جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
عوامل خانوادگی مؤثر در انحرافات
۱) تنش در خانواده
چنین وضعیتی امروزه به عنوانیک بحران، یک وضعیت نا بهنجار و نظیر آن در بسیاری از خانواده ها به چشم می خورد. با اینکه قوانین نوین حمایت ازحقوق خانواده برای از بین بردن جو تشنج تلاش زیادی دارند، لیکن با بالارفتن سطح سواد و آموزش، موقعیت اختصاصی خانواده و استقلال مالی زن در خانواده، چنین وضعیتی در اغلب جوامع مخصوصاً جوامع شهری به چشم می خورد. برخوردها و مجادله های خانوادگی منعکس کننده چنین وضعیتی است که خود زمینه را برای انحراف وگسترش آن فراهم میکند.
۲) ارتباط و استفاده نامناسب جنسی در خانواده
پیدایش چنین ارتباطی یا بروزاینگونه ارتباطات در خانواده مخصوصاً در خانواده های امروزی و نقاط شهری وصنعتی، بسیاری از موارد انحراف را در خانواده موجب شدهاست. این وضعیت تا اندازه زیادی بی بندوباری جنسی را به وجود آورده است که خود منشأ بسیاری از انحرافات بوده است و انحرافات بیشتری را نیز به طور تسلسلی به دنبال می آورد. در جوامع صنعتی موارد و فراوانی آن به حدی بالا رفته است که در موارد زیادی سلامت افراد وخانواده ها را به خطر انداخته است. به هر حال پیشگیری از این گونه انحرافات، ضوابط و روابط معقول جنسی را باید به نحوی در جامعه وخانواده ها شایع کرد.
۳) کاهش نظارت و کنترل در خانواده
خانواده جدید امروزی با تعغییراتی که در زمینه اجتماعی و فرهنگی به وجود آمده است، نظارت کاملی بر اعضای خود ندارد. به عبارت دیگر، نصایح و مشاورات بزرگترها در جانواده ها آنچنان کارایی ندارد و این خود عامل عمده ای در بروز انحرافات شناخته شده است. لذا، تقویت اینگونه الگوها و ارزشهای فرهنگی بین خانواده ها تا حدود زیادی می تواند از اشاعه انحراف در جامعه جلوگیری به عمل آورد.
۴) نزاع و ستیز
به خاطر ایجاد محدودیت کمتر در خانواده، وهمچنین پایین آمدن حس وحدت ویگانگی بین خانواده های پیوسته یا خانواده هایی که درآنها یک نوع یکپارچگی وجود داشته، بسیاری خانواده ها به صورت از هم پاشیدهای درآمده اند. تنش، اختلاف و ستیز، بین خانواده ها فراوان به چشم می خورد، بویژه درنقاط صنعتی و شهری یعنی جاهایی که به خاطر فاصله نسلی اعتماد به یگدیگر و بین اعضا رو به کاهش گذاشته است. امروزه خانواده های زیادی به چشم می خورند که اعضای آنها به دنبال نزاع، ستیز و عدم سازش در نقاط جداگا نه ای زندگی می کنند، لذا در این قبیل خانواده ها نوعی بی سازمانی خانوادگی به چشم می خورد که خود موارد زیادی از انحرافات ونشانه هایی از آسیبهارا در درون خانواده و بین اعضا نمایان می سازد. مراجعه به بعضی از اسناد و مدارک موجود در مؤسسات مربوط به مددکاری و مشاوره تا حدود زیادی چنین وضعیتی را تأیید می کند. هرچه به عصر صنعتی شدن بیشتر نزدیک می شویم، چنین شرایطی درون خانواده ها بیشتر به چشم می خورد.
۵) سست شدن قوانین ، ضوابط و پایبندیهای به ازدواج
در عصر حاضر به دنبال تغییرات سریع اقتصادی و اجتماعی، اساس روابط زناشویی و خانواده تا حدود زیادی تضعیف شده است. ضعیف شدن روابط زناشویی یا ارتباطی که در چارچوب قوامین ازدواج وجود دارند، باعث تضعیف روابط و هنجارهای درون خانواده می گردد. امروزه در بسیاری از جوامعی که قبلاً به ازدواج به عنوان امری مقدس توجه می شد، توجه نمی شود، و همین امر خود باعث به هم خوردن روابط، تجزیه خانواده ها و در نهایت بروز انحرافات کوچک وبزرگ درون خانواده ها شده است. تقویت زمینه های فکری وتربیتی از طریق وسایل ارتباط جمعی و متون آموزشی تا اندازه ای می تواند ضوابط و زمینه های چارچوب ازدواج را هرچه بیشتر تقویت کند.چنین وضعیتی امروزه در اغلب نقاط جهان بخصوص نقاط شهری وصنعتی به چشم می خورد. در نقاط صنعتی و جاهایی که تا حدود زیادی زنان از تحصیلات بالا تری برخوردارند با افزایش این قبیل سستیها در ارتباط زناشویی و ازدواج، به همان نسبت میزان طلاق بالاتر رفته است. و به دنبال آن انحرافات بیشتری به وجود آمده است. در جوامع صنعتی تا جایی که بررسی شده است بیش از ۶۰درصد اطفالی که به دنیا می آیند تنها با یکی از والدین خود(مادر) زندگی می کنند، یعنی حتی قبل از تولد طفل به نحوی سستی و جدایی بین والدین طفل پیش آمده است که خود سرمنشأ بسیاری از انحرافات بالقوه است.
۶) برخوردهای بین والدین و فرزندان
همانطور که قبلاً گفته شد، کنترل و تسلط روی افراد جوان خانواده امروزه بسیار کاهش یافته است که خود موجب بروز موارد زیادی از انحرافات گردیده است، و این نشانه ای از بی سازمانی خانواده هاست. کنترل سالمندان بر جوانان و افراد کوچکتر دائم درحال کاهش است چنین وضعیتی موارد زیادی از رفتارهای انحرافی را به دنبال می آورد.
شایان ذکر است که در همه موارد دستگاههای آموزسپشی، انتظامی، رفاهی نمی توانند اصلاحی در رفتار افراد به وجود آورند. در مرحله اول خانواده است که بایدچنین نقشی را ایفا کندو در صورت ضعف و تحت چنین شرایطی موارد زیادی از انحرافات به وجود می آید
aramesh-e-motlagh.mihanblog.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست