چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
حال بالا خانه تان خوب است
همه ما مغز داریم. همه ما قدرت تفکر داریم. اما همه ما موفق نیستیم و نخواهیم بود. اما بعضیها همیشه موفق بودهاند و خواهند بود...
چرا؟ چون شانس دارند؟ پول دارند؟ خانواده خوبی دارند؟ جامعه بهتری دارند؟ این سوالها را بگذارید کنار. آنها از بالاخانهشان درست استفاده میکنند و در بالاخانهشان فکرهای بهتری دارند و راه بهتر فکر کردن را میدانند. شما هم میتوانید بهتر باشید، بهتر فکر و عمل کنید. چگونه؟ این مطلب را از زبان تی هارو اکر؛ کسی که سالهاست در زمینه موفقیت فعالیت میکند و چند کتاب دارد که اتفاقا به زبان فارسی هم ترجمه شده بخوانید.
▪ سوال) مهمترین مهارتی که شما بتوانید بهوسیله آن شادیها و موفقیتتان را افزایش دهید چیست؟
- جواب) پرورش دادن ذهن خود
چگونه ذهنتان را پرورش دهید؟ با بررسی افکارتان شروع کنید. آیا شما هم مانند بیشتر افراد ذهنتان سازنده افکار نیروبخش و قدرتمند است مانند افکاری که شما را به سمت موفقیت سوق میدهند یا سازنده افکار اصطکاکی است مانند افکاری که شما را از خوشحالی دور میکنند و انرژیتان را تحلیل میدهند. وقتی نوع افکارتان را تعیین کردید باید شروع کنید به تغییر افکار اصطکاکی با افکار نیروبخش. وقتی این کار را انجام دهید شروع میکنید به جذب کردن طرز تفکر قدرتمند. با تلقین به خودتان شروع کنید. به عنوان نمونه به خودتان بگویید: «من فعالیت خواهم کرد به رغم همه ترسهایم، من این کار را انجام خواهم داد به رغم شک و تردیدم، من این کار را انجام خواهم داد بهرغم همه دردسرهایش.»
به این مساله اعتقاد داشته باشید یا نه، شما میتوانید افکارتان را انتخاب کنید و ذهنتان را کنترل کنید. شما توانایی ذاتی دارید تا بتوانید افکاری که حمایتتان نمیکنند را حذف کنید و همچنین هر زمانی که بخواهید، میتوانید افکار نیروبخشتان را روی خودتان نصب کنید آن هم فقط با تمرکز کردن روی آنها.
در یکی از سمینارهایم دوست بسیار نزدیکام روبرت آلن، که نویسنده بسیار خوبی هم است، یک جمله بسیار عمیق گفت: «هیچ فکری بدون اجازه توی سرتان زندگی نمیکند.»
منظور او این بود که شما به خاطر افکار منفیتان از پول، انرژی، زمان، سلامتی و شادیتان هزینه پرداخت میکنید.
▪ سوال) اگر میخواهید خیلی سریع سطح زندگیتان را به یک سطح جدید و مطلوب تبدیل کنید، چه باید بکنید؟
- جواب) افکارتان را به این ۲ دسته تقسیم کنید؛ قدرتدهنده و اصطکاکی و آنها را مورد بررسی قرار دهید.
باید مشخص کنید افکارتان شما را برای رسیدن به موفقیت و شادمانی حمایت میکنند یا نه؟ انتخاب کنید که تنها افکار قدرتدهندهتان را میزبانی کنید و از تمرکز کردن روی افکار اصطکاکیتان انصراف دهید. وقتی یک اندیشه غیرحمایتی وارد ذهنتان میشود آن را با یک فکر حمایتی تغییر دهید. من به این روند «تفکر قدرتی» میگویم. اگر شما این روند را تمرین کنید به شما قول میدهم که زندگیتان به این صورت الان نخواهد ماند. پس تفاوت بین تفکر قدرتدهنده و مثبتاندیشی چیست؟ تفاوت بسیار ظریف است ولی خیلی عمیق. انسانها از مثبتاندیشی استفاده میکنند تا وانمود کنند همه چیز خیلی خوب و مطلوب است در صورتی که بر این باورند که اینطور نیست. با تفکر قدرتمند ما متوجه می شویم که اصلیت، یک موقعیت چیست و فقط ما برای آنها با داستانسازی تعابیر دیگری در نظر گرفتهایم.
یک مثبتاندیش بر این باور است که همه افکارش حقیقت دارد. از آنجایی که یک متفکر قدرتمند میتواند تشخیص دهد که بعضی افکارش حقیقت ندارد و فقط با داستانسازیهای ذهنش به آن مرحله رسیده، میتواند داستانها را به صورت تاثیرگذاری تغییر دهد.
▪ سوال) حال چرا ما باید این کار را انجام دهیم؟
- جواب) نه به خاطر اینکه داستانهای جدید، حقیقت امر هستند بلکه به خاطر اینکه با تغییر آنها برای ما بسیار سودمند میشوند و ما را از جهنم افکار منفی بیرون میآورند.
خودتان و طرح و نقشههایی که ذهنتان به دنبال ساخت آنهاست را مورد بررسی قرار دهید و فقط افکاری را پذیرا شوید که موفقیت و شادمانیتان را حمایت میکنند. صدایی را که در سرتان میپیچد با دقت بشنوید. وقتی که میگوید: «من نمیتوانم» یا «من نمیخواهم» یا «احساس خوبی نسبت به آن ندارم» به این صداهایی که بر پایه ترس و راحتطلبی هستند، اجازه ندهید قدرتمندتر از شما عمل کنند. با خودتان عهد ببندید که هر وقت صدایی را شنیدید که تلاش میکند تا شما را از مسیر موفقیت متوقف کند، آن کار را به هر نحوی که شده، انجام دهید تا به او نشان دهید رییس کیست. با این کار نه تنها اعتماد به نفستان به صورت چشمگیری افزایش پیدا میکند بلکه نهایتا آن صدا آنقدر آهستهتر و آهستهتر میشود که دیگر کوچکترین اثری روی شما نخواهد داشت.
در شرایط سختی مانند رکود اقتصادی هم همینگونه است. خیلی سخت است که بدبینیتان را به تفکر قدرتمند تبدیل کنید و حوزه آرامشتان را برای دستیابی و دریافت دارایی بیشتر گسترش دهید.
ولی شما باید دائما انتخاب کنید که در ناحیه مثبت بمانید و به افکار اصطکاکی اجازه ندهید ذهنتان را تصرف کنند. صرفنظر از اینکه رسانههای عمومی درباره رکود اقتصادی جهانی چه میگویند.
تمرین کنید تا از افکار راحتطلبانه رهایی یابید. این کار را میتوانید با تصمیم گرفتنهای دائمی برای انداختن خودتان به دردسرهای تازه انجام دهید. با کسی که از او فرار میکنید صحبت کنید. تقاضای ارتقای مقام در شغلتان بکنید یا کاری را انجام دهید که از آن میترسید.
۱) خودتان را هل دهید: زندگی متوسط، شما را به شادمانی نمیرساند. همواره به این فکر بودن که «اگر این طوری میشد چه میشد» شما را به شادمانی نمیرساند. آنچه شما را به شادمانی میرساند این است که رشد کنید و به حداکثر پتانسیلتان برسید. دفعه بعدی که احساس ناراحتی، شک یا ترس کردید خودتان را به جلو هل دهید به جای اینکه کنارهگیری کنید. احساس ناراحت بودن را تجربه کنید و آن را بپذیرید. تشخیص دهید که یک احساس، قدرت متوقف کردن شما را ندارد. خودتان را هل دهید و به اهدافتان برسید. مدیریت کردن ذهنتان برای جلوگیری از افکار راحتطلبانه به شما اجازه میدهد تا رشد کنید و به نهایت انرژیتان برسید.
۲) دائما تمرین کنید: چون انسان موجودی است که خیلی زود عادت میکند باید دائما تمرین کند. تمرین به عمل کردن با وجود ترسها و ناراحتی و دردسرها. با وجود این تمرینها شما به سرعت خواهید توانست سطح زندگیتان را بالا ببرید و داشتههایتان را افزایش دهید.
۳) بدانید: ذهن ابزار بسیار قدرتمندی است. ولی یک نمایشنامهنویس بسیار خارقالعاده است نویسنده نمایشهای پراحساس و کمارزش. او سازنده قدرتمند داستانهای درام و بر پایه بدبختی است که هیچوقت اتفاق نیفتاده و ممکن است هیچوقت هم اتفاق نیفتد. همانطور که مارک تواین گفته است: «من هزاران مشکل در زندگیام داشتهام که بیشتر آنها هیچوقت واقعا اتفاق نیفتاده.»
این بسیار مهم است به یاد داشته باشید که شما ذهنتان نیستید شما خیلی بزرگتر و قدرتمندتر از ذهنتان هستید. با یادگیری پرورش آن، شما میتوانید بر ترسهایتان غلبه کنید. آرامش ذهنتان را توسعه دهید و داراییهایتان را افزایش دهید.
نویسنده: تیهارو اکر
ترجمه: سمیرا امین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست