دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
اگر از هدفون استفاده می کنید، بخوانید
یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: اگر میزان صدای هدفون زیاد باشد و افراد به طور مداوم و پشت سر هم از هدفون استفاده کنند، وزوز و سنگینی گوش در کمین آنهاست که در مراحل پیشرفته میتواند به عدم تحمل صدا بینجامد.
ابراهیم رزمپا اظهار داشت: آسیبهای صوتی به گوش به دو دسته تقسیم میشوند؛ دسته اول که ترومای صوتی نام دارند، صداهایی هستند که به صورت ناگهانی و شدید و در فرکانسهای بالاتر از ۲ هزار به گوش وارد شده و میتواند به کری کامل گوش نیز بیانجامد. این متخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد: این ترومای صوتی میتواند در میدان تیراندازی رخ دهد یا به علت بروز موج انفجار و صدای ترقه ایجاد شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: نویزایندیوس آسیبی است که به صورت تدریجی به گوش وارد میشود و حاصل سر و صدای موجود در کارخانهها با فرکانس ۴ هزار و همچنین استفاده ناصحیح از هدفون است.
عضو هیئت علمی انجمن راینولوژوی ایران ادامه داد: طبق قانون کار در محیطی که شدت صدا بین ۸۰ تا ۹۰ دسیبل باشد افراد نمیتوانند بیش از ۸ ساعت کار کند چرا که در غیر این صورت به گوش آسیب میرسد و اگر شدت بیشتر شود باید به موازات آن میزان تماس صدا با گوش کمتر شود و در کنار آن از اقدامات محافظتی گوش نیز استفاده شود. این متخصص گوش، حلق و بینی افزود: هر چقدر میزان زمان و تماس صوت با گوش بیشتر باشد به تبع آن مشکلات بیشتری برای گوش حادث میشود همچنین فواصل زمانی استفاده نیز مهم است و باید در فواصل زمانی استراحت نیز گنجانده شود. رزمپا تصریح کرد: اگر استفاده و تماس صوتی گوش محدود نشود و زمان استفاده بیشتر شود میتواند باعث کاهش شنوایی عصبی گوش شود که این آسیب بیشتر در فرکانس ۴ هزار رخ میدهد که اگر زمان بگذرد فرکانسهای بالا و پایینتر از ۴ هزار نیز آسیب دهنده میشوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، اولین علامت آسیب به گوش را وزوز گوش دانست و افزود: اگر مدت زمان استفاده بیشتر شود میتواند در مراحل پیشرفته به سنگینی گوش منجر شده و در مراحل بعدی حتی به عدم تحمل صدا بیانجامد.
این عضو هیئت مدیره انجمن راینولوژی ایران به افرادی که از هدفون استفاده میکنند توصیه کرد: افراد دقت داشته باشند که میزان صدای هدفون کم باشد؛ مدت استفاده از هدفون محدود باشد و به طور مداوم و پشت سر هم از هدفون استفاده نکنند و البته به فواصل زمانی خاصی با نوار گوش یا مراجعه به متخصص گوش، حلق و بینی سلامت گوش خود را چک کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست