یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
کنسرو چه خطراتی دارد؟
غذاهای کنسروی که خیلی از جوانان علاقه زیادی به آن دارند، می تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطی، محتویات آن در معرض آلودگی های بیرون قرار می گیرد. هرچند با قرار دادن کنسرو باز در یخچال رشد باکتری ها کند می شود اما همچنان قادر به تکثیر هستند.
اغلب غذاهای کنسروی را می توان بین ۲ تا ۷ روز پس از باز شدن مصرف کرد. کنسرو ماهی تنها تا ۲ روز پس از باز شدن و کنسرو میوه تا یک هفته ماندگاری دارد.
عواملی که در رشد باکتری تاثیر می گذارد
کنسروهای خانگی و بازاری، هر دو می تواند حامل باکتری باشد که باعث بیماری مصرف کننده می شود. کنسروهای بازاری به طور کلی حاوی ماده نگه دارنده است که خطر رشد باکتری را کاهش می دهد، در حالی که کنسروهای خانگی این ماده را ندارد. در غذاهایی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات نسبت به غذاهای با اسیدیته بالا مانند میوه، خطر رشد باکتری بیشتر است. دمایی که غذای کنسروی باز شده در آن قرار دارد، در رشد باکتری تاثیرگذار است. بنابراین، برای کاهش رشد باکتری، غذاهای کنسروی باز شده را در دمای کمتر از ۴ درجه سلسیوس قرار دهید.
آلودگی باکتریایی
شیوه استریل کردن، طوری طراحی شده است که تمامی باکتری های موجود در روند تولید از بین برود اما باکتری می تواند روی وسایل آشپزخانه از جمله در بازکن رشد کند. هنگامی که با دست های نشسته به کناره قوطی دست می زنید، قوطی را با باکتری آلوده می کنید که خیلی سریع تکثیر می شود و غذا را آلوده می کند. قوطی یا شیشه غذاهای کنسروی خانگی که درست استریل نشده باشد، پس از کنسرو کردن می تواند حامل باکتری شود.
به محض باز کردن قوطی کنسرو و قرار دادن آن در معرض هوا، باکتری ها با سرعت تکثیر می شوند. اغلب باکتری ها برای تکثیر شدن به هوا نیاز دارند البته باکتری هایی که بوتولیسم و... ایجاد می کنند در محیط بدون اکسیژن تکثیر پیدا می کنند. باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شود شامل ای کولای، شیگلا، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و... است.
علایم بیماری
علایم مسمومیت غذایی اغلب ۲ تا ۶ ساعت پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می شود. اغلب غذاهای آلوده علایم معده روده ای ایجاد می کند از جمله حالت تهوع، استفراغ، درد معده یا اسهال. برخی علایم می تواند تاثیر سیستماتیک مانند تب، لرز، سردرد و ضعف شدید ایجاد کند.
حالت تهوع و اسهال شدید می تواند به کم آبی بدن منجر شود به ویژه در کودکان، بزرگسالان و افرادی که بیماری های تضعیف کننده دارند.
کاهش خطر
در صورت کپک زدن غذا یا داشتن ظاهر و بوی نامطبوع، غذا را دور بیندازید. قبل از باز کردن قوطی، دست ها و در بازکن را با آب گرم و مایع شست وشو بشویید. با قاشق دهانی یا قاشقی که قبلا استفاده شده، مواد داخل قوطی را خالی نکنید. هرگز مستقیما از قوطی غذا نخورید مگر این که قصد داشته باشید تمام آن را بخورید. باقی مانده کنسرو باز شده را در یک ظرف دردار قرار دهید و در یخچال نگه دارید.
به دستورات درج شده روی کنسرو به طور جدی توجه کنید.
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان ایران سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم حمید نوری علیرضا زاکانی قالیباف محمدباقر قالیباف مصطفی پورمحمدی
تهران شهرداری تهران هواشناسی سیل وزارت بهداشت قتل جاده چالوس آموزش و پرورش قوه قضاییه سیلاب سازمان هواشناسی چالوس
قیمت دلار قیمت طلا دولت سیزدهم خودرو بورس همستر کامبت ایران خودرو قیمت خودرو مسکن یارانه چین قیمت سکه
روز عرفه کربلا بهاره رهنما فضای مجازی تلویزیون رسانه ملی سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی سینما سریال بازیگر
وزارت علوم ایکس دانش بنیان جهاد دانشگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی
عید قربان روسیه رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا اوکراین عراق حزب الله لبنان لبنان
فوتبال پرسپولیس استقلال یورو 2024 سپاهان مس رفسنجان باشگاه پرسپولیس جام حذفی لیگ برتر فدراسیون فوتبال باشگاه استقلال جواد نکونام
اینترنت هوش مصنوعی مهاجرت ایلان ماسک مایکروسافت ناسا گوگل فیبر نوری اپل سامسونگ فناوری
سازمان غذا و دارو تغذیه کاهش وزن دیابت ویتامین سنگ کلیه چاقی تجهیزات پزشکی فشار خون پیری بارداری