یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

لـباس اولـویـت مـردان نـیـسـت


لـباس اولـویـت مـردان نـیـسـت

بسیاری از خانم‌ها معتقدند همسر، پدر یا برادر آنها اصلا اهمیتی به ظاهر و نوع لباس پوشیدن خود در منزل نمی‌دهند و این را به حساب بی‌علاقه بودنشان به محیط خانه و خانواده می‌گذارند، …

بسیاری از خانم‌ها معتقدند همسر، پدر یا برادر آنها اصلا اهمیتی به ظاهر و نوع لباس پوشیدن خود در منزل نمی‌دهند و این را به حساب بی‌علاقه بودنشان به محیط خانه و خانواده می‌گذارند، در صورتی که اصلا اینطور نیست...

به‌طور کلی برخی از صفت‌های شخصیتی در مردها پررنگ‌تر است و برخی خصوصیت‌های شخصیتی و اخلاقی در زن‌ها. معمولا بعضی از مسایل مانند نوع پوشش در منزل برای خانم‌ها اهمیت بیشتری دارد و بعضی مسایل مانند رسیدگی به اتومبیل برای آقایان مهم‌تر است. به عبارت ساده‌تر، معمولا اولویت‌های زندگی و فکری زنان و مردان با یکدیگر تفاوت دارد. با این حساب می‌توان جابه‌جایی اولویت امور در زندگی و فکر زنان و مردان را با توجه به این دیدگاه و شناختی که خانم‌ها و آقایان به محیط اطراف خود دارند، توجیه کرد.

نمی‌توان ادعا کرد که تمام زن‌ها به لباس پوشیدن خود حساس‌تر از تمام مردها هستند و همواره پوشش آراسته و مناسب‌تری دارند. صفت‌های شخصیتی و نوع تربیت خانوادگی در کنار انضباط خانواده قبل یا بعد از ازدواج می‌توانند تاثیر زیادی بر انتخاب نوع پوشش خانم‌ها یا آقایان در منزل داشته باشند. به همین دلیل می‌توان تربیت فرهنگی و خانوادگی قبل یا حتی بعد از ازدواج را یکی از عوامل موثر در نوع پوشش افراد دانست.

بد نیست بدانید تمام افراد ۲ شخصیت حقیقی و حقوقی دارند. شخصیت حقوقی همان شخصیتی است که فرد در بیرون از منزل دارد و می‌تواند نشان‌دهنده هویت شغلی یا موقعیت اجتماعی او باشد. شخصیت حقیقی هم همان شخصیتی است که در برخورد با اطرافیان نزدیک خود در نقش همسر، پدر یا مادر، خواهر یا برادر و فرزند از خود نشان می‌دهد. می‌توان گفت که ممکن است نوع پوشش افراد در شخصیت حقیقی و حقوقی آنها هم با یکدیگر متفاوت باشد که با توجه به ویژگی‌های شخصیتی مردان اصلا چنین چیزی عجیب و غیرقابل پیش‌بینی نیست. ضمن اینکه باید این مساله را هم پذیرفت که معمولا نوع پوشش و ظاهر در آقایان مانند خانم‌ها در درجه و اولویت اول زندگی‌شان قرار ندارد. البته در صورت نامرتب بودن ظاهر و پوشش آقایان، افرادی مانند همسر، فرزندان یا والدین، می‌توانند تذکر بدهند و به آنها بگویند که شما لباس مناسب را نه به خاطر خودت، بلکه به خاطر ما می‌پوشی.

با این تذکر فردی که پوشش مناسبی ندارد، متوجه می‌شود اطرافیان از ظاهر او رضایت ندارند و شاید اعتبارش پیش دیگران به دلیل لباس پوشیدن نامناسب زیر سوال برود و تحت‌تاثیر قرار بگیرد. اگر اعضای خانواده اطرافیان با کلام محبت‌آمیز در مورد پوشش به یکدیگر تذکر بدهند، شرایط بهتری در خانه و خانواده ایجاد خواهد شد.

دکتر محمدرضا خدایی

عضو هیات علمی

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی