یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
ارتش فیس بوکی ایرانیان
بمباران صفحه شخصی لیونل مسی، اولین نمونه از این جنس اتفاقات نیست؛ با یک استقرای ساده می توان تخمین زد که آخری اش هم نخواهد بود! حمله کاربران وطنی به صفحه افراد مختلف در شبکه های اجتماعی، کم کم به یک اپیدمی بدل شده و الان فضا جوری است که انگار خیلی ها منتظرند یک سوژه جهانی در مورد ایران گیر بیاورند تا دسته جمعی زیر استتوس هایش هجوم ببرند و صفحه اش را با خاک یکسان کنند. تازه این غیر از نظرسنجی های مختلفی است که تا به حال در سراسر جهان بر سر انتخاب های ورزشی برگزار شده و نماینده ای از ایران در گزینه های آن وجود داشته (اینطور وقت ها، ملت طی یک عملیات انتحاری، جوری به صفحه نظرسنجی حمله ور شده اند که بعد از مدت کوتاهی، یا سرور سایت پکیده، یا نظرسنجی را برداشته اند، یا گزینه ایرانی را حذف کرده اند!) اینجا نمونه هایی از این حملات را که در دوره های اخیر اتفاق افتاده، برایتان لیست کرده ایم. با این توضیح اضافه که ادعای درستی نیست اگر بگوییم خیلی از کامنت گذاران چنین هجمه هایی، اکانت های Fake ای در دنیای مجازی هستند و وجود خارجی ندارند. داستان و حجم این افراد، خیلی جدی تر و بالاتر از این حرف هاست.
● فروردین ۹۱ ملک عبدالله (پادشاه عربستان)
قصه از کجا شروع شد؟
در پی سفر رئیس جمهور سابق به جزیره ابوموسی در فروردین گذاشته، تنش لفظی بین ایران و امارات آغاز شد. به دنبال آن شورای همکاری خلیج فارس نیز سفر احمدی نژاد به این جزیره را محکوم کرد و آن را «تحریک آمیز» خواند. شیخ زاید بن آل نهیان (وزیر خارجه امارات) ایران را «اشغال گر ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک» معرفی کرد و هشدار داد که عواقب خطرناکی در انتظارشان است. تنش ها بیشتر و بیشتر شد تا اینکه در ۲۸ فروردین، عربستان سعودی نیز در همراهی با امارات سفر احمدی نژاد به این جزیره را غیرقابل قبول خواند.
آخرش چی شد؟
هنوز آتش این واقعه سرد نشده بود که در دهم اردیبهشت (همزمان با روز ملی خلیج فارس)، چیزی حدود ۳۴۰ هزار کاربر ایرانی با حمله به صفحه شخصی ملک عبدالله، حسابی از خجالت پادشاه عربستان درآ»دند؛ آنقدر که تنها چند ساعت بعد از آغاز این هجمه، صفحه وی از دسترس کاربران خارج شد. کاری که البته بعدش خیلی ها گفتند با شل کردن سر کیسه توسط مسئول صفحه انجام شده!
● آذر ۹۱- نوستر آداموس و ناسا (!)
قصه از کجا شروع شد؟
۳۰ آذر ۹۱ قرار بود دنیا نیست و نابود شود. نوستر آداموس، عطار و پیشگوی فرانسوی پیش بینی کرده بود طی یک زلزله مهیب و بی رحمانه زیروروی دنیا عوض می شود. در پی این پیشگویی، و با اعتماد چشم بسته ای که خیلی از جهانیان به نوستراداموس داشتند و با توجه به ادعاهای موجود درباره صحت پیشگویی های عجیب و غریب قبلی اش نسبت به بعضی اتفاقات مهم تاریخ معاصر، خیلی ها واقعا باورشان شده بود که دنیا «آن شکلی که تویش حال کنی» نیست و باید بالاخره رفت، و پایان فیلم این جهان را به انتظار نشسته بودند.
آخرش چی شد؟
دقایقی از لحظه موعود گذشت؛ نه شهاب سنگی به کُره خاکی خورد، نه آسمانی قرمز شد و نه زمین حرکت نابجایی کرد. همه چیز مثل دیگر شب های زندگی انسان ها روی این سیاره، عادی و بدون هیجان سپری شد و لکه ننگش فقط بر پیشانی نوسترآداموس و سازمان فضایی ناسا (!) باقی ماند. به هر حال این رسوایی علمی ماورایی، نمی توانست بی پاسخ بماند. لذا حمله چند ده هزار نفری کاربران ایرانی به صفحات منتسب به آقای پیشگو و البه سازمان فضایی آمریکا، بار دیگر حرکت تازه را در هجوم برق آسا، سریع السیر و سر بزنگاه کاربران در سطح جهان خلق نمود (حالا ناسا این وسط چه نقشی داشت، مطلبی است که بعدها هم روشن نخواهد شد).
● خرداد ۱۳۹۱ شرکت پپسی
قصه از کجاش روع شد؟
«ساعت یازده و نیم شب ۱۶ خرداد ۹۱، لوگوی پپسی روی ماه می افتد و این پدیده توسط مردم اکثر کشورهای جهان، به خصوص کشورهای خاورمیانه، به خوبی قابل رؤیت است.» خبری که ابتدا شبیه شایعه به نظر می رسید اما وقتی بعضی خبرگزاری های معتبر هم آن را منتشر کردند و حتی برخی از استادان دانشگاه به تحلیلش پرداختند، خیلی ها را مصمم تر هم کرد که برای دیدن آرم شرکت پپسی، آن شب بالای پشت بام هایشان بروند. ماجرایی که هیچ وقت هیچ کس از خودش نپرسید از کجا شروع شد، چرا اینقدر راحت گرفت و دهان به دهان چرخید. همه با این توجیه که «این شیوه جدید برای تبلیغات شرکت های معتبر دنیاست» قانع شدند و حتی عکس نمونه های مشابه واهی اش (!) را بسازند.
آخرش چی شد؟
خیلی از کسانی که به امید دیدن روی ماه پپسی، نصفه شبی با پیژامه هایشان روی پشت بام منتظر بودند، چیزی عایدشان نشد تا حرصشان را سر صفحه رسمی این شرکت در فیس بوک خالی کنند. اقدامی که با آنکه پاسخی نگرفت ولی بازتاب گسترده ای در خبرگزاری های داخلی و خارجی پیدا کرد.
● تیر ۱۳۹۲ ایوان زایتسف
قصه از کجا شروع شد؟
همین چند ماه پیش در ۸ تیر ۱۳۹۲ و در چاچوب رقابت های لیگ جهانی والیبال، تیم ملی ایران در مسابقه ای نفسگیر ایتالیا را در خاک خودش شکست داد. ایوان زایتسف، بازیکن روسی الاصل و شماره ۹ ایتالیا با وجود اینکه دو گیم اول بازی در ترکیب اصلی حضور نداشت اما توانست ۱۹ امتیاز را برای تیمش به ارمغان بیاورد و صرفا «نزدیکبود» ایتالیا را از این شکست تاریخی نجات دهد.
آخرش چی شد؟
در اثنای جشن و هلهله و پایکوبی برای این پیروزی تاریخی، یکسری کاربر ایرانی بدون هیچ دلیلی ریختند روی پیچ زایتسف بیچاره، و تا توانستند بد و بیراه بارش کردند. از نوع موها و استایل بازیش تا هر المان دیگری که راه داشت، دستمایه این لشکرکشی اینترنتی کاربران «خوشمزه» ایرانی قرار گرفت. اقدامی که البته توسط زایتسف بی پاسخ نماند و جوابی به این شرح نوشت: «متاسفم که بزرگترین تفریح ایرانیان، توهین به دیگران است!» کامنتی که حتی بعد از آن هم ملت در موردش به زایتسف تکه متلک انداختند!
● آبان ۱۳۹۲ لورانفابیوس
قصه از کجا شروع شد؟
یک ماه پیش در جریان مذاکرات ۵+۱ با ایران، هر کدام از اعضای جلسه که از اتاق های دربسته بیرون می آمدند، لبخند بزرگی روی لب داشتند، جز یک نفر؛ لوران فابیوس. وزیر امور خارجه فرانسه هر بار آیه یأس می خواند و سر آخر هم نگذاشت در مذاکرات ژنو ۲ ایران به «توافق بزرگ» دست پیدا کند و این پیروزی ملی را ۱۰ روزی عقب انداخت.
آخرش چی شد؟
سیاسی ترین اعتراض فیس بوکی ایرانی ها دقیقا از اولین لحظه های انتشار خبر ناتمام ماندن مذاکرات ژنو ۲ شروع شد. از وقتی همه فهمید همه اعضای جلسه، حتی آمریکا موافق نوشتن متن توافق نامه بوده اند اما جناب فابیوس یک تنه آن وسط موش دوانده. تا قبل از آن صفحه شخصی آقای وزیر فقط ۵ هزارتا لایک داشت اما ایرانی ها در صفحه او آتش بازی بزرگی به راه انداختند و چند برابر تعداد لایک هایش، کامنت گذاشتند. حتی تا طرح ادعای تحریم شرکت های خودروسازی فرانسه (لااقل در حد حرف و تهدید) پیش رفتند و ضمن تمسخر فرانسه به خاطر راه نیافتن مستقیم به جام جهانی، صفحه او را به طور مجازی به خاک و خون کشیدند. فابیوس واکنشی نداشت ولی حتی لبخندهای او بعد از پیروزی ایران در ژنو ۳ هم نتوانست خشم ایرانی ها از او را کم کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست