دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
پیشروی آنفلوآنزای مرغی در سراسر جهان
● آلمان
مسئولان آلمانی چندی پیش اعلام کردند نتایج اولیه آزمایش لاشه دو قوی مرده که در شمال این کشور پیدا شده است ابتلای آنها را به نوع خطرناک آنفلوآنزای پرندگان تایید میکنند.
اگر ابتلای این دو قو به آنفلوآنزای پرندگان تایید شود، این نخستین مورد شناسایی این ویروس در آلمان به شمار میرود.
سخنگوی وزارت کشاورزی آلمان اعلام کرد: این دو قو در جزیره رویگن پیدا شد و آزمایشهای اولیه وجود نوع «H۵» ویروس آنفلوآنزا را در آنها تایید میکند. وی گفت: نمونههایی از بافت این پرندگان برای آزمایش دقیق به آزمایشگاههای اتحادیه اروپا در انگلیس فرستاده شده است. دولت آلمان قصد دارد تا شعاع سه کیلومتری محل پیدا شدن این دو قو، طیور را آزمایش کند. وزیر کشاورزی آلمان به مردم این کشور دستور داد که از روز جمعه پرندگان را در محلهای بسته نگهداری کنند.
در پی مشاهده آنفلوآنزای پرندگان در ایتالیا و یونان قرار بود آلمان به منظور پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای مرغی این حکم را از پنج روز آینده اجرا کند.
گفتنی است، بنابراعلام کارشناسان، تاکنون پانزده نوع مختلف آنفلوآنزای پرندگان شناسایی شده است که نوع H۵ آن از سال دو هزار و سه میلادی تاکنون موجب مرگ نود و یک نفر در آسیا شده است.
● ارمنستان
وزیر بهداشت ارمنستان طی سخنرانی اخیر خود از شیوع آنفلوآنزای مرغی در ماه آوریل خبرداد. او پیشبینی کرده بود آنفلوآنزای مرغی در ماه آوریل و مه به ارمنستان میرود. وی افزود: در این لحظه تکرار میکنم تاکنون در ارمنستان موردی از ابتلا به آنفلوآنزای مرغی دیده نشده است، اما من نمیتوانم بگویم که فردا این مساله وجود ندارد. وی تاکید کرد: در این مورد بخش ویژهیی در بیمارستان بیماریهای واگیردار ارمنستان آماده شدهاند.
● فرانسه
با نزدیک شدن فصل مهاجرت پرندگان مهاجر و کشف تعدادی از طیور مبتلا به ویروس آنفلوآنزای مرغی در کشورهای آلمان و اتریش و نیز در بندرهای مرزی فرانسه، مقامات این کشور نسبت به شیوع ویروس آنفلوآنزای مرغی، بیش از پیش نگرانند.
اداره امنیت غذایی فرانسه جهت رعایت موازین بهداشتی و امنیتی نسبت به شیوع این بیماری هشدار داده است.
وزیر کشاورزی فرانسه نیز اعلام کرده که تمامی طیور سراسر استانهای فرانسه و سرزمینهای این کشور باید در فضای بسته نگهداری شوند. فرانسه پیش از این خود را برای مقابله با آنفلوآنزای مرغی آماده کرده بود و با پیشبینی بودجه ۶۰۰ میلیون یورو و انبار کردن ۱۴ میلیون دز داروی ضد ویروس این بیماری در مراکز درمانی و نظامی پیشبینی لازم را به عمل آورده است.
● ترکیه
آنفلوآنزای مرغی سومین کودک ترک را نیز کشت. این اتفاق در شهر «وان» در شرق ترکیه افتاده است. دختر یازده سالهیی که پیشتر برادر و خواهر خود را از دست داده بود، به آنها پیوست و به این ترتیب شمار تلفات ناشی از آنفلوآنزای مرغی در این کشور به عدد سه رسید.
چندی پیش چهار فرزند از یک خانواده با علایم آنفلوآنزای مرغی و در حالی که وضعیت وخیمی داشتند در بیمارستان شهروان بستری شدند. اگرچه مسئولان بیمارستان و سپس مقامات بهداشتی این کشور سعی فراوانی در پنهان کردن بیماری و مرگ آنها داشتند، اما سرانجام مجبور شدند اعتراف کنند که علت بیماری و مرگ کودکان آنفلوآنزای مرغی بوده است.
مقامات بهداشتی ترکیه اعلام کردند که این اولین نمونه از ابتلا به آنفلوآنزای مرغی در این کشور است. آنفلوآنزای مرغی تاکنون چیزی حدود ۸۰ نفر را در آسیا به کام مرگ برده و حالا این نگرانی وجود دارد که مبادا این ویروس خطرناک از طریق ترکیه به اروپا راه پیدا کند.
● الجزایر
دامپزشکان الجزایری در اطلاعیهیی اعلام کردند، کشورشان آمادگی پذیرش آنفلوآنزای مرغی را ندارد! آنها نسبت به عدم آمادگی بخشهای مربوطه برای مقابله با آنفلوآنزای مرغی در صورت ورود هشدار میدهند.رییس اتحادیه دامپزشکان الجزایر گفته است: بخشهای مختلف دامپزشکی در کشور برای مقابله با خطرات ناشی از ورود احتمالی آنفلوآنزای مرغی از نظر تعداد کافی و از لحاظ سطح آمادگی مناسب نیستند.
● قبرس
ویروس مرگبار H۵N۱ یا همان آنفلوآنزای پرندگان در بقایای پرندگان مرده در شمال قبرس یافت شده است. در پی این خبر نیز کمیسیون اروپایی دستور توقف صادرات کلیه پرندگان زنده و هرآنچه مربوط به آن میشود را از مرز قبرس صادر کرده است.
هماکنون خط سبز مرزی این کشور با اروپا بر روی کلیه محصولات دامی و گوشتی پرندگان بسته شده است. قبرس نیز در همسایگی ترکیه است و از زمان اعلام شیوع این بیماری در ترکیه تحت مراقبتهای شدید به سر میبرد.
● اسپانیا
در حالیکه چند کشور اروپایی در بیم و هراس ورود آنفلوآنزای مرغی به کشورشان هستند، اسپانیاییها اعلام کردهاند یک آزمایشگاه و کارخانه بزرگ تولید واکسن آنفلوآنزای مرغی در مادرید دایر خواهند کرد که در شمار چهار کارخانه اصلی تولید این نوع واکسن در قاره اروپا خواهد بود.
این کارخانه با همکاری سویس تاسیس میشود و فعالیت خود را از سال ۲۰۰۹ میلادی با تولید سالانه ۴۰ میلیون دز واکسن آغاز خواهد کرد.اسپانیا که تاکنون از تهاجم ویروس آنفلوآنزای مرغی به کشورهای مختلف جهان از جمله اروپا مصون مانده است، از حدود یک سال پیش برای تاسیس کارخانه مذکور با یک شرکت سویسی در حال مذاکره بود.
مقامهای اسپانیایی انتظار دارند با استقرار این کارخانه چند ملیتی در جنوب غربی اروپا، در صورت جهش ویروس آنفلوآنزای مرغی و توسعه اشکال و سرایت آن به انسان قادر باشند ظرف یک ماه واکسنهای جدیدی برای مبارزه با آن تولید کنند.
منابع مسئول میگویند کارخانه اسپانیایی قادر خواهد بود زمان کشت سلولی را برای واکسن علیه بیماریهایی نظیر آنفلوآنزای مرغی از چهارماه کنونی به یک ماه کاهش دهد. از هنگام مشاهده سرایت بیماری آنفلوآنزای مرغی به پرندگان در ایتالیا (همسایه شرقی اسپانیا)، وحشت از این بیماری در جامعه این کشور حاکم شده است.
اما وزیر بهداشت اسپانیا به مردم کشورش اطمینان داده که اگرچه سرایت آنفلوآنزای مرغی به اروپا برای آنان نگران کننده است اما تاکنون هیچ مورد ابتلای انسانی در منطقه مشاهده نشده است. وی همچنین اعلام کرده است که دولت اسپانیا قادر به مقابله با هرگونه سرایت این بیماری است و خطری مردم کشور را تهدید نمیکند. او میگوید تاکنون ۲۷ هزار مورد آزمایش در کشورش انجام گرفته و میافزاید: برخلاف ایتالیا که در چند روز گذشته مصرف مرغ در آن ۸۰ درصد کاهش یافته، هنوز تغییر محسوسی در این زمینه در اسپانیا مشاهده نشده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست