر دوباره آن صرفنظر میکنم، اما بد ندیدیم درباره خرید گونهای خاص از این موجودات، چند کلامی صحبت کنم.
سهکارههای جوهرافشان!
دستگاههای سهکاره در واقع دو کاره هستند. یعنی از یک چاپگر جوهرافشان و یک اسکنر تخت (Flatbed) تشکیل شدهاند. نوع اسکنر در برخی مدلها مانند دستگاههای سنتی فکس از گونه مکشی (Sheet) است که استفاده از آنها توصیه نمیشود. مزیت اصلی دستگاههای سهکاره این است که قادر به شبیهسازی دستگاه کپی هستند، به بیان دیگر میتوان از اسناد مختلف بدون دخالت جناب کامپیوتر و به طور مستقل کپی تهیه کرد. از آنجا که استفاده از چاپگر و اسکنر در منازل ایرانیجماعت ضرورت پیدا کرده است، استفاده از دستگاهی که بتواند با حداقل هزینه، بیشترین کارایی ممکن را در اختیار کاربر قرار دهد ارجحیت دارد. بیشتر کاربران ایرانی که با اسناد سر و کار دارند استفاده از چاپگرهای لیزری را ترجیح میدهند و برای تهیه اسناد دیجیتالی ناچار به خرید اسکنر مستقل هستند. از سوی دیگر، تهیه سهکارههای لیزری برای قاطبه مصرفکنندگان ایرانی صرفه اقتصادی ندارد، مانند سهکارههای جوهرافشان که بهترین گزینه برای استفاده هستند. این موجودات یکی دو مدل نیستند که نام ببریم و شما نیز با خیالی راحت بروید و بخرید و حالش را ببرید. ماجرا قدری پیچیدهتر از این حرفهاست!
راستش تغییرات جذابی در عملکرد سهکارهها رخ داده است و گوش شیطان کر باز هم رخ خواهد داد. بسیاری از دستگاههای سهکاره تولید شده از سال ۲۰۰۸ به این طرف از تکنولوژی PictBridge پشتیبانی میکنند. نمیدانم چقدر با این تکنولوژی به درد بخور آشنایی دارید، اما آنهایی که با چاپ عکس سر و کار دارند میدانند که PictBridge حلال بسیاری از مشکلات است. اجازه دهید اینطور بگویم که سازندگان دستگاههای همهکاره قصد کردهاند که حضور کامپیوتر را به حداقل برسانند و تا میتوانند همهکارهها را مستقل بار بیاورند!
تکنولوژی PictBridge امکان مشاهده عکسهای ذخیرهشده روی کارتهای حافظه فلش را روی نمایشگر دستگاههای همهکاره فراهم کرده است و به سهولت میتوان تنظیمات دلخواه را روی عکسها صورت داد و فرمان چاپ آن را صادر کرد. دستگاههای همهکارهای که از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند تفاوت مختصری در سازگاری با انواع کارتهای حافظه دارند. بیشتر این حضرات از کارتهای SD و SDHC پشتیبانی میکنند. هر چه قیمت دستگاه بالاتر رود، تنوع پشتیبانی از انواع فرمتهای فلش نیز افزایش خواهد یافت و کارتهای CompactFlash، xD Picture، Memory Stick و MMC نیز مورد توجه قرار خواهند گرفت.
بهترین مدلها
بازار دستگاههای همهکاره داخلی در کنف اختیار Canon و HP قرار دارد و سهم اندکی نیز نصیب Epson شده است. از آنجا که تکنولوژی اصلی چاپگرهای جوهرافشان از آن Canon است، استفاده از محصولات این شرکت بیشتر توصیه میشود. استفاده از HP همچنان در بازار دستگاههای لیزری ارجحیت دارد!
بهترین مدلها را میتوانید از میانگین ۹۰ تا ۱۴۰ هزار تومان پیدا کنید. برخی از این مدلها شامل دو نوع کارتریج مشکی هستند که از یکی برای چاپ متن و از دیگری در چاپ تصاویر استفاده میشود و صرفه اقتصادی بیشتری برای خریدار دارد.
انواع ارزانتر نیز برای خرید مناسب هستند، اما باید بدانید که کیفیت مطلوبی ندارند.
به عنوان مدلی ویژه میتوانم از Canon PIXMA MP-۴۹۰ نام ببرم که راستش نمیدانم در بازار داخلی چه قیمتی را به خود اختصاص داده است، اما در بازار جهانی حدود ۱۰۵ دلار قیمت دارد. میتوان حدس زد قیمت این محصول که چندی بیش در بازار داخلی توزیع شده است بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان باشد!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست