دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

بهار سخت افزارها در پاییز


بهار سخت افزارها در پاییز

بررسی نمایشگاه محصولات الکترونیک IFA در آلمان ـ ۲۰۱۲

پس از نمایشگاه CES، نمایشگاه بین‌المللی برلین (IFA) را باید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نمایشگاه الکترونیک در سراسر جهان دانست. امسال شرکت‌های صنعت IT تولید‌کننده گجت‌ها، رایانه‌ها و لوازم الکترونیک شرکت‌کننده در این نمایشگاه از هر نظر پر و پیمان و خوب ظاهر شده و سنگ تمام گذاشتند. ما در اینجا قصد داریم با معرفی محصولات استثنایی عرضه شده از سوی شرکت‌های مطرح جهان در این نمایشگاه بین‌المللی را برای شما شرح دهیم.

● تلفن‌های همراه هوشمند

NOKIA: نوکیا از IFA به عنوان پلتفرمی برای معرفی خط تولید لومیای (Lumia) خود بخوبی سود برد و تلفن‌های همراه هوشمند (smartphone) لومیا ۸۲۰ و ۹۲۰ را به معرض نمایش گذاشت. این شرکت همراه با ارتقای قطعات داخلی سری جدید لومیا، با ارائه مدل‌های windows phone ۸ ، جنب و جوشی عظیم در بازار به راه انداخت. شاید اثر‌گذاری این گوشی‌ها به اندازه HTC One X و Galaxy S III نباشد، اما ویندوز فون این مزیت را دارد که به اندازه اندروید (Android) برق مصرف نمی‌کند. با این‌که لومیا ۹۰۰ با پردازنده تک‌هسته‌ای (single core CPU) می‌تازد، اما از کارایی شگفت‌انگیزی برخوردار است. نوکیا مصمم بود با معرفی لومیا ۸۲۰ و ۹۰۰ چند برگ برنده را در IFA رو کند. اولین آنها فناوری شارژ بی‌سیم باتری (wireless charging technology) برای اولین بار است که به منازل کاربران راه می‌یابد. نوکیا در شارژر این دو مدل استاندارد فناوری بی‌سیم شارژ Qi را به کار برده و در نتیجه این گوشی‌ها با شارژر هر وسیله‌ای که از استاندارد شارژ باتری پیروی کند، قابل شارژ است. دومین شگفتی نوکیا، پورویو (Pureview) فناوری تصویربرداری است که با ورود این گوشی‌ها مطرح شده است. البته این فناوری قبلا در لومیا ۸۰۸ معرفی شده بود و کاربردش این است که بتوانیم یک لنز بسیار بزرگ دوربین عکاسی را با دوربین گوشی جور در بیاوریم. گرچه کمی بعد از معرفی این گوشی‌ها کاربران متوجه شدند تصاویر و ویدئوهایی که نوکیا در سایت قرار داده بود و عنوان می‌شد که با دوربین لومیا گرفته شده، به دوربین‌های عکاسی دیگری تعلق داشته است، اما تصاویر ثبت‌شده با این گوشی‌ها از کیفیت نسبتا بالایی برخوردار است.

HTC: شرکت اچ. تی. سی در IFA حرف زیادی برای گفتن نداشت. فقط تلفن همراه هوشمند دیزایر ایکس (Desire X) خود را با پردازنده dual core یک گیگاهرتزی، ۷۶۸ مگابایت حافظه رم و قیمت ۲۹۹ یورو معرفی کرد که چندان چنگی به دل نمی‌زند، اما می‌تواند برای کاربران سطح مبتدی سودمند باشد.

HUAWEI: شرکت هواوی ارائه‌کننده رابط کاربری (UI)، این رابط را با نام ایموشن (Emoton UI) در دو مدل از گوشی‌های جدید G۳۳۰ و G۶۰۰ گنجانده است. G۳۳۰ یک گوشی موبایل چهار اینچی با پردازنده دو هسته‌ای یک گیگاهرتزی، مجهز به اندروید چهار بستنی حصیری و باتری ۱۵۰۰میلی‌آمپر برساعتی با قیمت ۲۰۰ یورو است. G۶۰۰ مدل پیشرفته‌تری است که با پردازنده dual-core ۲/۱ گیگاهرتزی، چهار گیگابایت فضای ذخیره (storage) و اتصال‌پذیری بی‌سیم NFC فعال شده است. همچنین این تولید‌کننده سری جدیدی از مدیا پد خود به نام MediaPad ۱۰ FHD و Ascend D Quad را نیز در IFA به معرض نمایش بازدید‌کنندگان گذاشت که هر دو آنها دربردارنده پردازنده‌های چهار هسته‌ای (quad-core) با کارایی افزوده HD است. (قیمت‌های ذکر شده برای این محصولات، قیمت‌ جهانی آنها بوده و ممکن است در کشورهای مختلف متفاوت باشد)

● رایانه‌های WINDOWS ۸

شمارش معکوس برای قابل دسترس شدن ویندوز ۸ به مراحل نهایی خود نزدیک می‌شود. در این میان همه تولید‌کنندگان در تکاپوی به نمایش گذاشتن نگارش رایانه‌های نسل آینده‌شان به سبک خودشان هستند. یک سری از آنها تصمیم گرفته‌اند این تغییر را با افزودن یک صفحه نمایش لمسی (touchscreen) به سیستم رایانه دسکتاپ PC یکپارچه (All-in-one) یا Aio خود نشان دهند، در حالی که دیگران بر حفظ رابط کاربری سنتی پافشاری می‌کنند. همچنین این‌طور به نظر می‌رسد که تبلت ـ نوت‌بوک‌های ترکیبی (Hybrid notebook-tablet) نیز بتدریج در حال کسب محبوبیت از سوی کاربران است.

Toshiba: توشیبا با آوردن سه سیستم ویندوز ۸ خود که شامل دو اولترابوک (Ultrabook) و یک نوت‌بوک اسرارآمیز بود، هیاهوی زیادی به راه انداخت.

هر دو اولترابوک‌های Satelite U۹۴۵ و Satelite P۸۴۵t از مشخصه نسل سوم پردازنده‌های اینتل Core i۳‌/‌i۵ و سه عدد USB بهره برده ‌است، P۸۴۵t از شش گیگابایت رم برخوردار است. با این حال استفاده از دیسک سخت سنتی HDD از ارزش این سیستم‌های فوق‌العاده پیشرفته می‌کاهد.

نوت‌بوک S۹۵۵ توشیبا نیز با دو نوع پیکربندی CPU آیوی بریج (Ivy Bridge Core i۵) یا AMD A۸ APU، هشت گیگابایت رم، یک دیسک سخت ۷۵۰ گیگابایتی و یک درایو نوری در غرفه توشیبا عرضه شد.

Fujitsu: فوجیتسو سعی داشت خیلی بی‌سر و صدا ورود سیستم Esprimo X Aio خود را که دارای صفحه نمایش لمسی قابل تنظیم با قابلیت خوابیدن به صورت افقی را که حسگر مدیریت صرفه‌جویی برق مجاورتی و نرم‌افزار امنیتی تشخیص چهره دارد، علنی کند.

Dell: شرکت دل در IFA به این نتیجه رسید که دیگر به مرحله‌ای دست یافته که می‌تواند برچسب برند XPS را بر هر محصول تولیدی خود و از جمله آنها Aio جدیدش بزند.

سیستم یکپارچه XPS One ۲۷ Aio دل یک صفحه نمایش بهره‌مند از ده نقطه لمسی دارد که به صورت افقی خوابیده و شما با آن می‌توانید تظاهر کنید یک رایانه لوحه‌ای (تبلت) غول پیکر در منزل خود دارید. پیکربندی آن شامل ۱۶ گیگابایت رم، دو ترابایت فضای ذخیره داده و یک کارت گرافیک Nvidia GeForce GT۶۴۰M اختیاری است. دل همچنین از گجت‌های XPS دیگری و از جمله آنها Dell XPS Duo ۱۲ یک تبلت‌ ـ ‌نوت‌بوک قابل تبدیل (convertible notebook‌/‌tablet) که تاخت و تازش بر پلتفرم ویندوز ۸ صورت گرفته و بهره کامل را از رابط کاربری لمسی برده در IFA پرده‌برداری کرد.

HP: این نمایشگاه بدون حضور اچ پی نمی‌تواند کامل باشد. آنها با انبوهی از تبلت‌ ـ ‌نوت‌بوک‌های طراحی شده برای ویندوز ۸ پا به میدان نبرد گذاشتند.

اولین نمونه آنها نگارشی از اولترابوک Envy ۴ چهارده اینچی با قابلیت لمسی و دیگری نیز سیستم لمسی به نام Spectre XT Touch بود که طراحی بدنه آن از جنس آلومینیوم ـ منیزیم بوده، اندازه ابعادش کمی بزرگ‌تر از نسل قبلی شده و توسط صفحه نمایش IPS فولHD (۱۰۸۰p) و درگاه اتصال فرا‌سریع Thunderbolt ارتقا یافته است. سیستم دیگری که از آن پرده‌برداری شد Hp Envy x۲ hybrid بود که یک تبلت ۱۱ اینچی بود و به صفحه کلید ـ داکینگ (dock) مجهز است. از ویژگی‌های دیگر آن می‌توان اتصال‌پذیری بی‌سیم NFC، پشتیبانی قلم دیجیتال استایلوس، فناوری صوتی Beats، یک صفحه نمایش ۴۰۰-nit IPS و یک پردازنده جدید Clover  Trail را برشمرد.

منابع:

http://connecteddigitalworld.com

http://www.b۲b.ifa-berlin.com

http://www.technologyguide.com

جواد ودودزاده