یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تلاش برای صدور مجوز «من روحانی هستم »در دولت احمدی نژاد


تلاش برای صدور مجوز «من روحانی هستم »در دولت احمدی نژاد

آیت الله هاشمی تلاش زیادی برای کاندیداتوری ناطق نوری کرده بود که او این موضوع را قبول نکرده و از هاشمی درخواست کرد که کاندیدا شود حالا اما با توجه به شرایط جدید کشور شاید آیت الله هاشمی رفسنجانی بتواند علی اکبر ناطق نوری را که این روزها دودل است برای انتخابات مجلس دهم راضی به کاندیداتوری کند

نه مجوز فعالیت دارند و نه حتی هویت واقعی‌شان مشخص است اما هر روز که می‌گذرد سازندگان «من روحانی هستم» بیشتر از زیر سایه ابهام بیرون می‌آیند. حالا صحبت از «لابی‌گری» آنها در دولت دهم است؛ لابی با وزیر ارشاد سابق برای گرفتن مجوز فعالیت. مجوزی که هیچ‌وقت صادر نشد اما اگر هم صادر می‌شد خیلی هم به درد آنها نمی‌خورد. ماه‌هاست که سازندگان مستند «من روحانی هستم» در پوشش موسسه‌های بدون مجوز چند رسانه‌یی «شفق» و «سفیر فیلم» فیلم می‌سازند، در جشنواره شرکت می‌کنند، فیلم اکران می‌کنند و حتی کنفرانس خبری می‌گذارند، اما هیچ‌کس به آنها نمی‌گوید که «بالای چشم‌تان ابرو است».

سازندگان «من روحانی هستم» خیلی غریبه نیستند، آشنایانی هستند که ترجیح می‌دهند فعلا کمتر دیده شوند یا اگر دیده می‌شوند هویت اصلی آنها به چشم نیاید. ردشان را می‌توان در ستاد انتخاباتی بعضی رقبای انتخاباتی پیدا کرد؛ جایی که یک منبع آگاه در سازمان سینمایی کشور به «اعتماد» می‌گوید که «محل تهیه مستند من روحانی هستم، بوده». ستاد یکی از کاندیدا‌های ریاست جمهوری‌بود اما گویا این ستاد اصرار دارد که ادامه‌دهنده روش او برای حضور در رقابت سیاسی باشد. از چهره‌های دولت محمود احمدی‌نژاد یکی وزیر ارشادش سید محمد حسینی. کسی که در آخرین روزهای عمر حضورش در وزارت ارشاد بد جور پیگیر دادن مجوز فعالیت به موسسه سازنده مستند «من روحانی هستم» بود. خبرهای روز یکشنبه حکایت از نقش پر رنگ حسین شمقدری فرزند جواد شمقدری، معاون وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی دولت دهم داشت؛ نقشی که مسوولان فعلی وزارت ارشاد هم آن را تایید می‌کنند. بابک دربیگی، رییس روابط عمومی وزارت ارشاد به روزنامه اعتماد می‌گوید: «در آخرین روزهای دولت دهم فردی به نام یاسر جلالی در چند نوبت درخواست‌هایی برای صدور مجوز فعالیت به وزارت ارشاد ارائه داده بود و وزیر وقت هم در پاراف نامه شورای مربوط به صدور مجوز را توصیه به همکاری با این فرد کرده بود».

این پاراف مربوط به تاریخ ۲۷ مرداد سال گذشته است. بر اساس گفته‌های بابک دربیگی هم موسسه چند رسانه‌یی «شفق» و هم «سفیر فیلم» تاکنون بدون مجوز فعالیت خود را ادامه داده‌اند. درخواست وزیر ارشاد به این دلیل در نهایت منجر به صدور مجوز برای موسسات «شفق» و «سفیر فیلم» نمی‌شود که حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی در نخستین روزهای حضور خود در این سمت دستور می‌دهد تا پرونده‌ها و مجوزهای مربوط به هفته‌های پایانی دولت دهم مورد بازبینی قرار بگیرند. در همین بازبینی‌هاست که به دلیل پایین بودن سن درخواست‌دهنده این مجوز، وزارت ارشاد دولت یازدهم به سینه یاسر جلالی دست رد می‌زند. دست ردی که وزیر ارشاد دولت دهم نیز باید طبق قانون به سینه او می‌زد اما در پاراف نامه درخواست مجوز نوشت که «با وجود پایین بودن سن» به دلیل «سوابق و تجارب قبلی» صدور مجوز برای فرد یادشده «بلامانع» است.

توضیح برادران شمقدری در مورد فیلم

یاسر جلالی اما به این راحتی از میدان به در نمی‌شود. او درخواست خود را یک بار دیگر تکرار می‌کند و باز هم در مهر و اسفند سال ۹۲ از وزارت ارشاد جواب رد می‌شنود. یاسر جلالی اما همه این کارها را با پشتوانه حسین شمقدری انجام می‌داد. کسی که پدرش تا مرداد سال ۹۲ از مسوولان ارشد وزارت ارشاد بود. جواد شمقدری اما خود در پاسخ به سوال روزنامه اعتماد درباره تلاش فرزند و دوستان فرزندش برای دریافت مجوز موسسه فیلمسازی به طور کلی اعلام بی‌اطلاعی کرد و گفت که اصلا آنها نیازی به چنین موسسه‌یی ندارند. دلیل نیاز نداشتن آنها به مجوز موسسه هم از زبان جواد شمقدری این است: «پسر من سه سال است که مجوز یک موسسه را دریافت کرده و اگر هم بخواهد کار یا فعالیتی انجام دهد نیاز به مجوز جدیدی ندارد». اما به جز حسین شمقدری چه کسانی در این موسسه شریک هستند؟ جواد شمقدری می‌گوید که جواب این سوال را نمی‌داند و فقط در این حد اطلاع دارد که ۶-۵ نفر دیگر هم به جز فرزند او در این موسسه شریک هستند. نکته اینجاست که او می‌گوید نام این موسسه را هم نیز به یاد ندارد! با این همه روح‌الله شمقدری، برادر جواد شمقدری و از مستندسازان نزدیک به اصولگرایان تندرو تصدیق می‌کند که فرزند برادرش در طول یک سال گذشته به دنبال دریافت مجوز جدیدی بوده است.

او از جزییات دیگر این تلاش‌ها ابراز بی‌اطلاعی می‌کرد و تاکید می‌کند که درباره ارتباط فرزند برادرش با موسسه «شفق» یا «سفیرفیلم» چیزی نمی‌داند. حسین شمقدری در آستانه ۲۴ خرداد ۹۲ با تلاش‌های پدرش توانسته بود به عنوان سازنده فیلم انتخاباتی سعید جلیلی معرفی شود. در همین حال کنکاش در سابقه عوامل تولید مستند «من روحانی هستم» نیز از رابطه نزدیک منصوره اخوان که در این فیلم به عنوان نویسنده معرفی شده است، با جشنواره فیلم عمار که وحید جلیلی، دبیر برگزاری آن است پرده برمی‌‌دارد. این در حالی است که احتمال دارد نام واقعی کارگردان «من روحانی هستم» همان منصوره اخوان باشد. به این ترتیب هر روز این احتمال تقویت می‌شود که روند مشخص شدن هویت واقعی سازندگان «من روحانی هستم» به جبهه فرهنگی حامی یکی از کااندیدا‌های ریاست جمهوری در انتخابات سال ۹۲ که نزدیکی‌های تعریف شده‌یی با تیم محمود احمدی‌نژاد از یک ‌سو و جبهه پایداری از سوی دیگر دارند، ختم شود.

احسان بداغی