سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ


طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ | زرشک پلو با مرغ از جمله غذاهایی است که تقریبا همه دوست دارند. این غذا علاوه بر خوشمزه بودنش، طرز پخت راحتی هم دارد. در ادامه با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با ما همراه باشید.

مواد لازم زرشک پلو با مرغ

برنج : 1 کیلو

مرغ : یک و نیم کیلو (حدود یک عدد)

زردچوبه و نمک به میزان لازم

پیاز: 1 عدد

هویج، برگ کرفس و فلفل دلمه ای از هر کدام : 1 عدد

رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذاخوری

زعفران به میزان لازم

آبغوره : 1 استکان

روغن : 150 گرم

ماست کمی سفت : 3 قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ : 2 عدد

تخم مرغ کامل 1 عدد

زرشک : 150 گرم

شکر : 2 تا 3 قاشق سوپخوری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

برنج را شسته و با نمک فراوان خیس کنید. بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید. مرغ را شسته و خرد کنید، هر مرغ به غیر از تکه پشت به هشت قسمت تقسیم می شود. مرغ را به همراه نمک، زردچوبه، پیاز، هویج، برگ کرفس، فلفل دلمه ای و مقدار کمی آب بگذارید تا بپزد، هنگام جوشیدن آب مرغ کف روی آن را بگیرید. ضمناً چنانچه سبزیجات ذکر شده در دسترس نبود فقط پیاز کافی است چون سبزیجات ذکر شده برای گرفتن بوی نامطبوع استفاده می شود. ضمناً جهت پخت مرغ نمک را از اول اضافه کنید زیرا گوشت مرغ بعد از پختن نمک را به خود نمی گیرد.

بعد از پخته شدن مرغ آب آن را صاف کرده به همراه رب گوجه فرنگی و زعفران و آبغوره سس درست کنید و روی مرغ بدهید و مرغ را 15 تا 20 دقیقه با این سس بجوشانید تا غلیظ شود. در این مدت از سس به دفعات روی مرغ بریزید. ضمناً در این هنگام در ظرف را نگذارید زیرا بخار حاصله باعث از بین رفتن رنگ زعفران و رب گوجه فرنگی خواهد شد. مرغ آماده را کنار بگذارید. آب را بجوشانید و آب نمک برنج خیس خورده را خالی کرده برنج را داخل آب جوش بریزید. همین که برنج نیم پز شد و قد کشید آن را درون آبکش بریزید یکی از نشانه های پخت برنج این است که وقتی برنج را درون آّبجوش ریختید بعد از چند جوش برنج ها در آب جوش غوطه ور می شوند در این مرحله به کمک کفگیر برنج را هم زده و مقداری از برنج را روی کفگیر نگه دارید تا آب آن برود. زمانی که کفگیر را برگردانید و وارونه کنید دانه های برنج نباید از کفگیر جدا شوند و باید به آن چسبیده باشند، این راه نشان دهنده زمان آبکش کردن برنج است. برنج درون آبکش را با کمی آب ولرم بشویید تا نشاسته اضافه آن از بین رفته و دانه ای برنج هنگام دم کشیدن چسبندگی پیدا نکند. قابلمه ای را روی حرارت بگذارید. نیمی از روغن را درون قابلمه ریخته بگذارید داغ شود. در این فاصله ماست و زرده تخم مرغ و یک عدد تخم مرغ کامل و زعفران را با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع و زعفران مخلوط کرده حدود 2 کفگیر از برنج را داخل آن بریزید و مخلوط کنید. سپس درون روغن داغ بریزید و صاف کنید، در قابلمه را بگذارید تا ته دیگ با حرارت ملایم کمی خودش را بگیرد. این کار برای این است که برنج ته دیگ شما با برنج ساده که روی آن می ریزید تا دم کنید مخلوط نمی شود و شما بعد از کشیدن برنج ساده، برنج زعفرانی یعنی ته چین را می توانید جداگانه داشته باشید. روی ته دیگ که کمی خودش را گرفت بقیه برنج درون آبکش را می توانید روی آن بریزید و با ته کفگیر چند حفره در برنج ایجاد کنید تا بخار آن بهتر بالا بیاید و بعد دمکنی گذاشته روی حرارت ملایم برنج را دم کنید. ضمناً می توانید روی برنج را کاغذ روغنی که خیس کرده اید بگذارید و در آن را گذاشته و در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد که قبلاً گرم کرده اید بگذارید تا به مدت یک ساعت برنج دم بکشد. زرشک را پاک کرده بشویید، روغن را آب کنید. زرشک را در روغن ریخته تفت دهید و در صورت تمایل شکر به آن اضافه کنید. هنگام کشیدن، مقداری از برنج را به همراه محلول زعفران با زرشک مخلوط کنید. درون دیس مقداری برنج ساده بکشید. بعد روی آن برنج زعفرانی و زرشک اضافه کنید و بعد تکه های مرغ را روی آن بچینید و به ترتیب برنج ساده و مخلوط با زرشک را روی آن داده و تزیین کنید. برای جلوه بیشتر دیس زرشک پلو می توانید از خلال بادام و پسته نیز استفاده کنید.

نکاتی برای بهتر شدن زرشک پلو با مرغ

برای زیباتر شدن زرشک پلو، پس از سرو آن روی زرشک ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک پلو خواهد داد.بهترین نوشیدنی همراه زرشک پلو یک لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است.برای اینکه غذای تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تکه های مرغ را در روغن سرخ کرده، سپس بعد از طلایی شدنشان پیاز، ادویه و آب اضافه کنید(ابتدا مرغ را سرخ کنید بهتر است زیرت بافت مرغ حفظ شود).ادویه های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک است.مرغی که برای این غذا استفاده می شود باید زرد رنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه فرنگی را به هیچ وجه توصیه نمی شود.برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک زعفران و شکر در تابه ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید، سپس بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید (نگذارید زعفران بر روی حرارت زیاد بماند؛ زیرا باعث کاهش عطر این ادویه می شود).مرغ باید آبدار باشد، آب غلیظ شده مرغ را باید در کاسه ای جدا از مرغ سرو کنید.زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدن زرشک می شود و هنگام خوردن به دندان ها می چسبد.جهت اینکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از آب شدن با زرشک، زعفران و شکر در تابه ای بریزید، وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید، سپس بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید؛ نگذارید زعفران بر روی حرارت زیاد بماند، زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد.