چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بیماران قلبی می‌توانند کره و خامه بخورند؟


بیماران قلبی می‌توانند کره و خامه بخورند؟

وقتی از یک رژیم‌غذایی برای بیمار قلبی صحبت می‌کنیم باید این را هم بگوییم که این رژیم مخصوص کدام گروه از بیماران قلبی است؛ یعنی آن بیمار دچار مشکل ریتم قلب است یا گرفتگی عروق، …

وقتی از یک رژیم‌غذایی برای بیمار قلبی صحبت می‌کنیم باید این را هم بگوییم که این رژیم مخصوص کدام گروه از بیماران قلبی است؛ یعنی آن بیمار دچار مشکل ریتم قلب است یا گرفتگی عروق، نارسایی قلبی یا مشکل دریچه قلب...

معمولا در بسیاری از موارد و برای بیشتر بیماران قلبی نیاز به پرهیز شدید تغذیه‌ای در میان انواع خوراکی‌های مختلف مانند کره یا خامه وجود ندارد. البته افرادی که مستعد گرفتگی عروق کرونر هستند و تصلب شرایین دارند، باید در مصرف خوراکی‌های چربی مانند کره یا خامه جانب احتیاط را رعایت و با پزشک معالج خود مشورت کنند. بد نیست بدانید یکی از دلایل گرفتگی عروق کرونر همین مصرف خوراکی‌های چرب و داشتن رژیم‌غذایی سرشار از چربی است. در میان انواع چربی‌ها هم مصرف چربی‌های اشباع یا حیوانی برای چنین بیمارانی بدتر است و باید محدودیت بیشتری در استفاده از این‌گونه چربی‌ها برای چنین بیمارانی تعریف شود. افرادی که سابقه سکته قلبی دارند هم باید از نظر میزان دریافت چربی‌ها در برنامه‌غذایی خود محدودیت‌های خاصی را رعایت کنند. چربی مصرفی این بیماران باید براساس میزان چربی‌خون و نوع بیماری‌شان تعیین شود. مثلا فردی که دیابت، تری‌گلیسرید بالا، کلسترول بالا، چربی بد خون (LDL) بالا و سابقه سکته قلبی یا تنگی عروق کرونر دارد باید پرهیز جدی از مصرف خوراکی‌های چرب در کنار مصرف داروهای کاهنده چربی‌خون داشته باشند.

دکتر محمدرضا رجبی

فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد