چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تفاوت اینترنت و وب
چه تفاوتی میان اینترنت و وب جهان گستر وجود دارد؟ چه مواقعی باید قبل از URL از WWW استفاده کنیم؟ بسیاری از مردم مفاهیم اینترنت و وب جهان گستر (World Wide Web) را یکسان یا به جای هم به کار می برند. این جا توضیح می دهم که چرا این کار اشتباه است!
خب، اینترنت یک دالان تو در تو است از تلفن ها، خطوط کابلی، ماهواره ها، سیم های شبکه و کامپیوترهای به هم پیوسته که در سر تا سر جهان پراکنده شده اند. وب به نامی گفته می شود که به هر چیز (thing) در اینترنت تعلق گرفته است. ما می توانیم با استفاده از Uniform Resource Locator یا URL به آن چیز دسترسی داشته باشیم. این روش آدرس دهی (مثل www.qomelecom.parsiblog.com) در دهه ۶۰ اینترنت را تبدیل به شاهراه اطلاعاتی کرد. به خصوص این که باعث حذف اعلان ها و فرمان هایی شد که سابقا کاربران مجبور بودند تا برای رسیدن به اطلاعات تایپ کنند. بخش اعظمی از محتویاتی که شما از طریق URL به دست می آورید، فایلهایی هستند که با یک کد خاص موسوم به Hyper Text Make Up یا به اختصار HTML نوشته شده اند. ما فایلهای HTML را به عنوان صفحات وب می شناسیم.
حالتهای زیادی پیش می آید که به جای وب از اینترنت استفاده می کنیم: مثل وقتی که یک e-mail می فرستیم، یک MP۳ را به وسیله ی یک برنامه انتقال مستقیم (peer-to-peer) مشابه limewire دریافت می کنیم، یا یک پیام فوری را توسط برنامه ای مانند ICQ ارسال می کنیم، و نیز برخی از آدرس های وب که با "www." شروع نمی شوند.
به خاطر هوشمندی که در مرورگرها و اغلب وب سرورها قرار داده شده است، معمولا نیازی به وارد کردن "www." قبل از یک آدرس وب وجود ندارد. وقتی یک URL را وارد می کنید، مرورگر یک درخواست به یک سرور یرای پیدا کردن سایت می فرستد. سرور اغلب سایت را حتی بدون پیشوند (به عنوان مثال google.com) تشخیص می دهد. اما اگر نتوانست، خود مرورگر پیشوند را اضافه می کند و دوباره آن را ارائه می کند، یا به امید پیدا کردن یک مورد منطبق، آن را از سرورهای بزرگتر و بزرگتر طلب (ping) می کند. حتی اگر شما www را وارد نکرده باشید هنگام برقراری ارتباط در مرورگر شما نمایش داده می شود. اما باید کمی هم مراقب باشید، به هر حال بعضی از سرورها کمی غیر عادی هستند و توانایی تصحیح URL ها را ندارند، بنابراین اگر www را ننوشته باشید ممکن است سایتتان را پیدا نکنید.
یان یاکوبس از کنسرسیوم وب جهان گستر واقع در MIT می گوید: « در جهان ایده آل، URL ها نه دیده می شوند و نه شنیده ». در حال حاضر کاربران، سایتها را به وسیله موتورهای جستجویی چون google پیدا می کنند و برای رسیدن به هر چیزی روی لینک ها کلیک می کنند. کنسرسیوم در جستجوی راهبردهای جهانی برای تغییر معماری وب است تا گردش در آن را آسان تر کند. به خصوص برای افرادی که دچار نوعی معلولیت جسمی نیز هستند.
نویسنده: الهه صالحی
ttp://qomelecom.parsiblog.com/
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست