جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
حفظ سلامتی در فصل سرد زمستان
بسیاری از ما در ماه های سرد و کم آفتاب زمستان دچار بی حوصلگی، افت خلق و کسالت می شویم. به گزارش ایسنا، پزشکان با توجه به این تغییرات روانی توصیه می کنند: افراد مراقبتهای بهداشتی را در فصل زمستان جدی تر بگیرند چون تغییرات آب و هوایی بدن را در برابر بیماریها آسیب پذیرتر می کند. متخصصان می گویند؛ روزهای زمستان کوتاه تر می شوند و این امر باعث بروز اختلال در ساعت بیولوژیک بدن انسان می شود. اگر روزهای کوتاه و تاریک زمستانی شما را کسل و کم حوصله می کند به دنبال راهی باشید که دوباره احساس شما را بهبود بخشد و حالتان خوب شود. اکثر دانشمندان معتقدند که این مشکل مربوط به شیوه واکنش بدن در برابر نورخورشید در طول روز می شود. تغییر در ساعت بیولوژیک بدن باعث افزایش ترشح هورمون ملاتونین و کاهش ترشح سروتونین می شود که در نتیجه تندخویی و بی حوصلگی افراد در زمستان بیشتر به چشم می خورد. همچنین اضطراب و فشاری که بر اثر به هم خوردن کار ساعت بیولوژیک به وجود می آید باعث کاهش توانایی دستگاه ایمنی بدن می شود و متعاقب آن سلولهای سرباز و محافظ بدن نمی توانند به خوبی به وظیفه خود عمل کنند. گفته می شد که حمام گرفتن با آب گرم می تواند تا حد زیادی در رفع این مشکل موثر باشد. علائم افسردگی در اثر ترشح ملاتونین بیشتر افزایش می یابد. با توجه به این عواقب جسمی و روانی متخصصان چندین راهکار ساده را برای کاهش این تاثیر نامطلوب بر بدن و روان انسان ارائه کرده اند که عبارتند از:
تا جایی که می توانید در زمستان از خانه خارج شده و در فضای باز قرار بگیرید. مخصوصا این کار را در روشنایی روز انجام دهید.
ممکن است در برخی موارد برای فرار از روزهای تاریک زمستان به جایی آفتابی برای تعطیلات سفر کنید، این هم می تواند روش خوبی باشد.
خوب خوردن نیز راهکار مناسبی است. افسردگی زمستانی ممکن است گرایش شما را به مصرف غذاهای شیرین، قندی و کربوهیدراتها افزایش دهد مانند شکلات، پاستا و نان. اما فراموش نکنید که خوردن مقادیر فراوان میوه و سبزی تازه در بهبود حال شما بسیار موثر است.
فعال باشید. شواهد علمی بسیاری نشان می هد که حداقل ۳۰ دقیقه تمرین و تحرک بدنی به مدت سه نوبت در هفته برای مقابله با افسردگی بسیار موثر است. همچنین ورزش در فضای آزاد تاثیر مثبت دو برابر خواهد داشت. فعالیت و تحرک بدنی در واقع سطح ماده شیمیایی سروتونین در مغز را که نقش تنظیم خلق را برعهده دارد افزایش می دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست