سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

آبگوشت با آب انار


آبگوشت با آب انار

شاید آبگوشت معروف ترین و قدیمی ترین غذای ایرانیان باشد؛ تركیبی خوش خور از گوشت و نخود و لوبیا و صدالبته كمی دنبه و پیاز و ادویه جات! این غذا دیگر به روش تهیه و دستور پخت نیازی ندارد …

شاید آبگوشت معروف ترین و قدیمی ترین غذای ایرانیان باشد؛ تركیبی خوش خور از گوشت و نخود و لوبیا و صدالبته كمی دنبه و پیاز و ادویه جات! این غذا دیگر به روش تهیه و دستور پخت نیازی ندارد اما آبگوشت با آب نار با آبگوشت همیشگی اندكی متفاوت است.

مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر:

گوشت سردست:

نیم كیلو،

پیاز متوسط:

دو عدد،

نخود و لوبیا سفید:

یك فنجان

فلفل سبزریز:

چند عدد

سیب زمینی استانبولی:

۲۵۰ گرم،

آب انار:

یك لیوان،

رب گوجه فرنگی:

یك قاشق سوپ خوری،

نمك و زردچوبه و فلفل:

به میزان كافی.

شیوه پخت:

گوشت را با پیاز خرد شده در روغن كمی تفت دهید. نخود و لوبیا را كه از شب قبل خیسانده اید همراه با زردچوبه و ۲ لیوان آب داغ روی شعله ملایم بپزید.

رب گوجه فرنگی را نیز تفت دهید. سپس آب انار، سیب زمینی و نمك و فلفل را به بقیه مواد بیفزایید.

پس از آماده شدن غذا، آن را در یك ظرف چینی سرو كنید.

خواص تغذیه ای انار ما را بر آن داشت تا در این مورد نیز بنویسیم:

انار خون را تصفیه می كند و تقویت كننده قلب است.

انار اشتهاآور است و بهتر است قبل از غذا میل كنید.

مصرف انار شیرین، شادی تولید می كند.

انار ملس (ترش و شیرین) سبب كاهش فشار خون می شود.

مصرف انار در درمان راشیتیسم، كم خونی و تقویت بدن مؤثر است.

از این رو امام صادق (ع) می فرماید:

به كودكان خود انار بخورانید زیرا آن ها را زودتر به حد جوانی می رساند.

انار میوه ای سرد است بنابراین افراد سردمزاج پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات بخورند.

انار برای كسانی كه دچار نفخ معده هستند مضر است. انار ترش در صورتی كه زیاد خورده شود زخم معده تولید می كند.

آناهیتا قره گزلو