پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

علائم و عامل رفلکس معده


علائم و عامل رفلکس معده

آمارها نشان می دهد که طی دهه گذشته نرخ ابتلا به رفلکس معده ۵۰ درصد افزایش یافته است و طبق بررسی های جدید چاقی می تواند عامل مهمی در بروز این بیماری و افزایش موارد ابتلا به رفلکس …

آمارها نشان می دهد که طی دهه گذشته نرخ ابتلا به رفلکس معده ۵۰ درصد افزایش یافته است و طبق بررسی های جدید چاقی می تواند عامل مهمی در بروز این بیماری و افزایش موارد ابتلا به رفلکس معده باشد. رفلکس اسیدی وضعیتی است که در آن اسید معده به داخل حلق و مری باز می گردد و باعث احساس سوزش شدید در این ناحیه از دستگاه گوارش می شود. این بیماری با عواملی چون چاقی، رژیم غذایی حاوی چربی زیاد، الکل و سیگار مرتبط است. بر اساس نتایج یک مطالعه جدید که در نروژ انجام گرفته تعداد افراد مبتلا به رفلکس معده از ۱۱/۶ درصد در سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۷ میلادی به ۱۷/۱ درصد در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ افزایش یافته است. این مطالعه آماری روی ۳۰ هزار نفر در نروژ انجام گرفته است. به گزارش روزنامه دیلی میل، این آمار هم چنین حاکیست زنان بیش از مردان مستعد رفلکس معده هستند و هم چنین علائم این بیماری اغلب در افراد میانسال شدیدتر است. بنابراین گزارش، علایم رفکلس اسیدی عبارتند از:

- سوزش سر دل که یک احساس سوزش از معده یا پایین قفسه سینه به سمت گردن است.

- درد قفسه سینه

- اشکال در بلع

- خس خس کردن، فرسایش دندانی و آسم از علائم دیگر آن است زیرا شیره های معده می توانند راهشان را به سمت گلو، دهان و راه های هوایی شش ها باز کنند.

به گزارش ایسنا، برای بیشتر افراد مبتلا به رفلکس اسیدی، ناراحتی همراه با علایم می تواند کیفیت زندگی و فعالیت های روزانه شامل کار کردن را تحت تاثیر قرار دهد. رفلکس اسیدی همچنین علت سوزش سردل است و در موارد شدید می تواند بسیار دردسر ساز باشد. هنگامی که التهاب مری وجود دارد، جدار مری تخریب می شود و ممکن است زخمی شده و منجر به باریک شدن مری شود و بلع غذا و گاهی اوقات مایع را دردناک و مشکل سازد.