شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
ضرورت شتاب در توسعه خطوط انتقال
خطوط انتقال نیرو یكی از پایهایترین بخشهای شبكه برق كشور است كه از طریق تقویت و احداث خطوط مهم انتقال میتوان انرژی تولید شده نیروگاهی را از طریق ایستگاهها یا پستهای نیروگاهی تحویل خطوط انتقال و فوق توزیع داد و از این طریق در تمامی نقاط كشور برق را توزیع كرد. به عنوان مثال آنگونه كه وزیر نیرو اعلام كرده است با اجرای طرح خط انتقال آبادان شلمچه میتوان به خارج از كشور نیز برق صادر كرد.
در حال حاضر سطوح متداول ولتاژ خطوط انتقال نیرو در سیستم برقرسانی ۴۰۰ و ۲۳۰ كیلوولت است و این ولتاژ برای فوق توزیع ۱۳۲، ۶۳ و ۶۴ كیلوولت است.
كارشناسان معتقدند انتقال انرژی الكتریكی و بهرهبرداری از تاسیسات مربوط به آن علاوه بر اینكه دارای پیچیدگی خاصی است از دیدگاه مطالعات سیستم نیز از اهمیتبسزاییبرخورداراست.
از دید كارشناسی مطالعات سیستم، ضرورتی برای تعیین استراتژی بهرهبرداری مطمئن و پایدار و بهینهسازی صحیح واحدهای تولیدی و برنامهریزی مناسب برای تعمیرات و تجهیزات با توجه به گستره مختلف بهرهبرداری و ... است.
هم اكنون با توجه به اینكه تاسیسات تولید و نیروگاههای مختلف با سرمایهگذاری وسیع صنعت برق كشور توسعه و گسترش مییابند لزوم توسعه خطوط انتقال نیرو و بهینهسازی هرچه بیشتر آنها بسیار ضروری و مهم است.
با تكیه بر درصد رشد سالانه افزایش نیروگاهها در كشور در طی برنامه سوم و چهارم توسعه باید خاطرنشان كرد كه توسعه تاسیسات انتقال نیرو به دلیل عدم تامین منابع مالی لازم از رشد كمتری برخوردار بوده است.
حفظ ایمنی شبكه و ضرورت تامین برق مطمئن و پایدار ایجاب میكند كه به خطوط انتقال نیرو توجه كامل و اساسی صورت بگیرد.
در حال حاضر بررسیهای موجود متخصصان نشان میدهد كه بیش از ۳۰ سال است كه از عمر بخشی از تجهیزات و تاسیسات شبكه انتقال میگذرد. بنابراین در سالهای اخیر اقدامات زیادی برای رفع مشكلات در قالب طرحهای اصلاح و بهینهسازی خطوط و ایستگاههای انتقال نیرو در شركتهای برق منطقهای آغاز شده است و در این ارتباط دستورالعملهای مدونی نیز تهیه و برای اجرا به شركتهای برق منطقهای ابلاغ شده است.
در همین زمینه با افزایش ظرفیت تولید برق در كشور، برنامه احداث خطوط و ایستگاههای انتقال و فوق توزیع كشور در برنامه چهارم توسعه پیشبینی شده است. این تاسیسات علاوه بر امكان انتقال توان و انرژی از نیروگاههای جدید در توسعه مناطق زیر پوشش شبكه بهم متصل و افزایش پایداری و قابلیت اطمینان شبكه نیز سهم قابل توجهی خواهند داشت. در طول برنامه چهارم توسعه كه از سال ۸۴ اجرا میشود پیشبینی شده سالانه به طور متوسط
۵۴۳۶ كیلومتر مدار خطوط انتقال، ۸۴۲۸ كیلومتر مدار خطوط فوق توزیع و ۱۰ هزار و ۶۴۴ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای انتقال و ۷۷۸۰ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای فوق توزیع به بهرهبرداری برسند و طول شبكه فیبر نوری در انتهای برنامه چهارم هم به بیش از ۲۷ هزار كیلومتر بالغ خواهد شد تا از این طریق سامانه ارتباطی خطوط انتقال ایستگاهها و تبادل اطلاعات میسر شود.
گفتنی است كه در این زمینه با توجه به رشد سالانه بخشهای مختلف صنعت برق (تولید، انتقال و توزیع)، همانگونه كه قبلاً اشاره شد توسعه تاسیسات انتقال از شتاب كمتری برخوردار بوده كه ضروری است برای حفظ ایمنی شبكه انتقال در طی برنامه چهارم این كمبودها جبران شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست