سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

چشم بازار را کور کنید


چشم بازار را کور کنید

احتمالا شما هم آدم‌هایی را دیده‌اید که با وجود درآمد معمولی و متوسط با یک مدیریت خوب به خواسته‌های بزرگ و مهم‌شان می‌رسند و همیشه برای خالی نبودن دست‌شان در مواقع اضطراری، …

احتمالا شما هم آدم‌هایی را دیده‌اید که با وجود درآمد معمولی و متوسط با یک مدیریت خوب به خواسته‌های بزرگ و مهم‌شان می‌رسند و همیشه برای خالی نبودن دست‌شان در مواقع اضطراری، پس‌اندازی هم دارند.

بیشتر افراد فکر می‌کنند که با حقوق کارهای دانشجویی نمی‌توان پس‌انداز داشت یا پولدار شد. در حالی که می‌توان مثال‌های نقض زیادی آورد و این فرضیه را رد کرد، آدم‌های زیادی بودند که با حقوق کم یا متوسط توانسته‌اند به آرزوهای بزرگی برسند.

احساس مسئولیت در دخل و خرج

تا حالا فکر کرده‌اید که پولی را که با کار کردن درمی‌آورید یا از جیب بابای‌تان به جیب شما واریز می‌شود صرف چه کارها و اشیایی می‌کنید؟! این از آن سوال‌های مهم روزگار است که زیاد از طرف بزرگ‌ترها مطرح می‌شود و جوابی که معمولا خودشان برای این سوالی که از ما می‌پرسند دارند این است که: «خرج اتینا» اگر می‌خواهید به خودتان و پدر و مادر محترم‌تان ثابت کنید که این خرج‌ها ضروری هستند و از روی بی‌فکری نیستند باید مسئولیت خرج و دخل‌تان را به عهده بگیرید. لابد حالا می‌گویید این شندر غاز پول توجیبی یا پول کار دانشجویی مگر پول است که ما به فکر خرج و دخل هم باشیم؟! باید بگویم که از قدیم گفته‌اند که «خرد خرد چیز خریدن ثروت آدم را بر باد می‌دهد باید از پول خردها مواظبت کرد و گرنه اسکناس‌های درشت خودشان مواظب خودشان هستند».

یکی از مهم‌ترین کارها در نگهداری از پول‌های کوچک و بزرگ مدیریت مالی است، برای رسیدن به این هدف شما نیاز به ابزاری برای ثبت دخل و خرج خود دارید که این روزها با رایانه می‌توانید همه این کارها را به سادگی انجام بدهید و مثل قدیم لازم نیست هزینه‌ها و درآمدها را توی یک دفترچه یادداشت کنید.

یکی دیگر از کارها، درست خرج کردن است هر کسی به یک روش خاص خرید می‌کند، یک عده از آدم‌ها هستند که باید دلیلی برای خرید داشته باشند تا راهی بازار شوند و پول‌شان را خرج کنند، یک دسته دیگر هم آدم‌هایی هستند که معمولا بدون بهانه خرید می‌کنند، یعنی همین‌طور بی‌دلیل راه می‌افتند توی بازار و می‌چرخند هر وقت چیز چشم‌گیری به تورشان بخورد، آن را می‌خرند، در حالی که هیچ نیازی به آن ندارند. این یکی از بدترین روش‌های خرید است، چون شما اختیار خودتان را به خرید می‌دهید در حالی که می‌شود شما برای خودتان مشخص کنید که نیازمند چه چیزهایی هستید و برآن اساس خرید کنید. به این نوع خرید کردن می‌گویند خرید بر اساس نیاز کاذب، وقتی شما هیچ احتیاجی به یک کیف آبی ندارید چرا باید با دیدن آن ذوق زده شده و خرید کنید؟ با این کار نه تنها یک کیف آبی غیر لازم به وسایل‌تان اضافه می‌شود، که مجبورید برای این کیف آبی یک جفت کفش آبی یا چیزهای دیگری برای هماهنگ کردن با آن کیف بخرید! همین الان در بین وسایل‌تان بگردید و خریدهای کاذب‌تان را فهرست برداری کنید تا درس عبرتی شود برای خودتان.