سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
توقعات نوجوانان
از نظر رواشناسی گرایش نوجوان به همسالان و دوستان، طبیعی است. نوجوان علاقه دارد وقت بیشتری را با دوستانش صرف کند، اما این علاقه گاهی مشکلاتی را به وجود میآورد.
بعضی از نوجوانان، ضمن آنکه به گروه همسالان گرایش مییابند، روابط خود را با خانواده نیز به خوبی ادامه میدهند، اما عدهای دیگر از آنها، به نسبت نزدیکی و ارتباط با همسالان و دوستان خود، از خانواده فاصله میگیرند. چنین وضعیتی برای مراحل بعدی زندگی آنها، مشکلاتی به وجود میآورد. البته نوجوان برای این رفتار خود دلایلی میآورد. اما وقتی بزرگتر شد، متوجه میشود که دلایل او چندان هم منطقی نبوده است.
نوجوان و استقلال:
نوجوان سعی میکند که نشان دهد بزرگ شده است و شخصیت مستقلی دارد، اما درک این موضوع، برای او و والدین، یکسان نیست. بعضی از پدر و مادرها کمتر به این نکته توجه میکنند که فرزند نوجوانشان دیگر کودک نیست. به همین دلیل شرایط لازم را برای کسب اعتماد به نفس و استقلال او فراهم نمیکنند. والدین باید توجه کنند که نادیده گرفتن نیاز نوجوان به استقلال، ممکن است باعث شود که فرزندشان از آنها فاصله بگیرد. از طرف دیگر، بعضی از نوجوانان هم در نشان دادن میل خود به استقلال، زیادهروی میکنند. نوجوانی که میخواهد اعضای خانواده در هیچ کدام از کارهایش دخالت نکنند و کاملاً آزاد باشد، به تدریج محبت پدر و مادر و حمایت آنها را از دست میدهد و علاوه بر مشکلات اجتماعی، از نظر روحی نیز آسیب خواهد دید.
نوجوان و سنتها:
یکی از سنتهای ما که با فرهنگ کشورهای دیگر تفاوت دارد، حمایت پدر و مادر از فرزندشان حتی در بزرگسالی است. باید دقت کرد که این رفتار، حتی اگر عیبهایی هم داشته باشد، دارای محاسنی هم هست.
ایرانیها همیشه مردمی عاطفی و حساس بودهاند و به همین علت، به ارتباطهای خانوادگی و فامیلی اهمیت میدادهاند. بسیاری از روانشناسان معتقدند، انسان امروزی به خاطر مشکلات زندگی شهرنشینی، بیش از هر زمانی به روابط عاطفی و خانوادگی نیاز دارد.
گرچه نوجوان میل دارد شخصیت مستقلی داشته باشد، اما باید به نیازهای عاطفی خود نیز فکر کند. دوستان و همسالان در مرحلهای از زندگی انسان مثل دورهٔ تحصیل، بیشتر اهمیت پیدا میکنند، اما در مرحلهای دیگر نقش آنها در زندگی کمرنگتر میشود. نکتهٔ مهم آن است که نباید گرایش به دوستان باعث شود که نوجوان از خانواده فاصله بگیرد.
در زندگی و مراحل رشد انسان، هیچ نهادی به اندازهٔ خانواده مؤثر نیست. خانواده و والدین ممکن است انتظارات و خواستههای یک نوجوان را برآورده سازند یا نسازند، و شاید همیشه همه چیز آنچنان که همه میپسندند، پیش نرود، اما تجربهٔ زندگی نشان میدهد خانواده معمولاً بهترین تکیهگاه برای فرزندان است.
نوجوانی دورهٔ تغییرات سریع است، اما نوجوان میتواند با بینش صحیح، از این تغییرات استفادهٔ مناسب کند.
شما به عنوان یک نوجوان، میدانید که همهٔ ارتباطهای انسانی دوطرفهاند؛ بنابراین اگر از والدینتان انتظاراتی دارید، آنها هم از شما انتظاراتی دارند و میدانید که اگر توقع دارید آنها شما را درک کنند، باید این توانایی را داشته باشید که شما هم آنها را درک کنید.
groohashpazi.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست