چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
علی دهباشی (۱۳۳۳-)
علی دهباشی در سال ۱۳۳۳ در تهران متولد شد
دهباشی، روزنامهنگار و ادب پژوه و مولف چندین کتاب، کار در مطبوعات را به عنوان مصحح نمونههای چاپی در چاپخانه مسعود صدر آغاز کرد و در نوجوانی از اعضای فعال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شمار میرفت. چندین روزنامه ادواری در کتابخانههای کانون عرضه کرد که مورد تشویق قرار گرفت. سالها بعد فعالیت روزنامهنگاری خود را با نشریه "جنبش" که قبل از انقلاب، به صورت زیراکسی و مخفی منتشر میشد، آغاز کرد. این همکاری بعد از انقلاب هم ادامه یافت. سپس مسئول و دبیر بخش کتاب آرش شد.
در سالهای بعد با نشریات"چراغ"، "برج"، "دنیای سخن" و "آدینه" و دفتر هنر همکاری مستمر داشت.
از سال ۶۹ به مدت ۷ سال سردبیر ماهنامه "کلک" شد، نشریهای که در دوره خود از جمله تاثیرگذارترین نشریات حوزه فرهنگ و ادب به شمار میرفت و در انتقال فرهنگ وادب ایران به کشورهای همجوار فارسی زبان و نیز فارسیزبانان داخل و خارج از ایران تاثیری جدی داشت.
کلک و بعدها بخارا زیست بومی فرهنگی را شکل دادند که برخی از شاخصترین چهرههای ادب و فرهنگ این مرزو بوم در آن قلم میزدند و مینوشتند، افرادی که هر کدامشان وزنهایدر عرصه تاریخ و فرهنگ ایران به شمار میروند.
دهباشی موفق شده بود در ۹۴ شماره این نشریه، همکاری استادانی همچون دکتر عبدالحسین زرینکوب، مهرداد بهار، دکترمحمد رضا شفیعی کدکنی و فریدون مشیری و سید ابوالقاسم انجوی شیرازی و ژاله آموزگار، ایرج افشار، عزت الله فولادوند، دکتر محمد حسن لطفی، احسان نراقی، سید فرید قاسمی، عبدالحسین آذرنگ و دهها تن از شخصیتهای فرهنگی و هنری را جذب کند.
او در ادامه فعالیت مطبوعاتی خود پس از مجله کلک از شهریور ۷۷ تا کنون سردبیری مجله بخارا را بر عهده داشته است. تا کنون ۷۰ شماره از این نشریه در طی ۱۱ سال منتشر شده است.
دهباشی همچنین به مدت ۲ سال سردبیری فصل نامه هنری "طاووس" را عهده دار بود.
در کنار این، دهباشی "شبهای بخارا" را برگزار کرد. این برنامه هم تا کنون به ۶۷ شب رسیده است.
همچنین تا کنون ۱۸ نشست از جلسات "عصر ۵ شنبه ها در بخارا" برگزار شده است.
دهباشی سهمی جدی در گردآوری و انتشار مقالات برخی از چهرههای نامی عرصه فرهنگ هنر داشته ودارد و انتشار برخی از کتابهای مهم عرصه فرهنگ و هنر را باید وامدار تلاشهای یک تنه و ارتباطات گسترده وی به شمار آورد.
ویژگی مهم دهباشی در انتشار تمامی این نشریات و کتابها در تلاش یک تنه وی نهفته است. در واقع وی را باید تنها مرد بدون تحریریه و مکان ثابت در مطبوعات ایران دانست که تنها از طریق ارتباطات کم نظیرش توانسته این همه شمارههای حجیم را انتشار دهد.
دهباشی سردبیری دو نشریه بخارا و فصل نامه سیمیا را نیز بر عهده دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست