چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
انقلاب اسلامی و جهانی سازی
یکی از بحث های اساسی که همواره بسیاری از اندیشمندان بدان می پردازند و سینما گران آن را برای عموم به عرصه تصویر می کشند بحث جهانی سازی ، اعتقاد به منجی و تشکیل حکومت عادلانه نهایی بر روی زمین است. آن طور که از فحوای اندیشه های غربی و اقدامات چند ساله اخیر غرب بر می آید آن است که یکی از راهبرد های اساسی آمریکا در سیاست خارجی تشکیل حکومت جهانی به رهبری کاخ سفید است . این ایده بر آمده از همان فرهنگ اومانیستی غرب پس از پروتستانیسم دینی است که انسان را محور اصلی کاینات می داند . از همین روست که آمریکا به عنوان مهد تکنولوژی و قدرت بشری می بایست در صدد ایجاد حکومتی جهانی بر اساس انگاره های سکولاری اقدام نماید .
با این حال در این سوی مید ان ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایده جدیدی را در خصوص جهانی سازی به جهان معاصر عرضه کرده است در این اثنا فرهنگ انقلاب اسلامی خود را پایگاه اصلی تشکیل حکومت واحد جهانی به رهبری آخرین حجت خدا بر روی زمین می داند. البته بسیاری از صاحب نظران دخالت دادن چنین بحث هایی را در مسائل سیاسی اغراق آمیز و ناصواب می دانند اما شواهد و قراین حاکی از آن است که یکی از اصلی ترین دلایل خصومت و عناد واشنگتن علیه ایران که مهد فرهنگ شیعی است به خاطر موضوع مهدویت است . در واقع اقدامات غرب در به راه انداختن گفتمان ایران هراسی و هجمه گسترده به مسلمانان و یکسان سازی دین اسلام با خشونت وجنگ در ذهن افکار عمومی جهان را می توان نمونه های تام و تمامی از دخالت موضع منجی گری در سیاست های آمریکا دانست . ضمن آنکه در برخی از موارد مقامات کاخ سفید رسما بر موضوع آخر الزمان تاکید ورزیده اند . به عنوان مثال جرج دبلیو بوش رئیس جمهور آمریکا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر رسما بر آغاز جنگ آرماگدون تاکید کرد. با این حال باید دانست جهانی شدن "Globalization" به سبک غرب رامجموعه ای گسترده از فرایندهای اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی است که در نهایت به یکپارچگی و دموکراتیزه شدن کلیه جوامع بر اساس اصول لیبرالیسم منتج می گردد. البته در روند جهانی شدن به سبک غرب شاید ساحت های اقتصادی اساس و دروازه های ورود به عرصه جهانی شدن قلمداد گردند اما باید دانست که یکپارچگی فرهنگی و سیاسی از جمله تبعات حتمی و اهداف اصلی روند جهانی سازی است.
با این حال باید گفت ایران اسلامی از ابتدا داعیه دار آماده سازی جهانی برای ظهور آخرین منجی بوده است . گفتمان "انقلاب اسلامی" پس از طرح در عرصه جهانی، به وضوح "امپراتوری جهانی سازی"(امپریالیسم جهانی) را به تمام معنای آن به چالش کشید و به سرعت به "دیگری" جهان غرب (به معنای فکری و فرهنگی آن و نه صرفا غرب جغرافیایی) تبدیل شد. انقلاب اسلامی بویژه زمانی که "رسالت جهانی" خود را روشن می سازد و امام راحل( رضوان الله تعالی علیه) اعلام می دارند:" این واقعیت و حقیقت را بارها اعلام نموده ایم که در صدد گسترش نفوذ اسلام در جهان و کم کردن سلطه جهانخواران بوده و هستیم" در نگاه غرب و غرب گرایان از یک جابه جایی ساده قدرت سیاسی در گوشه ای از دنیا فراتر می رود. در واقع انقلاب اسلامی و گفتمان آنکه پیام آور "نوع دیگری از زیستن" است و در انگاره های فلسفی و فکری خود نیز هیچ قرابتی با الگوی Globalization ند ارد و روزنه تازه ای است برای آماده سازی جهانی برای تحقق آرمان جهان مهدوی .
لذا طی سه دهه اخیر غرب با تمامی وجود سعی داشته است تا در برابر این قدرت نوظهور ایستادگی کند. درست از همان بدایت کار در سال ۱۳۵۷ غرب به سرکردگی کاخ سفید اقدامات خود را برای سرنگونی نظام اسلامی آغاز کرد. ۸ سال جنگ تحمیلی نمودی تام و تمام از کینه توزی غربی ها نسبت به نظام و ماهیت ایدئولوگ انقلاب اسلامی است.
طهورا مهدوی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست