سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
فرانک ریکارد ۱۹۶۲
فرانکلین ادموندو ریکارد در تاریخ ۳۰ سپتامبر سال ۱۹۶۲ در آمستردام هلند به دنیا آمد.
● فعالیت به عنوان بازیکن
▪ باشگاه آژاکس آمستردام
ریکارد در سال ۱۹۸۰ فعالیت حرفهای خود را در آژاکس آمستردام آغاز کرد. در فصل ۸۱/۱۹۸۰، لئو بینهاکر، سرمربی تیم، او را به تیم اصلی باشگاه آورد. وی در ۲۳ آگوست ۱۹۸۰ اولین بازی خود را برای این تیم انجام داد. در بازی مقابل ایگلز، همزمان اولین گل خود برای آژاکس را هم به ثمر رساند. در طول اولین سال حضور حرفهایاش در فوتبال، تبدیل به یار ثابت تیمش شد.
در سال بعد، اولین قهرمانیاش را با آژاکس جشن گرفت. این تیم در فصل ۸۳/۱۹۸۲ نیز از عنوانش دفاع کرد. یک قهرمانی دیگر هم در سال ۱۹۸۵ به دست آمد. در طول هفت سال اول بازی در آمستردام، در کننار موفقیتهای کسب شده در لیگ فوتبال هلند، سه قهرمانی در جام حذفی را نیز به دست آورد. این هافبک جوان در فصل ۸۷/۱۹۸۶ اولین عنوان بینالمللی را هم کسب کرد. در مسابقات جام در جام اروپا، آژاکس به فینال رسید. در آن زمان تیمهای پرآوازهای چون المپیاکوس پیروس یونان و رئال زاراگوسا متحمل شکست از آژاکس شدند. در دیدار نهایی نیز هلندیها با یک گل بر تیم لایپزیگ غلبه کرده و به قهرمانی رسیدند.
در سپتامبر سال ۱۹۸۷ روابط ریکارد و یوهان کرایف رو به تیرگی گذاشت. به همین دلیل وی به خارج از هلند رفت و با اسپورتینگ لیسبون پرتغال قرارداد بست. از آنجایی که این انتقال خیلی دیر صورت گرفت، ریکارد از حضور در کلیه تورنمنتها محروم شد. به همین سبب مسئولین باشگاه بنفیکا تصمیم گرفتند وی را به عنوان یار قرضی در اختیار باشگاه رئال زاراگوسای اسپانیا قرار دهند. در همین زمان ، ریکارد قرادادی با آ. ث. میلان به امضاء رسانید و برای فصل ۸۹/۱۹۸۸ به این تیم پیوست. در این تیم بود که وی به یکی از بهترین مدافعان فوتبال جهان تبدیل شد. مثلث طلایی هلندی متشکل از ریکارد به عنوان مدافع، گولیت به عنوان کارگردان خط میانی و فان باستن به عنون گلزن درخط حمله، موفقترین دوران تاریخ باشگاه میلان را رقم زدند. سال ۱۹۸۹ این تیم موفق بشد با غلبه بر استهآوا بخارست رومانی وسال بعد با غلبه بر بنفیکا لیسبون پرتغال، جام باشگاههای اروپا را تصاحب کند. در فینال سال ۱۹۹۰هم ریکارد گلزنی کرد. سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۳ قهرمانی سریA ایتالیا نصیب میلان شد.
▪ بازگشت به آژاکس
در تابستان سال ۱۹۹۳، لوئیز فان گال دوباره او را به آژاکس کشاند. وی در آنجا به همراه دنی بلیند، دیواره دفاعی تیم آمستردامی را تشکلیل میداد. در همان فصل اول، آژاکس قهرمان باشگاههای هلند شد و در سال ۱۹۹۵ هم از این عنوان دفاع کرد. در همین سال، آژاکس به فینال جام باشگاههای اروپا رسید که در این سال به لیگ قهرمانان اروپا تغییر نام داده بود. در این جام، ریکارد با تیم سابقش، میلان روبه رو شد. در مرحله مقدماتی در گروه D، دو بار دو تیم به مصاف هم رفتند. در هر دو بازی هم برتری با آمستردامیها بود. در دیدار فینال این جام هم، پاتریک کلایورت گل زد و ریکارد سومین جام باشگاهی اروپایی خود را به دست آورد. او با این پیروزی به فعالیتش به عنوان بازیکن پایان داد.
▪ تیم ملی
ریکارد که اصلیتی سورینامی دارد، یکی از بازیکنانی بود که که با تیم ملی هلند در سال ۱۹۸۸ در آلمان قهرمان اروپا شد. آنها پس از پیروزی ۲ بر ۱ در دیدار نیمه نهایی مقابل آلمان، در بازی فینال نیز با دو گل بر شوروی غلبه کردند و توانستند برای اولین و تاکنون تنها دفعه، قهرمانی اروپا را به دست آورند.
وی در ادامه مسیر فعالیت، در جامهای جهانی ۱۹۹۰ و ۱۹۹۴ و نیز جام ملتهای ۱۹۹۲ اروپا در سوئد هم شرکت کرد. به مانند سال ۱۹۹۰، در سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴ هم هلند به قهرمان بعدی مسابقات باخته و از دور رقابتها حذف شد. در سال ۱۹۹۲ در سوئد، بازی نیمه نهایی در مقابل دانمارک، و سال ۱۹۹۴ در آمریکا، بازی یک چهارم نهایی در مقابل برزیل پایان راه تیم هلند بود.
در جام جهانی ۱۹۹۰ در شهر میلان ایتالیا، تیم هلند در برابر تیم ملی فوتبال آلمان قرار گرفت. زمانی که بازی هنوز بدون گل مساوی بود، ریکارد در یک درگیری با رودی فولر آلمانی به صورت وی آبدهان انداخت. اوستو، داور آرژانتینی آن بازی تشخیص داد که فولر هم در این درگیری مقصر بوده و به هر دو بازیکن کارت قرمز نشان داده و آنها را از زمین اخراج کرد. وقتی هم که هر دو در تونل به سمت رختکن میرفتند، دوربینهای تلویزیونی صحنهای را ثبت کردند که وی دوباره به سمت فولر آبدهان پرتاب کرد.
● موفقیت به عنوان بازیکن
▪ قهرمان باشگاههای هلند با آژاکس آمستردام: ۱۹۸۲، ۱۹۸۳، ۱۹۸۵، ۱۹۹۴، ۱۹۹۵
▪ قهرمان جام حذفی هلند با آژاکس آمستردام: ۱۹۸۳، ۱۹۸۶، ۱۹۸۷
▪ قهرمان جام باشگاههای اروپا با آژاکس آمستردام: ۱۹۹۵
▪ قهرمان جام یوهان کرایف (سوپرجام هلند) با آژاکس آمستردام: ۱۹۹۳، ۱۹۹۴
▪ قهرمان جام باشگاههای اروپا با آ. ث. میلان: ۱۹۸۹، ۱۹۹۰
▪ قهرمان باشگاههای ایتالیا با آ. ث. میلان: ۱۹۹۲، ۱۹۹۳
▪ قهرمان اروپا با تیم ملی هلند: ۱۹۸۸
● افتخارات شخصی
▪ برنده کفش طلای هلند: ۱۹۸۵، ۱۹۸۷
▪ برترین بازیکن خارجی سری A ایتالیا: ۱۹۹۲
● فعالیت به عنوان مربی
در جام ملتهای سال ۲۰۰۰ در کشور هلند، ریکارد مربی تیم ملی کشورش بود که در این جام در مرحله نیمه نهایی در ضربات پنالتی در مقابل ایتالیا حذف شد. ریکارد که چند هفته قبل از شروع این جام گفته بود که فقط رسیدن به فینال برای اهمیت دارد، پس از این شکست از سمت خود کنارهگیری کرد.
▪ اف. ث. بارسلونا
با وجود عدم موفقیت با اسپارتا روتردام در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲، باشگاه بارسلونا وی را برای فصل ۲۰۰۴/۲۰۰۳ به عنوان مربی استخدام خود درآورد.
بعد از این که وی در فصل ۲۰۰۵/۲۰۰۴ توانست قهرمانی لالیگا را پس از قهرمانی ۱۹۹۹/۱۹۹۸ برای این تیم به ارمغان بیاورد، موفق شد در سال بعد نیز از این عنوان دفاع کرده و لیگ قهرمانان اروپا را هم فتح کند.
بدین ترتیب وی پنجمین بازیکنی است که به عنوان مربی هم فاتح این تورنمنت شده است. وی در مجموع توانسته است پنج بار جام قهرمانی باشگاههای اروپا را بالای سر ببرد (۱۹۸۹، ۱۹۹۰، ۱۹۹۵، ۲۰۰۶).
پس از طی دو فصل ناموفق، در تابستان سال ۲۰۰۸ از بارسلونا اخراج شده و جوزپ گواردیولا جانشین وی شد.
▪ گالاتاسرای استانبول
در ۵ ژوئن سال ۲۰۰۹ رسما اعلام شد که او از فصل ۱۰/۲۰۰۹ مربی تیم دسته اولی گالاتسرای استانبول ترکیه خواهد شد.
● موفقیت به عنوان مربی
▪ بارسلونا
ـ قهرمانی باشگاههای اسپانیا: ۲۰۰۵، ۲۰۰۶
ـ قهرمانی سوپرجام اسپانیا: ۲۰۰۵، ۲۰۰۶
ـ قهرمانی باشگاههای اروپا: ۲۰۰۶
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست