جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

چگونـه عوارض حمـل کیـف را کم کنیم؟


چگونـه عوارض حمـل کیـف را کم کنیم؟

وقتی ما یک جسم سنگین را برای طولانی‌مدت در دستمان می‌گیریم، چه بایستیم و چه راه برویم، وزن آن روی مفاصل اندام فوقانی یعنی مفاصل انگشتان، مچ، آرنج، شانه و تا حدی عضلات گردن …

وقتی ما یک جسم سنگین را برای طولانی‌مدت در دستمان می‌گیریم، چه بایستیم و چه راه برویم، وزن آن روی مفاصل اندام فوقانی یعنی مفاصل انگشتان، مچ، آرنج، شانه و تا حدی عضلات گردن و مهره‌های گردنی قرار می‌گیرد...

اگر کیفی که حمل می‌کنیم، خیلی سنگین باشد و بیش از ۵/۴ کیلوگرم وزن داشته باشد و آن را بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با دست حمل کنیم، به‌تدریج به دست و گردن آسیب وارد می‌شود. ساده‌ترین عارضه، کشیدگی عضلات و تاندون‌هاست که اگر فشار زیاد و آسیب طولانی‌‌مدت نباشد، برگشت‌پذیر است اما اگر برای مدت طولانی کیف سنگینی را حمل کنید، برگشت سخت‌تر می‌شود و ممکن است فرد دچار التهاب تاندون در ناحیه آرنج یا شانه یا کشش عضلات گردن شود. حتی ممکن است فشار روی رباط‌های گردن یکی، دو هفته ادامه یابد.

اگر شخص باز هم به این موارد اهمیت ندهد و همچنان به برداشتن و حمل کیف‌های سنگین ادامه دهد، در طولانی‌مدت دچار التهاب مزمن می‌شود. گاهی التهاب مزمن فقط با جراحی حل می‌شود اما گاهی حتی با جراحی هم درمان‌پذیر نیست. توصیه من به تمام آقایانی که کیف به دست می‌گیرند یا روی دوش می‌اندازند، این است که:

۱) کیفی با وزن بیش از ۵/۴ کیلوگرم با خود حمل نکنند.

۲) ترجیحا به جای کیف‌دستی یا بندی، از کوله‌پشتی استفاده کنند.

۳) اگر در حال راه رفتن هستند، مدام کیف را در دستشان جابجا کنند. اگر می‌ایستند، آن را روی زمین بگذارند تا فشار طولانی‌مدت روی دست نباشد.

۵) کیف‌هایی با طراحی ارگونومیک دسته‌ها بهتر هستند. اگر دسته پهن‌تر و جای انگشتان روی آن طراحی شده باشد، حمل آن راحت‌تر می‌شود و به انگشتان فشار کمتری می‌آید ولی درنهایت فشار روی دست است.

۵) کیف‌های بندی هم از قانون کیف‌های دستی تبعیت می‌کنند با این تفاوت که فشار به جای آنکه روی مچ و آرنج باشد، مستقیما روی شانه قرار می‌گیرد چون عضلات شانه قوی‌تر است کمتر آسیب می‌بیند.

۶) بهتر است بند کیف تا جای ممکن کوتاه باشد زیرا بند بلند فشار بیشتری روی شانه می‌آورد. بهترین اندازه برای کیف‌های بندی تا حد کمر است. باید سطح فوقانی کیف از کمر تا حدی بالاتر و سطح زیرین آن کمی پایین‌‌تر از کمر باشد.

۷) اینکه کیف را روی یک شانه بیندازید یا از گردن رد کنید و در طرف مخالف بیندازید، چندان تفاوتی در میزان فشار ندارد و این شکل انداختن کیف‌های بندی فقط امنیت بیشتری خواهد داشت.

دکتر شهرام صادقی

متخصص طب فیزیکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی