یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

داستان زندگی در دوران رکود اقتصادی


داستان زندگی در دوران رکود اقتصادی

سریال «در جستجوی خوشبختی» را کوین سالیوان کارگردانی کرده که با ساخت «آن شرلی» به شهرت رسیده است

سریال‌های داستانی و خانوادگی که در فضای تاریخی روایت می‌شوند معمولا طرفداران زیادی در ادبیات و در سینما و تلویزیون دارند. این داستان‌ها بخصوص زمانی موفق‌ترند که بر پایه تحقیقات نوشته شوند و این نوشته‌های هنرمندانه زمانی که تصویری می‌شوند جذابیت دوچندانی پیدا می‌کنند.

سریال «در جستجوی خوشبختی» که هم‌اکنون از شبکه ۳ سیما پخش می‌شود با پرداختن به داستان زندگی یک خانواده کانادایی در دوران رکود شدید اقتصادی سعی دارد مشکلات آن زمان جامعه کشور کانادا را نشان دهد.

● کانادا دهه ۱۹۳۰

سریال تلویزیونی به سوی خوشبختی محصول شبکه CBS کاناداست که در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در ۵ فصل ۱۳ قسمتی ساخته و پخش شد. این مجموعه زندگی خانواده بیلی را در دوران رکود دهه ۱۹۳۰ به تصویر می‌کشد. هانی بیلی پس از مرگ شوهرش جک بیلی، خودش را بی‌سرپناه می‌یابد.

او، پسرانش هاب و فت را به مادر بزرگشان، صاحب معدن نقره نیو بد فورد و دختر نوزادش را به یکی از بستگان دورش می‌سپارد و در شهری دیگر شغلی پیدا می‌کند و هر ازگاه برای دیدن پسرانش به نیو بد فورد می‌آید. پس از چندی پسران هانی تصمیم می‌گیرند با وجود مشکلات فراوان دوباره با مادرشان زندگی کنند. این سریال براساس داستان‌هایی نوشته ماکس بریت ویت ساخته شده و مشکلات خانوادگی را در دوران پر التهاب و سخت جامعه به تصویر می‌کشد.

نقش هانی بیلی را ۲ بازیگر در این سریال بازی کردند سینتیا بلیوو و لورا برونو که هر دو بازیگران سرشناسی نبودند. اما بازیگر نقش می‌بیلی، شرلی داگلاس از بازیگران کهنه‌کار و شناخته شده کانادایی است. او که هم‌اکنون ۷۸ سال دارد چندین جایزه معتبر بازیگری را در کارنامه فعالیت خود دارد. شرلی داگلاس همسر دانلد ساترلند بازیگر معروف سینما بود.

کیفر ساترلند بازیگر سریال معروف ۲۴ نیز پسر اوست. او در سریال قصه‌های جزیره نیز با کوین سالیوان همراهی داشت. با اتمام فیلمبرداری سری پنجم همه منتظر ادامه فیلمبرداری بودند که اعلام شد سریال به اتمام رسیده است. اعتراض‌ها به این تصمیم ناگهانی موجب شد تا در سال ۲۰۰۱ یک فیلم بلند تلویزیونی از این سریال ساخته و در ایام کریسمس به نمایش درآید. در این فیلم بسیاری از داستان‌های ناتمام در سریال به سرانجام رسید و پرونده سریال برای همیشه بسته شد.

طراحی دکور‌های سریال در جستجوی خوشبختی به نانسی پانکیو سپرده شد که پیش از این در سریال قصه‌های جزیره با کوین سالیوان همکاری داشت. این مهم‌ترین کار سازندگان سریال بود.‌ آنها باید با فضاسازی مناسب و درست از زمان سریال به بازیگران و کارگردان کمک کنند.

نکته: سریال تلویزیونی به سوی خوشبختی محصول شبکه CBS کاناداست که در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در ۵ فصل ۱۳ قسمتی ساخته و پخش شد. این مجموعه زندگی خانواده بیلی را در دوران رکود دهه ۱۹۳۰ به تصویر می‌کشد

زمانی که طرح‌های اولیه توسط سالیوان تایید شد گروهی انبوه از نجاران، نقاش‌ها و طراحان لباس برای ساخت دکور‌های نیوبدفورد در دهه ۱۹۳۰ کار خود را آغاز کردند. دکور‌های سریال به سوی خوشبختی به‌قدری حرفه‌ای ساخته شدند که دیگر تولیدات کمپانی سالیوان از جمله آنه: ماجرای دنباله‌دار، آنه: شروع تازه، دختر پیانیست، کریسمس در اونلی‌ در این دکورها فیلمبرداری شد. این دکور‌ها در شهر بومنویل ساخته شد که یک ساعت تا تورنتو فاصله دارد.

نکته جالب در مورد این سریال، عنوان آن است؛ Wind at my back که به عنوان نام سریال انتخاب شده از یک ترانه قدیمی ایرلندی گرفته شده که می‌گوید: می‌شود راه، همیشه با تو همراه باشد و می‌شود، باد همیشه موافق تو بوزد.

● مرد قصه‌های جزیره

بیشتر از داستان و سریال نام کوین سالیوان آوازه و شهرت دارد. کوین سالیوان فیلمساز و کارگردان کانادایی متولد ۱۹۵۵ است. او کار فیلمسازی را از ۲۴ سالگی آغاز کرد و نخستین کارش به تصویر کشیدن داستان درخت کریسمس نوشته هانس کریستین اندرسون بود که علاوه بر کارگردانی نقش کوچکی را نیز در آن بازی کرد.

در سال ۱۹۸۰ سریال مگان کری را در مورد یک مهاجر ایرلندی که در قرن ۱۹ به کانادا مهاجرت می‌کند نوشت و کارگردانی کرد. نخستین فیلم بلند وی با نام پونی وحشی در سال ۱۹۸۲ ساخته شد که علاوه بر این‌که نقطه عطفی در کارنامه سالیوان به حساب می‌آمد، نخستین فیلم تاریخ تلویزیون کانادا بود که برای شبکه‌های پولی ساخته شد.

در سال ۱۹۸۴ حقوق ساخت سریال از سریال «آن شرلی» را گرفت و سریال ۴ قسمتی آن را در سال ۱۹۸۵ تولید کرد. سالیوان در سال ۱۹۷۹ لیسانس بیولوژی را از دانشگاه تورنتو گرفت و در همان سال کمپانی سالیوان را با کمک ترودی گرانت که اکنون همسر اوست، تاسیس کرد.

در همین سال‌ها بود که تحقیقاتی را در مورد معماری و هنر دوره باروژ انجام داد که این تحقیقات الهام بخش او در ساخت سریالی در مورد موتزارت با نام «یادداشت‌های فلوت سحرآمیز» شد. سالیوان تاکنون در مدت فعالیت هنری‌اش ۳ بار جایزه امی را از آن خود کرده است و ساخته‌هایش در بیش از ۱۵۰ کشور دنیا به نمایش در آمده‌اند.

اقتباس از آثار لوسی مونتگومری و ساخت سریال‌های معروفی چون آن شرلی و قصه‌های جزیره دردسرهایی را نیز برای کوین سالیوان به همراه داشت. بستگان و وراث مونتگومری ادعا کردند که سالیوان از پرداخت حق امتیاز آثار مونتگومری به آنها خودداری کرده است و خواستار پرداخت غرامت شدند که البته دادگاه این ادعای بازماندگان مونتگومری را وارد ندانست.

جالب است بدانید کوین سالیوان چندبار سراغ داستان آن شرلی رفت. او علاوه بر ساخت سریالی داستانی بر مبنای این داستان که با موفقیت به نمایش درآمد، در سال ۲۰۰۲ مجموعه‌ای انیمیشن براساس این داستان ساخت و در سال ۲۰۰۸ نیز فیلمی را بر اساس داستان‌های این دختر موقرمز ساخته است.

لادن بهبودی



همچنین مشاهده کنید